Οι Τούρκοι κι οι μισθόφοροι τους: 40 εμπρησμοί στα χωράφια του λαού και πυρά στους πυροσβέστες

Freepen.gr - Οι πυρκαγιές στην Ιεράπολη της Βόρειας Συρίας, που πυροδοτήθηκαν από στοχευμένα πυρά από τον τουρκικό στρατό και τους τζιχαντιστές συμμάχους του, έχουν ήδη καταστρέψει 250 εκτάρια γεωργικής γης από την αρχή της περιόδου συγκομιδής, λέει ο Ταλάλ αλ-Χαμίντι της Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ιεράπολη (Μάνμπιζ) στο πρακτορείο ANF.

Ο εμπρησμός στη βόρεια Συρία είναι μια από τις μεθόδους τουρκικού πολέμου που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Η γεωργία είναι η κύρια πηγή εισοδήματος στην περιοχή και δέχεται συστηματική επίθεση. Προκειμένου να συγκρατηθεί η ζημιά που προκλήθηκε από εμπρησμό, περισσότερα από 45.000 άτομα στις αυτοδιοικούμενες περιοχές δραστηριοποιούνται ως πυροπροστασία στα χωράφια. Ο αλ-Χαμίντι αναφέρει επίσης τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στην Ιεράπολη για την υπεράσπιση των καλλιεργούμενων περιοχών.

"Εκτός από τον κανονικό αριθμό έκτακτης ανάγκης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουμε δημιουργήσει μια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά πυρκαγιών στα χωράφια. Οι ομάδες μας έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της περιοχής μέσα σε δέκα λεπτά. Οι πυροσβέσεις στα χωριά βόρεια, δυτικά και νότια του Μάνμπιζ αποδεικνύονται ιδιαίτερα δύσκολες, λέει ο αλ-Χαμίντι και προσθέτει: «Πολύ συχνά γινόμαστε στόχος από Τούρκους στρατιώτες και τους συμμάχους τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην φτάσουμε εγκαίρως στην πηγή της φωτιάς".

Σχεδόν 40 εμπρησμοί σε 28 ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το ANF, μόνο τον Μάιο σχεδόν σαράντα γεωργικές περιοχές κάηκαν στις περιοχές Girê Spî, al-Bab, Ain Isa, Til Temir, Shehba, Shera, Sherawa και Kobanê. Οι πυρκαγιές έπληξαν δεκάδες χωριά και χιλιάδες ανθρώπους.

Το τουρκικό κράτος και το ISIS έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια γης κατά τη συγκομιδή το 2019 για να βλάψουν την οικονομία της αυτόνομης περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail