Ο Αδωνις λέει ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στον ρ/σ ALPHA 989 και τους δημοσιογράφους, κ. Δήμο Βερύκιο και κ. Τάκη Χατζή, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

«Ο κ. Ερντογάν έχει κάνει μια παράνομη πράξη, η οποία δεν παράγει τίποτα ως αποτέλεσμα. Είναι μεγάλο κέρδος για την Ελλάδα ότι όλες οι μεγάλες δυνάμεις βγήκαν και είπαν ότι αυτό που κάνει η Τουρκία είναι παράνομο. Πιο μεγάλη και ευρεία δημόσια υποστήριξη των ελληνικών θέσεων δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν. Αυτό είναι μεγάλο δώρο για την Ελλάδα. Η Τουρκία διπλωματικά είναι μόνη της. Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα να την υποστηρίζει».

Για το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου:

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν θα έχουμε τίποτα. Δεν συμφέρει ούτε την Τουρκία ούτε εμάς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει και δεν θα γίνει».

Σωστά δεν υπάρχει κανένας "σοβαρός" λόγος, μόνο μερικά κοιτάσματα που έχουν βάλει οι πάντες στο μάτι και μια παράνομη συμφωνία που όμως σε λίγους μήνες θα πάρει σάρκα και οστά με την έναρξη ερευνών από την Τουρκία όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.  Αλλά αν τα έχεις βρει, όπως δείχνουν τα σημεία, δεν υπάρχει λόγος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail