Τα κύτταρα χρειάζονται τη χοληστερίνη, την οποία παράγει το σώμα για την ομαλή λειτουργία τους.
Χοληστερίνη παίρνουμε όμως και από τις λιπαρές τροφές που καταναλώνουμε.
Όταν παίρνουμε ποσότητα μεγαλύτερη από την αναγκαία, η χοληστερίνη συγκεντρώνεται στις αρτηρίες και δημιουργεί πλάκα, μια κατάσταση γνωστή ως αθηροσκλήρωση.
Η αθηροσκλήρωση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για θρόμβωση, έμφραγμα και εγκεφαλικό.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις 10 τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερίνη που πρέπει να αποφεύγετε ή να καταναλώνετε σπάνια:
Πηγή: Natural Cures - Από: onmed.gr