Στοπ στη Σίρτη: Σφοδρός βομβαρδισμός κονβόι πυροβολικού από τον LNA με πολλούς νεκρούς

Freepen.gr - Τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του Εθνικού Στρατού της Λιβύης κατέστρεψαν, την αυγή της Δευτέρας, ένα ολόκληρο απόσπασμα πυροβολικού των ένοπλων ομάδων της κυβέρνησης του Fayez al-Sarraj (GNA), με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς εκινείτο προς τη Σίρτη, σκοτώνοντας έναν αριθμό Τούρκων αξιωματικών και Σύριων μισθοφόρων, σύμφωνα με το τμήμα στρατιωτικών πληροφοριών LNA.

Το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών δήλωσε σε μια ανακοίνωση: «Τα μαχητικά μας κατέστρεψαν ένα ολόκληρο απόσπασμα πυροβολικού που περιλάμβανε τρία τούρκικα οβιδοβόλα, δύο άρματα μάχης και έξι οπλισμένα οχήματα προστασίας, πέραν ενός μεγάλου λεωφορείου».

Πρόσθεσε ότι οι πηγές παρακολούθησης του LNA επιβεβαίωσαν ότι μετέφεραν έναν αριθμό Τούρκων αξιωματικών και Σύριων μισθοφόρων, σημειώνοντας ότι «τα σώματά τους αγκάλιασαν την άμμο αφού ξεκίνησαν την απερίσκεπτη κίνηση προς τη Σίρτη, η οποία θα είναι ασφαλής και εξασφαλισμένη παρά την κατάσταση με τους Τούρκους εισβολείς και τις πολιτοφυλακές τους".

Τα μαχητικά του LNA στόχευσαν επίσης τις ένοπλες ομάδες της GNA στην ανατολική Misurata, για να σταματήσουν την προσπάθειά τους να προχωρήσουν προς τη Σίρτη.





Βίντεο από βομβαρδισμό του Σαββάτου:
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail