Freepen.gr - Σε νέες αποκαλύψεις για το ρόλο του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) προχώρησε η γνωστή ιστοσελίδα του εξόριστου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, nordicmonitor.com, όπου φαίνεται να έχει πραγματοποιήσει μια επίθεση με ρουκέτα στο παλάτι του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τρεις ημέρες μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα, προκειμένου να ενισχύσει την αντίληψη ότι η απειλή μιας επιχείρησης πραξικοπήματος εξακολουθεί να είναι ζωντανή και να προκαλέσει τη δημόσια στήριξη για την κυβέρνηση.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 18 Ιουλίου 2016 στις 11:45 π.μ., σύμφωνα με την αστυνομία, όταν αναφέρθηκε ότι ένας στρατιωτικός πυραύλος έπληξε το φράκτη δίπλα στην Πύλη Νο. 3 του προεδρικού παλατιού. Η δύναμη της έκρηξης είχε λυγίσει τις ράβδους από σφυρήλατο σίδερο του φράχτη, ανέφερε η έκθεση.
Μια εγκληματολογική εξέταση των συντριμμιών των πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του «ηλεκτρονικού κυκλώματος και εξαρτημάτων κινητήρων» που αναφέρθηκαν σε μια έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας πυροτεχνουργών, έδειξε ότι προέρχονται από μια «ρουκέτα» που κατασκευάστηκε από την Αμερική [XM41].
Αποδείχθηκε ότι οι πυραύλοι εγκαταλείφθηκαν σταδιακά από τον τουρκικό στρατό και τα πλεονάζοντα πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στο MIT πριν από 15 περίπου χρόνια, σύμφωνα με τον Necip Erkul, έναν υπολοχαγό που εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας σε στρατιωτικά εγκληματολογικά εργαστήρια προτού να κατηγορηθεί ψευδώς για συμμετοχή στο πραξικόπημα
Η έκθεση ενίσχυσε την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η περιορισμένη κινητοποίηση στις 15 Ιουλίου 2016 δεν ήταν τίποτα παρά μια επιχείρηση false flag που σχεδίασε η MIT υπό την καθοδήγηση του Ερντογάν, ο οποίος ήθελε να εδραιώσει την εξουσία του υπό μια νεοσυσταθείσα εκτελεστική προεδρία και να διώξει τους αντιπάλους του. Ο Ερντογάν έπαιξε το χαρτί του θύματος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και η υπηρεσία πληροφοριών του φαίνεται να έχει ενορχηστρώσει την επίθεση με τη ρουκέτα κατά το φως της ημέρας στην ασφαλέστερη τοποθεσία στην Άγκυρα, η οποία παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας και αστυνομικούς και αξιωματικούς πληροφοριών όλο το εικοσιτετράωρο.
Όπως σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα, η MIT διατηρεί ένα μεγάλο απόθεμα όπλων, συστημάτων και πυρομαχικών που καταργήθηκαν και θεωρήθηκαν περιττά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK). Διατηρεί επίσης μια μάζα όπλων που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ασφαλείας εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο νότιο τμήμα της χώρας. Έχει επίσης αποκτήσει ένα μεγάλο απόθεμα ρωσικών όπλων σε επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ. Με αυτά τα όπλα το MIT μπορεί να διεξάγει παράνομες επιχειρήσεις καλύπτοντας τα ίχνη της.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η MIT είχε προγραμματίσει μια επιχείρηση false flag. Τον Ιανουάριο του 2019, ένα τουρκικό δικαστήριο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα ενός διαρρεύσαντος ακουστικού κλιπ στο οποίο ακούγονται κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι συζητώντας τη δυνατότητα παρέμβασης στη Συρία σε μια επιχείρηση false flag που θα υλοποιούσε η ΜΙΤ το 2013.
Ο επικεφαλής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν λέει στην ηχογράφηση: "Αν χρειαστεί, θα στείλω τέσσερις άνδρες στη Συρία. [Τότε] θα τους δώσω εντολή να εκτοξεύσουν οκτώ ρουκέτες στην τουρκική πλευρά και να δημιουργήσουν μια δικαιολογία για πόλεμο".