Κορόιδα εκ "παραδρομής"



Αν κάποιοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν το θυμούνται, τρείς φορές τα κορόιδα, οι έλληνες φορολογούμενοι έσωσαν τις συστημικές τράπεζες με δανεικά και αγύριστα χρήματα και στο τέλος τις πήραν μπιρ παρά οι ιδιώτες, ανακεφαλαιοποιημένες και ωραίες.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

5 ευρώ χρέωσε μια απο αυτές τις ανακεφαλαιοποιημένες απο τα χρήματα των κορόιδων τράπεζα, την Πρωτοχρονιά «μικρό αριθμό χρηστών» του e-banking όπως έγραψε, "εκ παραδρομής" για να τα τα επιστρέψει μετά την άμεση επέμβαση του υπουργού, "ο εκ παραδρομής θεός" που λένε.

Ως γνωστόν τα τραπεζικά συστήματα των τραπεζών στις τριτοκοσμικές μπανανίες, στα προτεκτοράτα των δανειστών δεν υπακούουν στις εντολές των προγραμματιστών, ουτέ κάν στον σχεδιασμό των ιδιοκτητών τους, αλλά έχουν δική τους βούληση και λειτουργούν εκ παραδρομής.

Αυτή η παραδρομή είναι τόσο δυνατή σε αυτή τη χώρα που ξεπερνάει ακόμα και τους νόμους της αγοράς και πρέπει κάθε φορά υπουργός να επεμβαίνει για τα αυτονόητα, γιατί το σύστημα της μπανανίας μετά απο 10 χρόνια κρίσης ούτε καπιταλισμός είναι ούτε σοσιαλισμός ούτε ελεύθερη αγορά, αλλά η παραδρομή και η αυτοανοησία.

"Εκ παραδρομής" λοιπόν η χρέωση. ¨Οπως "εκ παραδρομής" πρίν από λίγο καιρό ένα έμβασμα λίγων ευρώ που έστειλα απο Γερμανία σε φίλο, έκανε σχεδόν μιά εβδομάδα να φτάσει (μάλλον, εκ παραδρομής, το έστειλαν με μουλάρι), ενώ πάλι "εκ παραδρομής" κόστιζει 3 ή 4 ευρώ ή και παραπάνω ανάλογα με την τράπεζα η ηλεκτρονική αποστολή του.

Αλλά το ίδιο χαράτσι ισχύει και για την ανταλλαγή χρημάτων μεταξύ των ιθαγενών. Είναι βλέπεις προνόμιο να είσαι πελάτης τράπεζών που μοίραζαν διακοποδάνεια , εορτοδάνεια, θαλασσοδάνεια μάλλον "εκ παραδρομής" και αυτά, γιατί κανείς γ!@*#@!@#% τραπεζίτης ή πολιτικός προϊστάμενός τους δεν πήγε ποτέ φυλακή.

Στις χώρες που δεν ισχύει η παραδρομή βέβαια οι τράπεζες χρεώνουν με το μήνα τον πελάτη ένα μικρό πάγιο ποσό για τις υπηρεσίες και από εκεί και πέρα όλα λειτουργούν ρολόι, όμορφα, ανέξοδα και γρήγορα.

"Εκ παραδρομής" βέβαια γίνονται και άλλα όμορφα πράγματα. Για παράδειγμα όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κατάργησαν ¨εκ παραδρομής" την κάρτα των 5 ευρώ, μείωσαν το χρόνο λήξης του χρηματικού υπολοίπου και της φραγής των εισερχομένων κλήσεων στους 3 μήνες. Φυσικά αυτό δεν λέγεται καρτέλ, όταν οι εταιρείες ανακοινώνουν τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις, "εκ παραδρομής" γίνονται ταυτόχρονα σχεδόν οι αλλαγές.

"Εκ παραδρομής" πάλι για να πάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας με το αεροπλάνο έχεις μόνο την επιλογή μιάς εταιρείας το χειμώνα και "εκ παραδρομής" πληρώνεις σε κάθε ελληνικό αεροδρόμιο το χαράτσι σου για να το αναβαθμίσουν οι αγοραστές που το ψώνισαν επίσης μπιρ παρά απο τον ηγέρπη της καρδιάς μας που με τόσο σκληρό αγώνα κατάφερε να χαλάσει τα σχέδια των προηγούμενων για την εκποίησή τους.

Το αόρατο χέρι ρυθμίζει την οικονομία άλλων χωρών που δεν είχαν την τύχη και την τιμή να έχουν πεφωτισμένους ηγέτες και ηγέρπες του μνημονιακού βεληνεκούς, όχι όμως στην ελληνική οικονομία που λειτουργεί μόνιμα "εκ παραδρομής". Εδώ, στο μνημονιακό γιδότοπο, το αόρατο χέρι θα πρέπει να σκουντήσει, να τσιμπήσει ή να ρίξει απο μια σφαλιάρα για να ξυπνήσουν τα αρμόδια εποπτικά όργανα απο το βαθύ τους ύπνο που διακόπτεται μόνο την ημέρα που παίρνουν τους μισθούς τους.

Αβίαστα λοιπόν καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αλήθεια αυτό που λένε κάποιοι κακεντρεχείς, ότι δηλαδή η χώρα υπάρχει ακόμα απο θαύμα, τούτη εδώ η χώρα υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει στους αιώνες "εκ παραδρομής".

ΥΓ Αυτό πάλι που βάζουν ΦΠΑ σε φόρο και θεωρείται φυσιολογικό ή που φορολογούν το άυλο, ηλεκτρονικό χρήμα που βάζεις σε καρτοκινητό και θεωρείται πάλι φυσιολογικό θα πρέπει να διδάσκεται σε όλες τις οικονομικές σχολές της υφηλίου στο μάθημα "Οικονομικά συστήματα εκ παραδρομής"
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail