Ντι Μάιο σε Σάρατζ: Δε θα επιτρέψετε στην Τουρκία να παρέμβει στη Λιβύη, παγώστε τη Συμφωνία

Freepen.gr - Οι ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν ότι η επίσκεψη του ιταλού υπουργού Εξωτερικών Luigi Di Maio στη δυτική και ανατολική Λιβύη, την Τρίτη, προκλήθηκε, πρωτίστως, από φόβους για ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση και εν συνεχεία για να πιέσει τους αξιωματούχους της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA), με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj, να παγώσουν δύο μνημόνια συνεργασίας με την Άγκυρα στα θαλάσσια σύνορα και τη συνεργασία για την ασφάλεια, σύμφωνα με την ιταλική Aki.

Ο Di Maio ήταν σαφής στις συναντήσεις του στην Τρίπολη με αξιωματούχους της GNA, καθώς τόνισε ότι "η Τουρκία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στρατιωτικά, δεν μπορείτε να τους επιτρέψετε να εισέλθουν", σύμφωνα με την La Stampa.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η υπόθεση της τουρκικής στρατιωτικής παρέμβασης αποτελεί κοινή ανησυχία μεταξύ της Ρώμης, του Παρισιού και του Βερολίνου, παρά τις πολλές διαφορές στις θέσεις σχετικά με την κρίση της Λιβύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση που δημοσίευσε στην Τρίπολη η GNA μετά τη συνάντηση του Al-Sarraj με τον Di Maio δεν είχε καμία αναφορά στα δύο μνημόνια συμφωνίας με την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Λιβυκά-ιταλικά ΜΜΕ: Ο Ντι Μάιο κάλεσε τον Χαφτάρ στη Ρώμη, η Ιταλία θα κινηθεί ενάντια στη συμφωνία στον ΟΗΕ 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail