Κιλιτσντάρογλου: Τι δουλειά έχουμε στη Λιβύη; Δε μάθαμε τίποτε από το βάλτο της Συρίας;

Freepen.gr - Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος [CHP] Κέμαλ Κιλιτσντάρογλου σε συνέντευξη στην Hurriyet, προέτρεψε την κυβέρνηση της Άγκυρας να επωφεληθεί από τα σκληρά μαθήματα της συριακής διαμάχης και να αποφύγει την ανάπτυξη δυνάμεων στο έδαφος της Λιβύης, όπου η Τουρκία και η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη έχουν συνάψει μια συμφωνία ασφάλειας - άμυνας και θαλάσσιας δικαιοδοσίας.

"Γιατί είμαστε στη Λιβύη; Γιατί βρισκόμασταν στα μέρη της Συρίας; Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει διδάγματα από ό, τι συνέβη στο βάλτο της Συρίας" αποδίδει το λιβυκό almarsad.co.

Ορισμένοι κορυφαίοι βουλευτές που εκπροσωπούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα είναι αντίθετοι στο ενδεχόμενο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, επειδή είναι σήμερα μια χώρα που έχει διαρραγεί από τον πόλεμο και η παραμονή με τη μια πλευρά στη σύγκρουση θα εξέθετε τους Τούρκους στρατιώτες σε κίνδυνο.

"Αν η Τουρκία γίνει συμβαλλόμενο μέρος στην εκτυλισσόμενη σύγκρουση στη Λιβύη μέσω εξουσιοδοτημένων δυνάμεων ή με άμεση παρέμβαση, θα προσθέσει επιπλέον αστάθεια στη Λιβύη", τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου που υποστήριξε ότι οι συμφωνίες Τουρκίας-GNA θα ανοίξουν το δρόμο για την κυβέρνηση να βοηθήσει μερικές τζιχαντιστικές οργανώσεις που αγωνίζονται επί τόπου με την κυβέρνηση της Λιβύης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail