Γερμανία: Εως το 2040 το 35% του πληθυσμού δε θα είναι γερμανικής καταγωγής


lapping / pixabay
Freepen.gr - Μέχρι το 2040 περίπου 35% του πληθυσμού της Γερμανίας θα έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο ή θα είναι μετανάστης, σύμφωνα με Herbert Brücker, επικεφαλής του τμήματος έρευνας μετανάστευσης στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Έρευνας για την Απασχόληση (IAB) όπως δήλωσε στη Welt σημειώνοντας ότι η Γερμανία «θα γίνει πιο ποικιλόμορφη».

«Σήμερα, περίπου το ένα τέταρτο των ανθρώπων στη Γερμανία έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο», δήλωσε ο Brücker. "Σε 20 χρόνια, θα είναι τουλάχιστον 35%, αλλά θα μπορούσε να είναι πάνω από 40%".

Σημείωσε ότι στις πόλεις ο αριθμός αυτός είναι πιθανόν να είναι υψηλότερος. "Αυτό που βλέπουμε σήμερα στις μεγάλες πόλεις θα είναι φυσιολογικό για τη χώρα στο σύνολό της στο μέλλον", δήλωσε ο Brücker. "Σε μια πόλη όπως η Φρανκφούρτη, θα έχουμε μεταξύ 65% και 70% [κατοίκους μη γερμανικής καταγωγής]".

Ο Brücker δήλωσε ότι ένας ολοένα και πιο ποικίλος πληθυσμός θα είναι κρίσιμος για την ασφάλεια της γερμανικής οικονομίας στο μέλλον. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IAB, η Γερμανία θα χρειαστεί περίπου 400.000 μετανάστες ετησίως μέχρι το 2060, προκειμένου να αποφευχθεί η συρρίκνωση της οικονομίας της.

Ωστόσο, η πρόκληση για τη Γερμανία είναι να συνεχίσει να υποδέχεται μετανάστες με υψηλή ειδίκευση στη χώρα. Ο Brücker δήλωσε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί να ανοιχθεί σε άλλες χώρες καθώς εξαντλείται η ομάδα εργατικού δυναμικού από χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπης.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα υποδεικνύει ότι τα παιδιά με μεταναστευτικό υπόβαθρο που αποκτούν γερμανικό διαβατήριο νωρίς στη ζωή τους τείνουν να έχουν αυξημένη πρόσβαση σε ευκαιρίες για ανώτερη εκπαίδευση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail