- Με συνάντηση της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ
- Θα είναι μεγάλο εθνικό και πολιτικό λάθος να αγνοηθούν
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
- Θα είναι μεγάλο εθνικό και πολιτικό λάθος να αγνοηθούν
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Η ακύρωση της διαβόητης Συμφωνίας των Πρεσπών, επανέρχεται στην επικαιρότητα, ύστερα από την έντονη απαίτηση της Ομογένειας της Υφηλίου, σε συνάντηση που είχαν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη στο Τάρπον Σπρίνγκς της Φλώριδας, στις 6 Ιανουαρίου 2020 στην πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Ελληνικού Συνδέσου (IHA), Η.Π.Α., οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου εκπροσωπούμενες από την δυναμική συντονίστρια κ.Νίνα Γκατζούλη (η οποία είναι και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου) έλαβαν μέρος στην συνάντηση αυτή. Τα θέματα της συζήτησης ήταν τα εθνικά μας θέματα τα οποία απασχολούν την ομογένεια, με έμφαση την μεταναστευτική εισβολή, το βορειο-Ηπειρωτικό, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ψήφο της ομογένειας. Η κα. Γκατζούλη έθεσε το θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» με δύο ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό, μαζί με επιστολή από τις Παμμακεδονικές Υφηλίου. Ο πρωθυπουργός σε ιδιαίτερη συζήτηση με την κα. Γκατζούλη υποσχέθηκε πως θα συναντηθεί με τις Παμμακεδονικές Υφηλίου και μάλιστα της έδωσε οδηγίες πώς να διεξαχθεί η αίτηση για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.
Η συνάντηση αυτή με την Ομογένεια, είναι πολύ σημαντική και εύλογα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όχι μόνο δέχτηκε να συναντηθεί μαζί τους, αλλά έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις τους και είμαι βέβαιος ότι υποσχέθηκε να επιμεληθεί του θέματος με πατριωτικά αισθήματα και ενέργειες. Δεν είναι ούτε εύκολο ούτε πατριωτικό, αλλά ούτε και πολιτικά ορθό να αγνοηθεί ο προβληματισμός και η αγωνία του πολυπληθούς ελληνισμού της Υφηλίου, ιδιαίτερα τώρα που θα μπορούν και να ψηφίζουν. Είναι αυτοί που υψώνουν ψηλά την ελληνική σημαία, τη σημαία του παγκόσμιου πολιτισμού και δημοκρατίας, οι οποίοι είναι περισσότερο Έλληνες από εμάς εδώ και αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο από εμάς εδώ, με πράξεις και ενέργειες και όχι με λόγια. Θα είναι έλλειψη δικού μας πλέον πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος να τους αγνοήσουμε. Η δυναμική συντονίστρια κ.Νίνα Γκατζούλη, στη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ήταν ξεκάθαρη και απόλυτη, ότι η αντεθνική, κατά γενικότερη παραδοχή, αυτή Συμφωνία, πρέπει να ακυρωθεί ως ανιστόρητη, παράλογη και κυρίως ανθελληνική και υποβολιμαία, ιδίως που οι σκοπιανοί δεν την τηρούν. Τα Σκόπια έχουν εκτραχυνθεί θεωρώντας δική τους την Μακεδονία, τα μεγαλεπήβολα αγάλματα ελληνικών παραστάσεων, εξακολουθούν να κυριαρχούν στη μεγάλη πλατεία των Σκοπίων, αλλά και οι φιλοσκοπιανοί στην Ελλάδα, δυστυχώς και ντροπή για τους ίδιους, υπάρχουν και τέτοιοι ανόητοι τουλάχιστον, να ζητούν να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα. Και ακόμη είμαστε στην αρχή αν δεν βρεθεί τρόπος να αντιληφθούν όλοι την τρανταχτή αβελτηρία του όλου σχεδίου.
Ασφαλώς δεν είναι φρόνιμο να αγνοηθούν τα συμφέροντα των Μεγάλων που θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., αλλά και αυτοί να μην αγνοούν εμάς τους Έλληνες, που είμαστε οι μόνοι θιγμένοι και ριγμένοι, να μην μας θεωρούν δεδομένους και να πεισθούν όλοι αυτοί, ότι δεν είναι αναγκαίο να εμφανίζονται οι σκοπιανοί ως άλλοι «μασκαράδες» και ιστορικοί κλεπταποδόχοι του δοξασμένου ονόματος της Μακεδονίας μας για να επιτελούν οι Μεγάλοι αυτοί τους πολιτικούς σκοπούς τους. Είναι ανόητο, όπως τόσες φορές και τόσους τρόπους το έχουμε αποδείξει και πρέπει να διορθωθεί!
Θα πρέπει να συσταθεί μια υψηλού διεθνούς επιπέδου Μικτή Επιτροπή προσωπικοτήτων, από την Ελλάδα, την Ομογένεια, αλλά και φιλελλήνων διεθνούς επιπέδου προσωπικότητες, που γνωρίζουν καλά τόσο την ιστορία όσο και την διπλωματική τέχνη, για να πείσουν του Μεγάλους σε πρώτο στάδιο, με πρώτο τον κ.Τραμπ που έχει εκλογές και χρειάζεται τις ψήφους των Ελλήνων της Αμερικής. Αν του επισημανθεί αυτό, θα το σκεφθεί πολύ πριν τους αγνοήσει. Ασχέτως των ορέξεων και των επιδιώξεων των Σκοπιανών, είναι απολύτως μειωτικό, αν όχι υποτιμητικό και προσβλητικό για τους ίδιους να εμφανίζονται στη διεθνή σκηνή, μεταμφιεσμένοι σε Μακεδόνες, όταν ως Σλάβοι θα μπορούσαν να πετύχουν την ίδια αναγνώριση και εκτίμηση, τόσο με τη δική τους προσπάθεια, όσο και με την συμπαράσταση και βοήθεια όλων όσων αγαπούν τους σκοπιανούς και θέλουν να συνεργάζονται μαζί τους, σε κάθε επίπεδο, αλλά και ημών των Ελλήνων.
Αναγκαία προϋπόθεση είναι να αντιληφθούν ΌΛΟΙ, ότι δεν υπάρχουν τρεις Μακεδονίες, αλλά μόνο μία η ελληνική. Οι «φαμφάρες» των συσκέψεων του Βουκουρεστίου και Λονδίνου, όπου ομιλούν για δήθεν τρείς Μακεδονίες, είναι λόγια του αέρα και σκοπιμότητες συμφερόντων της εποχής εκείνης και τίποτε περισσότερο. Άλλωστε όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, τα σύνορα της Μακεδονίας είναι όρη, βουνά που δεν διολισθαίνουν. Η Βουλγαρία διαμαρτύρεται ότι η γλώσσα είναι η δική της και δεν τους αναγνωρίζει. Κατόπιν να πείσουν τους «Μεγάλους» ότι η αβελτηρία μεταφέρεται στους ίδιους, αν υποστηρίζουν σφετεριστές της ιστορίας και να αναλάβουν και οι ίδιοι οι Μεγάλοι να πείσουν τους φουκαράδες τους σκοπιανούς να αλλάξουν όνομα, όποιο θέλουν που να μην έχει σχέση με την Μακεδονία. Αν οι «Μεγάλοι» το αντιληφθούν, θα είναι εύκολο να πείσουν και τους Σκοπιανούς και έτσι να λήξει ήρεμα και με επιτυχία για όλους και για τους σκοπιανούς, η διαβόητη αυτή περιπέτεια. Αν υποκρύπτονται άλλοι λόγοι, τότε επιβάλλεται η Συμφωνία να ακυρωθεί αμέσως.
Χρήσιμο θα είναι οι «Μεγάλοι» να γνωρίζουν ότι, δεδομένου ότι αυτό είναι πανελλήνιο πατριωτικό και εθνικό θέμα, θα ακυρώσουμε εμείς την επαίσχυντη αυτή Συμφωνία, με την συμπαράσταση των απανταχού Ελλήνων και μετά από δημοψήφισμα, όπως ζητά η Ομογένεια της Υφηλίου, εκτός αν προλάβουν οι ίδιοι οι σκοπιανοί με το VMRO που από ό,τι φαίνεται θα έρθει στην εξουσία σύντομα.
Τι συνέβη όμως και με νέα ανακοίνωσή τους οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, διαμαρτύρονται ότι «ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ». Επικαλούμενοι την υπόσχεσή του ότι «θα κάνει τα πάντα για να την βελτιώσει ειδικότερα στο θέμα της γλώσσας και της εθνότητας, κάτι που μετεκλογικά δεν έκανε ποτέ» και τούτο δεν είναι καθόλου ευοίωνο. Θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης, αν ο Πρωθυπουργός μας, αγνοήσει την ομογένεια και δεν κινήσει αμέσως διαδικασίες ελέγχου της εφαρμογής της Συμφωνίας αυτής από τα Σκόπια και με αυτή την ευκαιρία, διότι περί ευκαιρίας πρόκειται, δεν θέσει σε πρώτο στάδιο την ακύρωση της γλώσσας και της εθνότητας. Όλα έχουν όρια στην πολιτική, ακόμη και ο σεβασμός των Μεγάλων, ιδιαίτερα τώρα που ανοηταίνουν και αυτοί υποστηρίζοντας ανόητους.
Οι ενέργειες του Πρωθυπουργού επ’ αυτού του θέματος, θα έχουν κομβική σημασία για το πολιτικό του μέλλον και οι επιπτώσεις θα είναι καθοριστικές, ανάλογα με τις αποφάσεις του. Ας οπλιστεί με θάρρος και αυτοπεποίθηση, ώστε να βάλει το καθένα στη θέση του, και τότε το πολιτικό μέλλον θα είναι όλο δικό του.