Νικήσαμε τους εαυτούς μας...



cocoparisienne / pixabay
Η Ελλάδα δυστυχώς θα είναι πάντα, εκτός κάποιου θαύματος που εκδηλώνεται την έσχατη ώρα, ο Οιδίποδας του Τειρεσία "Τυφλή στα μάτια και τον νου".

Του Στέλιου Συρμόγλου

Πότε θα το καταλάβουμε επιτέλους; Η Ελλάδα είναι νικημένη χώρα. Νικημένη από τους Ελληνες. Οι ξένοι μας βρίσκουν νικημένους. Δεν χρειάζεται να μας νικήσουν.

Θα μου πείτε πως η Ελλάδα κυβερνιέται. Το "κυβερνιέται" καθ' υπερβολήν βέβαια. Κυβερνιέται με σκισμένα φλάμπουρα, ανιδεολόγητα, άσκοπα και τυχάρπαστα, με άδειες καρδιές και με λιπόσαρκες συνειδήσεις, με υποταγή στο πεπρωμένο μας.

Με τη "στάση" μας νικήσαμε τον εαυτό μας. Υποταχθήκαμε στο γιουρούσι της κομματικής καιροσκοπίας, των πολιτικών της ξευτίλας. Κι ας θρηνούν εκ των υστέρων κάποιες Μαγδαληνές.

Νικήσαμε τη συνείδηση του Ελληνα. Εκμηδενίσαμε τις προσωπικές και εθνικές τύψεις. Νικήσαμε βασικά τη λογική. Νικήσαμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε ώριμα φρούτα για κάθε εκμετάλλευση και χρήση.

Υπέροχοι τελικά. Εξαθλιωμένοι και ευσπάτητοι, άκριτοι χειροκροτητές του αυτονόητου ή του ανέφικτου. Απελευθερωμένοι από κάθε προοπτική και αναμφίβολα μοιραίοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail