Καθημερινά εισπνέουμε και εκπνέουμε κατά μέσο όρο 20.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωση.
Λόγω των βλαβερών ουσιών και των επικίνδυνων σωματιδίων που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα, η επιβάρυνση των πνευμόνων είναι μεγάλη.
Στις εικόνες που ακολουθούν θα δείτε ποιες είναι οι τροφές αυτές που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των πνευμόνων μέσω της απομάκρυνσης των βλαβερών ουσιών.
- Σκόρδο: Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης, της ένωσης που βρίσκεται στο σκόρδο, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
- Τροφές με φολικό οξύ: Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.
- Σταυρανθή λαχανικά: Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι κάποιες από τις καλύτερες επιλογές.
- Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα: Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, βοηθούν όσους πάσχουν από χρόνιο άσθμα.
- Τροφές με καροτενοειδή: Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά με πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα και περιορίζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.
- Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.
- Ρόδι: Έχει αποδειχθεί ότι λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.
Από: onmed.gr