Αυτές είναι οι δύο ιταλικές FREMM που καταλήγουν στην Αίγυπτο

Freepen.gr - Οι δύο τελευταίες φρεγάτες κλάσης Bergamini (οι αντίστοιχες FREMM) είναι έτοιμες αλλά ενώ επρόκειτο να αποτελέσουν τα δύο τελευταία πλοία της κατηγορίας αυτής για το ιταλικό ναυτικό, τελικά θα καταλήξουν στην Αίγυπτο όπως είχαμε έγκαιρα σημειώσει μέσα στην άνοιξη.

Πρόκειται για τις  Spartaco Schergat F598 και Emilio Bianchi F589. Με την απόκτηση των δύο αυτών πλοίων, η Αίγυπτος θα διαθέτει συνολικά τρία του συγκεκριμένου τύπου ενώ όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, βρίσκεται στα σκαριά μεγάλη εξοπλιστική συμφωνία-μαμούθ Ρώμης - Καΐρου τμήμα της οποίας αποτελεί η ναυπήγηση ακόμη τεσσάρων τέτοιων πλοίων.

Το πως η χώρα μας ούτε καν ακούμπησε τη διεκδίκηση και άμεση απόκτηση δύο έτοιμων σύγχρονων πλοίων από μια "σύμμαχο" χώρα, θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail