Γερμανία: Κανονικά η ναυπήγηση των τουρκικών υποβρυχίων 214 (που θα έχουν στο περισκόπιο τα ελληνικά πλοία)

Undated photo of Portuguese Navy's NRP Trident, a Type 214 submarine, docked at Alfeite naval base in Lisbon, Portugal. (Photo by Pedro Vilela via Wikimedia)
Freepen.gr - Η Γερμανία επιβεβαιώνει ότι η απόφασή της να περιορίσει την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία δεν ισχύει για ναυτικά όπλα και θαλάσσιες εξαγωγές, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Heiko Maas. Το Βερολίνο είναι ένας από τους κύριους εξαγωγείς εξοπλισμών στον κόσμο και επίσης κορυφαίος εξαγωγέας στην Άγκυρα.

Απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις εξαγωγές όπλων του Βερολίνου στην Τουρκία, ο Μάας είπε: «Η Τουρκία δε λαμβάνει πλέον όπλα από τη Γερμανία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στον πόλεμο της Συρίας. Παραδίδουμε μόνο θαλάσσια αγαθά και υποβρύχια..."

Η συνεργασία μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου σχετικά με τις εξαγωγές όπλων και ειδικότερα στον ναυτιλιακό τομέα περιλαμβάνει διάφορα έργα.

Ένα εξ αυτών είναι η ναυπήγηση έξι υποβρυχίων τύπου 214 (σαν τα ελληνικά ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ) που κατασκευάζονται στην Τουρκία σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία Thyssenkrupp Marine Systems.

Είναι αυτά την ανάπτυξη των οποίων εμείς χρυσοπληρώσαμε και τώρα αποκτά ναυπηγώντας και τα έξι, η Τουρκία. Επίσης μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, η Τουρκία σχεδιάζει την υλοποίηση και του εγχώριου τουρκικού υποβρυχίου με σκοπό τη ναυπήγηση έξι μονάδων, τα οποία δε θα είναι τίποτε άλλο από μια κόπια των 214.

6+6 = 12 στον ορίζοντα για την Τουρκία, ενώ η Ελλάδα παραμένει στα τέσσερα ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και το αναβαθμισμένο ΩΚΕΑΝΟΣ.

Επί του παρόντος ναυπηγείται το TCG Pirireis. Και μην ξεχνάτε. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail