Πριν λίγες ημέρες συνέβη να παρατηρήσω μια φωτογραφία τυροκομικού προϊόντος γνωστής εταιρείας με την ένδειξη ότι έχει πιστοποίηση Halal. Στάθηκα επιφυλακτικός καθώς δεν είναι δύσκολο να "φτιάξει" κανείς μια φωτογραφία και να τη σερβίρει. Ωστόσο δε χρειάστηκε να περιμένω πολύ.
Του Στρατή Μαζίδη
Τη φωτογραφία που βλέπετε την τράβηξα ο ίδιος σε σούπερ μάρκετ εκτός Αθηνών και σε πόλη με ελάχιστους μουσουλμάνους εδώ και αρκετά χρόνια. Μια εταιρεία η οποία εμφανίστηκε, βασίστηκε, στάθηκε και προχώρησε χάρη στους γηγενείς πελάτες αυτής της χώρας, πλέον μας προσφέρει προϊόντα με μουσουλμανική πιστοποίηση. Όποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει να την επιλέγει και όποιος δε θέλει, όχι.
Αυτά όμως τα μικρά, τα ψιλά, τα καθημερινά είναι που φανερώνουν μια διαρκή συντελούμενη αλλαγή σε αυτή τη χώρα, της οποιας το έθνος επαναστάτησε πριν από 200 χρόνια για να διαφυλάξει μεταξύ άλλων τα βασικά του χαρακτηριστικά ανάμεσα στα οποία και η χριστιανική πίστη του καθώς επίσης να γλυτώσει τους βίαιους εξισλαμισμούς.
Η αλλαγή που συντελείται θα αρχίσει να φαίνεται έτι περισσότερο τα επόμενα χρόνια όταν θα είναι ορατά τα αποτελέσματα της υπογεννητικότητας των Ελληνων και της αύξησης του αριθμού όλων αυτών των ανθρώπων με τους οποίους ιστορικά δε μοιραζόμαστε τίποτε κοινό.
Όσο οι γηγενείς λιγοστεύουν και οι "νεοεισερχόμενοι" (όπως προσδιορίζονται σε σχετική ανακοίνωση εργατικής συλλογικότητας στη Λέσβο) αυξάνονται τόσο θα πληθαίνουν τα αντίστοιχα ορατά σημάδια στην καθημερινότητά μας.
Η Ελλάδα αρχίζει να αποκτά ισλαμική ταυτότητα και τα πάντα προσαρμόζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Τη μια τα προϊόντα εταιρείας με φωτογραφία από νησί έχοντας σβήσει τον σταυρό σε εκκλησία, την άλλη το χαλάλ, αύριο κάτι άλλο. Κάθε φορά και ένα βήμα περισσότερο, ένα χαρακτηριστικό παραπάνω.
Πώς θα είναι άραγε αυτός ο τόπος σε 20-25-30 χρόνια από σήμερα; Ίσως μια ματιά στη Σουηδία να μας έγινε μια πρόγευση.