Όπλα, ναρκωτικά, τζόγος: Η δεύτερη ζωή του παίκτη που έγραψε ιστορία στην Α1



Έσβησε μονοκοντυλιά τις αναμνήσεις από τα κατορθώματά του με την φανέλα του Άρη

Αναδημοσίευση από: menshouse.gr

Είναι δύσκολο να αντιληφθείς πώς ένας άνθρωπος που αμείβεται με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια (παλιές καλές δραχμές) βλέπει την ζωή του να παίρνει τον κατήφορο. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν αθλητή που πέρα από χρήματα, έχει απολαύσει και την δόξα. Και μάλιστα σε… τεράστιες δόσεις, έχοντας αγωνιστεί στον μεγάλο Άρη, δίπλα σε θρύλους σαν τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Για τον Μιχάλη Μισούνοφ ο προσωπικός κατήφορος ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει πολύ πριν βγουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της ιδιωτικής του ζωής που τελικά τον οδήγησαν στην παρανομία, αμαυρώνοντας ένα όνομα που είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του «αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ.

Γεννημένος στην Μόσχα το 1964, ο Μίσα έφτασε στη Θεσσαλονίκη στα 22 χρόνια του. Οι κινήσεις του κοντά στο καλάθι τον μετέτρεψαν στο όπλο που έψαχνε ο Άρης μέσα στη ρακέτα προκειμένου να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του –εκείνα τα χρόνια- έναντι των υπολοίπων διεκδικητών του τίτλου. Έμεινε μια ολόκληρη δεκαετία ντυμένος στα κίτρινα και κατακτώντας 4 πρωταθλήματα Ελλάδας (1988, 1989, 1990, 1991), ισάριθμα Κύπελλα (1988, 1989, 1990, 1992) και φυσικά το αλησμόνητο Κύπελλο Κυπελλούχων στο Τορίνο όπου στο επεισοδιακό 50-48 επί της Εφές σημείωσε 10 πόντους.
Όπλα, ναρκωτικά, τζόγος: Η δεύτερη ζωή του παίκτη που έγραψε ιστορία στην Α1

Την περίοδο που μεσουρανούσε ελάχιστα πράγματα της προσωπικής ζωής του έβγαιναν προς τα έξω. Παντρεμένος με μια πολύ όμορφη γυναίκα από την Σερβία, λιγομίλητος, χωρίς έντονη κοινωνική ζωή, προτιμούσε να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όταν έβγαινε από τα παρκέ. Η «πιάτσα», έτσι γενικά και αόριστα, δεν γνώριζε πολλά. Κάποιοι, όμως, ήξεραν. Γνώριζαν το πάθος του για τον τζόγο, είτε επρόκειτο για καζίνο είτε για λέσχες, όπου μια κακή βραδιά μπορεί να του κόστιζε ακόμη και μερικά εκατομμύρια. Δεν άργησε να έρθει η στιγμή που οι έξεις του Μισούνοφ έγιναν μεγαλύτερες από αυτές που θα μπορούσε να κουμαντάρει. Πιο μεγάλες και από τον ίδιο…

Όσο οι αθλητικές επιδόσεις του του εξασφάλιζαν συμβόλαια, έβρισκε κι αυτός τρόπο να χρηματοδοτεί τα χούγια του. Όταν όμως στα τέλη της δεκαετίας του ’90 σταμάτησε να υπάρχει η συγκεκριμένη πηγή εισοδήματος, ο Μισούνοφ βρέθηκε κάτω από συνθήκες που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να αναλυθούν, «αγκαλιά» με παρανόμους και κυκλώματα από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δίχτυα μέχρι τα Σκόπια και την Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο σοκ ήρθε το 2004. Στα δελτία ειδήσεων επιστρέφει το όνομα του πρώην σταρ του Άρη. Μόνο που αυτή τη φορά τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν δεν έχουν θέση στο αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά στο αστυνομικό… Ο Μιχάλης Μισούνοφ είχε συλληφθεί στην Αθήνα με την κατηγορία της συμμετοχής του σε κύκλωμα πλαστών πιστωτικών καρτών. Το κακουργιοδικείο θα του επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών, η οποία όμως είχε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι το Εφετείο. Ο πρώην αθλητής έχει μια δεύτερη ευκαιρία από το σύστημα… Δυστυχώς δεν θα την αρπάξει από τα μαλλιά και πέντε χρόνια αργότερα θα απασχολήσει ξανά τις Αρχές και μάλιστα έχοντας παίξει σε πολύ πιο επικίνδυνα παιχνίδια.
Όπλα, ναρκωτικά, τζόγος: Η δεύτερη ζωή του παίκτη που έγραψε ιστορία στην Α1
Το 2009 έρχεται η δεύτερη σύλληψη. Στην κατοχή του βρίσκονται δύο εκτοξευτήρες τύπου RPG και μια ρουκέτα… Όπλα που σχετίζονται με δουλειές μπράβων της νύχτας. Υπόκοσμος, μαφία και στη μέση ο κάποτε χαρισματικός μπασκετμπολίστας που βρέθηκε λιγότερο από δέκα χρόνια μετά το αντίο του από τα γήπεδα με μια δεύτερη καταδίκη. Στο δικαστήριο που γίνεται στην Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει η επιείκεια της πρώτης φοράς και οι δικαστές δεν συγκινούνται από την απολογία του στην οποία υποστήριξε ότι ένας γνωστός του του είχε αφήσει το μικρό οπλοστάσιο προς φύλαξη. Άλλωστε ήταν διαφορετικό και πολύ πιο σοβαρό και το αδίκημα. Καταδικάζεται σε κάθειρξη 11 ετών και 8 μηνών και οδηγείται στις φυλακές Διαβατών από όπου θα βγει μόλις 2 χρόνια αργότερα. Ο Μισούνοφ παίρνει άλλη μία ευκαιρία. Έχει δικαίωμα για άλλη μια προσπάθεια. Θα την πετάξει στο «σίδερο» και αυτή…

Τον Οκτώβρη του 2012 περνά στα ψιλά των εφημερίδων η είδηση πως ο τότε 48χρονος Μισούνοφ δείχνει έτοιμος να αφήσει πίσω του τα μπλεξίματα με τον νόμο και τις περιπέτειες που τον είχαν οδηγήσει στην φυλακή. Διαβάζεις πως ετοιμάζεται να ξαναπαίξει μπάσκετ για λογαριασμό του Ηρακλή Καβάλας κι ελπίζεις πως ο θηριώδης αθλητής θα βρει και πάλι τον εαυτό του. Εκείνο τον εαυτό που έκανε τον κόσμο να παραληρεί στο «Αλεξάνδρειο» την περίοδο που αγωνιζόταν στον Άρη. Οι ελπίδες όσων τον είχαν δει να παίζει αλλά και οι δικές του για μια άλλη ζωή θα διαψευστούν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Με μια τρίτη σύλληψη το 2014.

Αυτή την φορά ήταν ναρκωτικά. Συγκεκριμένα 1,5 κατεργασμένης κάνναβης. Στα 50 του ο Μισούνοφ φορά και πάλι χειροπέδες, έχοντας ολοκληρώσει το τρίπτυχο της δραστηριοποίησής του στην αστυνομία, προσθέτοντας και τα ναρκωτικά, μετά τα όπλα και τον τζόγο στην… στατιστική απεικόνιση της εξωγηπεδικής ζωής του κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να «σβήσει» μονοκοντυλιά τις αναμνήσεις από τα κατορθώματά του με την φανέλα του Άρη στα παρκέ…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail