«Αποτρέψαμε τα σχέδια του Ερντογάν - Αποκρούσαμε τις ψευδείς ειδήσεις του»

Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται μία ανάπαυλα- αποκλιμάκωση στην, οργανωμένη από τις τουρκικές Αρχές, απόπειρα παραβίασης μέσω μαζικού κύματος μεταναστών, των ελληνικών συνόρων, ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη

«Είναι σαφές ότι η αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση και η συντονισμένη αντίδραση των ελληνικών Αρχών απέτρεψαν τα σχέδια του κ. Ερντογάν και τον οδήγησαν σε απομόνωση. Η αποτυχία, ωστόσο, αυτή του Τούρκου Προέδρου, όχι μόνο δεν τον συγκράτησε, αλλά τον έχει ωθήσει σε ακραίες φραστικές επιθέσεις και ανυπόστατους ισχυρισμούς εναντίον της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» σημείωσε η κ. Πελώνη και συνέχισε:

Διαψεύσαμε από την πρώτη στιγμή τα fake news και καταστήσαμε σαφές ότι μαθήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαϊκών αξιών, η Ελλάδα δεν δέχεται από την Τουρκία. Ταυτόχρονα, οι διπλωματικές Αρχές της χώρας έχουν λάβει οδηγίες για την απόκρουση της διασποράς από την Τουρκία ψευδών ειδήσεων και της διακίνησής τους σε Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού. Όπως γνωρίζετε, ήδη ένας από τους δημοσιογράφους που υπέγραφαν το γνωστό δημοσίευμα των New York Times, περί μυστικού κέντρου κράτησης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έχει παραδεχτεί με ανάρτησή του στο Twitter ότι το ρεπορτάζ του στηρίχθηκε στη μαρτυρία πολίτη, που έχει τουρκικό διαβατήριο, ο οποίος ωστόσο στο δημοσίευμα φερόταν ως πρόσφυγας συρο-κουρδικής καταγωγής.

Σημειώνω εδώ ότι με ευθύνη των τουρκικών Αρχών, συντελείται στο αρχαίο -και σημαντικό- δάσος των Καστανιών, από την πλευρά της Τουρκίας, μια περιβαλλοντική καταστροφή αυτές τις ημέρες. Στην αρχή έκοβαν δέντρα για να τα χρησιμοποιήσουν σαν πολεμοφόδια, αργότερα για να ζεσταθούν και στη συνέχεια για να ανάψουν φωτιές. Προφανώς αυτό είναι απαράδεκτο και η τουρκική πλευρά οφείλει να σταματήσει αυτήν την πρακτική.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail