Αν και το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αναπόφευκτο, οι υποστηρικτές ενός περαιτέρω ολοκληρωμένου ή ομοσπονδιακού υπερκράτους είναι πολυάσχολοι καθώς επιχειρούν μια τελευταία προσπάθεια να επιτύχουν το στόχο τους. Η όμως αντιπολίτευση εναντίον του έργου αυτού ενισχύεται καθημερινά. Η Ευρώπη υποφέρει από οικονομική στασιμότητα ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει μια δημογραφική καταστροφή.
GEFYRA
Απόδοση Freepen.gr
Η τελευταία ελπίδα της φιλοευρωπαϊκής ελίτ ήταν ο νεοεκλεγείς Γάλλος Πρόεδρος Emanuel Macron, ο οποίος στόχευε στην αναβίωση της οικονομίας και να θέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό γαλλική ηγεσία. Η Gefira ήταν της γνώμης ότι όλες αυτές οι προσδοκίες ήταν άστοχες. Το άλλοτε μεγάλο έθνος έχει υποστεί μεγάλες ζημιές που δεν επιδέχονται επιδιόρθωση. Τα προβλήματα της Γαλλίας είναι πολύ χειρότερα από αυτά της Ιταλίας. Αν και η Ιταλία έχει υψηλότερο λόγο χρέους προς το ΑΕΠ από τη Γαλλία, η Γαλλία έχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα και η διαφορά είναι ότι ενώ η Ιταλία έχει εμπορικό πλεόνασμα, η Γαλλία έχει εμπορικό έλλειμμα, οπότε η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει για τις εισαγωγές της.
Ενώ ο Ιταλός "λαϊκιστής" Ματέο Σαλβίνι κερδίζει το σεβασμό του έθνους, η δημοτικότητα του Εμμανουέλ Μακρόν αγγίζει ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Όλη η Γαλλία κατακλύζεται από ταραχές, πολιτικές αναταραχές και λεηλασίες. Στη μια πόλη μετά την πόλάλλη, το ένα χωριό μετά το άλλο, οι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία εδώ και εβδομάδες, ενώ ο πρόεδρος Macron δεν έχει τίποτα να προσφέρει για να τους κατευνάσει, εκτός αν παραβιάζει το όριο του ελλείμματος του προϋπολογισμού κατά 3%.
Όπως ήταν κάποτε η Σοβιετική Ένωση, ομοίως τώρα η Γαλλία είναι ένα μεγάλο κοινωνικο-πολυπολιτισμικό πείραμα και, όπως και τα κενά καταστήματα στις κομμουνιστικές χώρες, οι δημογραφικές αλλαγές στη Γαλλία είναι ορατές σε κάθε τμήμα της κοινωνίας, αλλά κανείς δεν τολμά να τις ονομάσει. Μόλις όλος ο κόσμος παρατήρησε ότι η γαλλική ομάδα που έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA αποτελείτο σχεδόν αποκλειστικά από Αφρικανούς, και ακόμη και στο Twitter οι Αφρικανοί καυχιόνταν γι 'αυτό,ωστόσο, το γαλλικό κατεστημένο επέμεινε ότι αυτοί οι Αφρικανοί ήταν πραγματικά Γάλλοι. Όσοι ισχυρίστηκαν το αντίθετο χαρακτηρίστηκαν ως ρατσιστές ή Ναζί.
Η Ακαδημία καθώς και το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο αρνούνται αυτό που είναι σαφές για όλους. Η γαλλική κοινωνία έχει χάσει την οικονομική της δύναμη και το πνεύμα της. Η χώρα ήταν κάποτε γνωστή για τα πρώτα τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV) και τα αεροσκάφη Concorde, αλλά τώρα είναι διαβόητη για την κοινωνική δυστοπία και τις ισλαμικές επιθέσεις.
Για να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο, οι γαλλικές και οι ευρωπαϊκές ελίτ θα ωθήσουν την πολυπολιτισμική κοινωνία ακόμα περισσότερο υπογράφοντας το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη μετανάστευση. Επίσης, η έκθεση με τίτλο: "Μετανάστευση αντικατάστασης: Είναι μια λύση για τη γήρανση του πληθυσμού" είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για την αντικατάσταση του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Η Πέμπτη Δημοκρατία έχει τελειώσει και δεν περιμένουμε ότι ο πρόεδρος Macron θα ολοκληρώσει τη θητεία του. Η κοινωνικοοικονομική κατάρρευση της Γαλλίας θα τραβήξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην άβυσσο.
Τώρα που η καρδιά της Ευρώπης είναι ακυβέρνητη, οι περιφέρειές της δε θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Η πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική Βοσνία δεν είναι βιώσιμη. Τα σύνορα στην περιοχή θα ξαναχαραχθούν, κι αυτό θα έχει κάποιο τίμημα. Ένας πόλεμος μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών στα Βαλκάνια θα αντηχήσει στα προάστια του Παρισιού, του Άμστερνταμ και του Βερολίνου, λόγω των μεγάλων μειονοτήτων των μουσουλμάνων εκεί. Το ευρωπαϊκό κατεστημένο επέτρεψε στο Ισλάμ να αναπτυχθεί στην Ευρώπη και, περιέργως, πίστευαν ότι οι ευρωπαίοι μουσουλμάνοι θα αισθανόταν ευγνώμονες γι 'αυτή τη γενναιοδωρία.
Από την άποψη των μη ευρωπαϊκών δυνάμεων, τα Βαλκάνια είναι μια γέφυρα για την οποία αξίζει να αγωνιστεί κανείς. Τον δέκατο ένατο αιώνα ήταν οι Ευρωπαίοι που επεκτείνονταν στην Κίνα, τώρα οι Κινέζοι προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος στην Ευρώπη. Οι κινεζικές επενδύσεις και επιρροές αναπτύσσονται στα Βαλκάνια. Για αιώνες, αυτό το τμήμα της Ευρώπης υπήρξε το πεδίο της μάχης μεταξύ του (Ορθοδόξου και Καθολικού) Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Τώρα ένας νέος παγκόσμιος παίκτης εμφανίστηκε στην περιοχή: η Κίνα. Για πολλούς Ευρωπαίους αυτό το κομμάτι της Ευρώπης φαίνεται ελάχιστα σημαντικό, αλλά πιστεύουμε ότι η αδιαφορία για τα Βαλκάνια θα αποδειχθεί ένα θανατηφόρο λάθος. Οι συγκρούσεις εκεί απέχουν πολύ από την επίλυσή τους και η Δύση, λόγω της άγνοιας της πολυπλοκότητας της ιστορίας των Βαλκανίων, πυροδοτεί τη φωτιά από τις λύσεις που εφαρμόζειστην περιοχή.