Πληρωμένη απάντηση του LNA για την ΑΟΖ Ελλάδας, Ιταλίας και Λιβύης σε π. αξιωματούχο με φιλοτουρκικές θέσεις

Freepen.gr - Ο Ali Shamekh, έχει διατελέσει ως υψηλά ιστάμενος σε λιβυκές εταιρείες και οργανισμούς τα προηγούμενα χρόνια όπως η Libyan Investment Authority, η Libya Oil Holdings και η TAMOIL Africa Holdings.

Ο Shamekh σχολιάζει σε ανάρτησή του στο twitter ότι η συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για την ΑΟΖ βλάπτει τα λυβικά συμφέροντα διότι κόβει 44.000 τ.χλμ από τη λιβυκή ΑΟΖ υπέρ της χώρας. Ο  Shamekh σημειώνει ότι η Ελλάδα το είχε αποπειραθεί και στο παρελθόν με τη Λιβύη και προτείνει στην κυβέρνηση (δηλαδή της Τρίπολης) να διατυπώσει επίσημα τις επιφυλάξεις της.



Ωστόσο ανάμεσα στις απαντήσεις που έλαβε, διακρίνεται κι αυτή του ημι-επίσημου λογαριασμού του LNA που σημειώνει πως η Λιβύη έχει υπογράψει τη συμφωνία για το δίκαιο της θάλασσας, σύμφωνα με την οποία τα νησιά έχουν δικαίωμα ΑΟΖ και πως η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει υπογράψει αυτήν τη συμφωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail