Αυστριακός ευρωβουλευτής ζητά την περικοπή της χρηματοδότησης της Τουρκίας κι εξαίρει την Ελλάδα

Freepen.gr - Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι ευρωβουλευτές ζήτησαν την παύση της χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ λόγω των επιθετικών πολιτικών της, αναφέρει το Libya Review.

Ο Αυστριακός Χάραλντ Φίλιμσκι ζήτησε τη μείωση της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία και είπε: «Η Άγκυρα θέλει απεγνωσμένα να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο κρίσιμο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και των προσφύγων. Η ΕΕ δεν θα πρέπει να επιτρέψει εκβιασμό από ένα αυταρχικό καθεστώς».

Ο Φίλιμσκι υπενθύμισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ώθησε χιλιάδες μετανάστες στα τουρκο-ελληνικά σύνορα τον Μάρτιο, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν κατάφωρη παραβίαση και απόπειρα εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ισχυρίστηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την προσφυγική κρίση για να λάβει χρήματα που εκτιμώνται σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, τόνισε, ότι το 2016 συμφωνήθηκε μια υποτιθέμενη συμφωνία που θα επιταχύνει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Εξήρε επίσης τα αποφασιστικά μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει η Ελλάδα για τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών συνόρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail