Φαιδρότητα

Επισήμως και δια στόματος του ιδίου του ΥΠΕΞ η Ελλάδα δηλώνει ότι δεν στρατιωτικοποιεί την αντιπαράθεσή της με την Τουρκία, επισφραγίζοντας έτσι την ηττοπάθεια, την ατολμία και την πρόθεση στρατηγικής υποχωρητικότητας ως επίσημη κυβερνητική πολιτική.

Του Κυριάκου Κυριακόπουλου

Επισήμως και δια στομάτων δύο υπουργών της, η Ελλάδα εξαπατά τους πολίτες της για τα τεκταινόμενα στον Έβρο, την στιγμή που η τραγική αλήθεια για τα τεκταινόμενα, επιβεβαιώνεται εμμέσως από το διάβημα του ελληνικού ΥΠΕΞ, αλλά και ευθέως από την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ανεπισήμως και δι ανωνύμων "κύκλων" του ελληνικού ΥΠΕΞ, γνωστοποιείται ότι η Λωζάνη και το πρωτόκολλο του 1926, οριοθέτησαν τα σύνορα στον Έβρο και δεν υφίσταται αμφισβήτηση.

Απολύτως επισήμως και δια της απολύτου σιωπής, ο κατά τα άλλα λαλίστατος "συμμαχικός" πράκτορας Πάιατ σιωπά αποδεχόμενος την τουρκική πειρατική δράση, και ομοίως σιωπά και ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Μπορρέλ. Οι συμμαχικές δομές στις οποίες η Ελλάδα στήριξε ψευδώς την υποτιθέμενη προστασία τους, έχουν τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια υπέρ της αλητείας και σε βάρος της χώρας μας.

Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα. Η επίσημη ελληνική στάση... Οι ανεπίσημες φοβικές συμπεριφορές... Η τουρκόφιλα μεροληπτική στάση των "συμμάχων" ροκάνισαν ήδη την επικοινωνιακή αποταμίευση που δημιουργήθηκε στις Καστανιές, και σπεύδουν στο ταμείο να ρευστοποιήσουν ΚΑΙ τα πάγια.

Η κυβέρνηση βουτηγμένη στο σύνολό της και μέχρι το λαιμό στη συνενοχή, καταδεικνύει την απροθυμία της να πράξει τα δέοντα και να γυρίσει στην παρτίδα. Πρόκειται για μια εξέλιξη που την καθιστά ανίκανη όσο και επικίνδυνη εν όψει εξελίξεων.

Δυστυχώς υπάρχουν ανάμεσά μας και φωνές που επιχειρούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα και να στρογγυλέψουν τις γωνίες. Είναι θλιβερό. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πόσο ασαφή είναι τα όρια ανάμεσα στην πατριδοκαπηλία και στην πολιτικά χρεοκοπημένη προσέγγιση κρίσιμων εθνικών προκλήσεων.

Θα επανέλθουμε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail