Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στην Τουρκία, μετά και την ψυχρολουσία στην Σύνοδο Κορυφής.
Όχι μόνο δεν συζητήθηκε η αναθεωρητική πρακτική της Τουρκίας εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της Κύπρου, αντιθέτως ο εκπρόσωπος του προέδρου Σάρλ Μισέλ, διέψευσε τις δηλώσεις Ελλήνων και Κυπρίων κυβερνητικών αξιωματούχων ό,τι, αποφασίστηκε ειδική Σύνοδος Κορυφής τον Σεπτέμβριο και ότι θα ετοιμαστεί κατάλογος κυρώσεων κατά της Τουρκίας.
Αυτή η πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την φιλοτουρκική στάση του Τράμπ και Πούτιν, πρέπει να ταρακουνήσει την κυβέρνηση και τα κόμματα στην Ελλάδα για να αλλάξουμε πολιτική απέναντι στην Τουρκία.
Μόνο εάν διασφαλίσουμε εμείς τα συμφέροντά μας, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την προσφυγή στην Χάγη, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τότε θα έχουμε πιθανόν και την υποστήριξη της ΕΕ.
Εάν συνεχίσουμε έτσι, μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε σύγκρουση και διαπραγματεύσεις με διεθνή εποπτεία και δυσμενείς όρους για εμάς, όπως στο παρελθόν.
Δυστυχώς οι συζητήσεις και στα θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν πηγαίνουν καλά.
Όσο δεν συμφωνώ με τις θέσεις των χωρών που θεωρούν πολλούς τους πόρους των επιχορηγήσεων προς τις χώρες του Νότου, τόσο δεν καταλαβαίνω τι εννοούν οι χώρες του Νότου ό,τι, θέλουν τα χρήματα χωρίς έλεγχο στον τρόπο που θα γίνει η διαχείρισή τους και αν θα πάνε για την ανάπτυξη ή στις μαύρες τρύπες των προϋπολογισμών των χωρών του Νότου.
Φαίνεται μερικές χώρες του Νότου δεν θέλουν να σταματήσουν τις απευθείας αναθέσεις, που ξεκίνησαν, λόγω κορονωιού και δεν λένε να σταματήσουν.