Νταβούτογλου κατά Ερντογάν: Εργαλειοποιείς την Αγία Σοφία όποτε στριμώχνεσαι

edibejko / pixabay
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και αρχηγός του νεοσυσταθέντος Μελλοντικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Αχμέτ Νταβούτογλου, άσκησε κριτική τη Δευτέρα στην κυβέρνηση για αναβίωση παλαιών συζητήσεων σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Σταματήστε να αντιμετωπίζετε τα ιερά και κοινά σύμβολα μας ως κάρτα ελεύθερης εξόδου από τη φυλακή όποτε είστε κολλημένοι», ανέφερε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. «Η Αγία Σοφία δεν είναι εργαλείο στα χέρια σας ή διαπραγματευτική μάρκα».

Ο ηγέτης του Future Party είπε ότι κάθε κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες προσπάθησε να εργαλειοποιήσει έναν ιερό χώρο ή μια κοινή αξία όταν έχασε την επαφή του με τον λαό.

«Μπορεί να το δεις σαν διαπραγματευτικό τσιπ, αλλά η Αγία Σοφία είναι το σύμβολο της κατάκτησης (Κωνσταντινούπολη) για εμάς, πρώτα και κύρια», δήλωσε ο Νταβούτογλου, ο οποίος ίδρυσε το Μελλοντικό Κόμμα τον Δεκέμβριο μετά τη διαγραφή του από το κυβερνών Ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης .
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail