Israeli Defense: Μελλοντική απειλή; Το Αιγυπτιακό Ναυτικό αναπτύσσεται με «μυστικό και γρήγορο ρυθμό»

Freepen.gr - Το περιοδικό Israeli Defense δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι το Αιγυπτιακό Ναυτικό αναπτύσσεται με μυστικό και γρήγορο ρυθμό, εξηγώντας ότι το Ισραηλινό Ναυτικό δεν είναι πρόθυμο να προσδιορίσει τη δράση που θα πρέπει να αναλάβει για να το αντιμετωπίσει.

Το περιοδικό ανέφερε στο άρθρο του ότι ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού δεν θέλει να απαντήσει σε αυτό το ζήτημα, εξηγώντας ότι η Αίγυπτος συνεχίζει να ενισχύει τις ναυτικές δυνάμεις της αποκαθιστώντας και χτίζοντας βάσεις και σύντομα τα ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας θα παράξουν πυραύλους και αυτά τα όπλα δεν στοχεύουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά μάλλον παραπέμπουν σε προετοιμασία πολέμου.

Το περιοδικό σημείωσε ότι, σύμφωνα με τις ετήσιες εκτιμήσεις των Ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών που υποβάλλονται στο κοινό, την Κνεσέτ και την κυβέρνηση, δεν υποτίθεται ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα πόλεμος μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, καθώς η ειρηνευτική συνθήκη πηγαίνει καλά ενώ η ασφάλεια η συνεργασία είναι καρποφόρες.

Εξήγησαν ότι, εν συντομία, η IDF (Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ) αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τις αιγυπτιακές ναυτικές απειλές.

Ο Αιγύπτιος μπλόγκερ Mohamed Abdel-Rahman δήλωσε ότι ο Ισραηλινός εμπειρογνώμονας σε στρατιωτικές υποθέσεις Ami Rokks έθεσε μερικές ερωτήσεις σε αυτό το άρθρο σχετικά με το γιατί η Αίγυπτος οπλίζεται με τόσο γρήγορο ρυθμό, ειδικά το ναυτικό, εκτός από τον να τον ρωτάει για τον λόγο που η Αίγυπτος αγόρασε υποβρύχια, τα οποία δεν προορίζονται για την καταπολέμηση τρομοκρατών.

Ο Abdel-Rahman είπε ότι ο Ισραηλινός εμπειρογνώμονας αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν ένας αντι-Ισραηλινός πρόεδρος διαδεχτεί τον Ελ-Σίσι, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για μελλοντικές συγκρούσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail