Ο Τούρκος καθηγητής βιολόγος Αλι Ντεμισρόι, σε συνέντευξή του σε Τουρκικό κανάλι, δήλωσε ότι ναι μεν υπήρχε η λύση της απομόνωσης όσων αρχικά νόσησαν από την COVID-19, αυτός όμως θα σκότωνε τους 50-60 που ασθένησαν πρώτοι, για να αποτρέψει τον θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών
Και καταλήγει "Αυτό γνωρίζουμε εμείς ως επιστήμη" (!!!!).
Η συλλογιστική του πάσχει σε όλα τα επίπεδα, επιστημονικά, ηθικά, πολιτισμικά, διαχειριστικά (μία σύγκριση με τον κ. Τσιόδρα και τον λοιπό επιστημονικό μας κόσμο φθάνει).
Η συλλογιστική της θανάτωσης όσων βρέθηκαν να έχουν νοσήσει είναι απολύτως γελοία, γιατί αφενός δεν μπορείς να ξέρεις ότι είναι μόνο 50-60 όσοι νόσησαν πρώτοι και συνεπώς θα έπρεπε να σκοτώνεις κάθε έναν που θα αποκαλύπτονταν ότι νοσεί, με αποτέλεσμα να κρύβονται όσοι νοσούν για να μην τους σκοτώσεις και άρα η διάδοση θα ήταν ανεξέλεγκτη και άρα ταχύτερη και συνεπώς με πολύ περισσότερα θύματα από δύο λόγους:
Ένας γιατί θα πέθαιναν μόνοι τους αβοήθητοι, αφού θα έκρυβαν ότι νοσούν και δεν θα πήγαιναν στα νοσοκομεία για νοσηλεία και ο άλλος γιατί θα τους σκότωνε ο επιστήμονας.
Δεν θα αναφερθώ στο ηθικό ζήτημα, γιατί είναι προφανής η αδυναμία του συγκεκριμένου Τούρκου επιστήμονα να σκεφθεί τέτοια ζητήματα .
Θα αναφερθώ στο πολιτισμικό επίπεδο ενός επιστήμονα που λέει τέτοιες απόψεις δημόσια, σε μία χώρα που η ανθρώπινη ζωή έχει ελάχιστη αξία όπως δείχνει και η διαχείριση της πανδημίας που κάνει ο Ερντογάν (κανείς ούτε ο ιός δεν είναι πιο ισχυρός από την Τουρκία λέει - η νέα εκδοχή του ναζισμού περί υπεροχής του γένους των Αρίων).
Δε διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές υπό τον φόβο της αποκαθήλωσής του (λόγω της οικονομίας που θα καταρρεύσει και ενδεχόμενου πραξικοπήματος - αφού θα είναι κλειστά όλα και οι πόλεις άδειες στους δρόμους, με τους πολίτες αποκλεισμένους, ενώ στρατός θα έχει διατηρήσει την οργάνωσή του και την δυνατότητα να επιχειρήσει απρόσκοπτα εναντίον του) .
Δυστυχώς οι πολιτισμικές διαφορές με την γειτονική μας χώρα είναι τεράστιες, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να υποβαθμίσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, επικαλούμενοι τα απομεινάρια της 400χρονης υποδούλωσης των Ελλήνων.
Και αυτό να το έχουν στο μυαλό τους όσοι μετέχουν στην επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821.
Αυτό που χρειάζεται η χώρα μας είναι η οριστική διαρραγή από την περίοδο της Τουρκοκρατίας και όχι μία φαύλη προσπάθεια για την διατήρηση ανύπαρκτων πολιτισμικών ή άλλων τεχνασμένων δεσμών.