Προειδοποίηση από Ιράν: Οι ΗΠΑ θα βρουν τον μπελά τους αν δράσουν κατά των πετρελαιοφόρων μας

RΕUΤΕRS / Jοn Νazca
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν συνέπειες εάν αναλάβουν δράση εναντίον ιρανικών δεξαμενόπλοιων κατά τη διαδρομή προς τη Βενεζουέλα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι. Η δήλωση αυτή ήταν μετά τη δέσμευση του στρατού της Βενεζουέλας ότι θα συνοδεύσει τα πλοία προς το λιμάνι.

«Εάν τα δεξαμενόπλοια μας στην Καραϊβική ή οπουδήποτε στον κόσμο αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα οφείλονται στους Αμερικανούς, [οι Ηνωμένες Πολιτείες] θα έχουν επίσης πρόβλημα», δήλωσε ο Ρουχάνι στον Εμίρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ανέφερε το πρακτορείο Tasnim News.

Τόνισε ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για κλιμάκωση, αλλά θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και να διαφυλάξει τα εθνικά της συμφέροντα. «Ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί δε θα κάνουν κανένα λάθος», εξήγησε στον αρχηγό του κράτους του Κατάρ.

Πέντε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού καυσίμου στη Βενεζουέλα βρίσκονται επί του παρόντος κοντά στην Καραϊβική, με το πρώτο πλοίο να φτάνει στα χωρικά ύδατα της χώρας μέχρι την Κυριακή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail