Ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά δήλωνε ότι η μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα ως επί το πλείστον μεταναστών που ήρθαν παράνομα στη χώρα μας, δεν αποτελεί λύση. Πρόσφυγες από τη Συρία δεν έρχονται εδώ και χρόνια. Όσοι έχουν συριακή καταγωγή είναι αντιφρονούντες και ηττημένοι του πολέμου. Όποιος άλλωστε παρακολουθεί τη συριακή επικαιρότητα βλέπει τους πραγματικούς πρόσφυγες, ήτοι μικρούς-μεγάλους-παιδιά, να επιστρέφουν κατά χιλιάδες στα σπίτια τους. Το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έχει σταθεροποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό.
Του Στρατή Μαζίδη
Ωστόσο ο πρωθυπουργός κινείται σε μια διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση μετά τις εκλογές. Ο δοτός υπουργός Προ-πο, κ. Χρυσοχοΐδης άφησε από πολύ νωρίς να διαφανεί αυτή η μεταστροφή. Ήδη στις 1/9/2019 σε σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε:
Γιατί θεωρούμε ανάξιο για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας να λέγεται πως δεν μπορούμε να ενσωματώσουμε 60.000 ανθρώπους, εμείς που έχουμε στο εθνικό μας κύτταρο την προσφυγιά.
Ενώ πριν λίγες ημέρες δήλωσε στην "Κ" και το Γιάννη Σουλιώτη:
Ομως, τελικά να το πάρουμε όλοι απόφαση, και εκείνοι και εμείς, πως θα ζήσουμε μαζί. Με τους νόμους και τους κανόνες μας.
Ο πρωθυπουργός της χώρας στη σχετική συζήτηση στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό δήλωσε ότι δεν τον φοβίζει το μπόλιασμα της κοινωνίας:
Με ρωτήσατε εάν φοβόμαστε τους πρόσφυγες ως μια δύναμη που θα μπολιάσει την ελληνική κοινωνία. Σας λέω όχι, δεν τους φοβάμαι. [...] Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά – σιγά.
Μπόλι από όσα γνωρίζουμε, σημαίνει μια μορφή εξελικτικής αντικατάστασης. Πχ μπολιάζει κανείς τη νερατζιά για να γίνει λεμονιά. Παύει όμως να είναι νερατζιά.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα όπως ο προκάτοχός του να επιθυμεί οτιδήποτε. Να μπολιάσει, να αντικαταστήσει κ.ο.κ. Του το επιτρέπει το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Αυτό όμως που του απαγορεύει, είναι να λέει άλλα προεκλογικά και να πράττει τα ακριβώς αντίθετα από την επομένη των εκλογών.
Και αν ο πρωθυπουργός αισθάνεται περήφανος για το σβήσιμο της νεοελληνικής κοινωνίας η οποία πλέον αποθνήσκει, μεταναστεύει, δε γεννά βλέποντας παράλληλα τους νεο-εισερχόμενους παρανόμους στη χώρα να απολαμβάνουν προνόμια, δεν ισχύει το ίδιο απαραίτητα και για τους υπόλοιπους.
Όπως πχ τους κατοίκους στα Βρασνά:
Το πρόβλημα όμως είναι ότι όταν επιβάλλεις με το έτσι θέλω μια Α κατάσταση, στην οποία η πλειοψηφία είναι αντίθετη, τότε μάλλον θα θερίσεις θύελλες. Ποια θα είναι η στάση όλων αυτών των ανθρώπων που απέρριψαν το ΣΥΡΙΖΑ για την ανθελληνική πολιτική του και βλέπουν τώρα τη ΝΔ να συνεχίζει με τον ίδιο αν και όχι μεγαλύτερο ζήλο;
Ποιος θα ευθύνεται αν ένα τυχαίο γενονός [έτσι γίνεται συνήθως] προκαλέσει την έκρηξη εξαιτίας της απραξίας της κυβέρνησης που κάλλιστα θα μπορούσε με απλά μέτρα αρχικά [πχ εκδίωξη ΜΚΟ, δημιουργία δομών με ευρωπαϊκά χρήματα σε ακατοίκητα νησιά, μη παροχή smartphones με συνδέσεις στο διαδίκτυο, καλύτερη φύλαξη συνορών] να βάλει ένα φρένο και σταδιακά να αποσυμπιέσει την κατάσταση αντί να καταφεύγει σε δήθεν λύσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες αφίξεις στη νησιωτική Ελλάδα;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται αποφασισμένος να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Ανάβει σπίρτα μέσα σε πυριτιδαποθήκη που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πυριτιδαποθήκης αυτήν την εποχή Πολύ φοβάμαι ότι θα ζήσουμε ακραίες καταστάσεις ενώ έχουμε τη δυνατότητα ειρηνικά να τις αποφύγουμε για το καλό όλων.