Hurriyet: Έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ οι Τούρκοι - Εκτινάχθηκε η τιμή του πακέτου στα μακαρόνια

Freepen.gr - Οι Τούρκοι παραγωγοί ζυμαρικών διαβεβαίωσαν το κοινό ότι δε θα υπάρξει έλλειψη του τροφίμου μετά την αγορά πανικού εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet την Κυριακή.

"Η κατανάλωση στην εγχώρια αγορά είναι 650.000 τόνοι ετησίως, η παραγωγική ικανότητα είναι 2.9 εκατομμύρια τόνοι, κανένας δε θα πρέπει να πανικοβληθεί, κάθε σπίτι θα πνιγεί στα ζυμαρικά", ανέφερε ο Nihat Uysallı, επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχανιών Ζυμαρικών.

Υπάρχουν σχεδόν 900.000 τόνοι στο απόθεμα, δήλωσε ο Uysallı, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.

Τα ζυμαρικά άρχισαν να πωλούνται στο διαδίκτυο με πληθωριστικά χαρακτηριστικά μετά την αγορά πανικού, με τις τιμές να αυξάνονται από 3 λίρες (0,50 δολάρια) σε 17 λίρες (2,70 δολάρια) ανά 500 γραμμάρια.

«Όταν οι άνθρωποι έσπευσαν στα ράφια με τα ζυμαρικά, επικράτησε ένα χαοτικό περιβάλλον», είπε.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν να στοκάρουν αγαθά μετά την επιβεβαίωση του πρώτου ασθενούς με COVID-19 στη χώρα την περασμένη εβδομάδα. Αντικείμενα όπως το χαρτί υγείας, το απολυμαντικό χεριών, τα ζυμαρικά και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που έχουν περιορισμένη προσφορά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail