Freepen.gr - Το International Christian Concern (ICC) έμαθε ότι ο Asif Pervaiz, ένας 37χρονος Πακιστανός Χριστιανός, καταδικάστηκε σε θάνατο για φερόμενη αποστολή βλάσφημων μηνυμάτων κειμένου το 2013. Σύμφωνα με το δικηγόρο του Pervaiz, η θανατική ποινή ανακοινώθηκε από το δικαστήριο παρά το γεγονός ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις» για να εμπλέξουν τον πελάτη του στην υπόθεση.
Νωρίτερα σήμερα, ο Saif-ul-Malook, ο νομικός υπεράρπισης που εκπροσωπεί τον Pervaiz στο δικαστήριο, έγραψε στο Twitter ότι ο πελάτης του είχε καταδικαστεί σε θάνατο σύμφωνα με τους νόμους περί βλασφημίας του Πακιστάν. "Ο Asif Pervaiz καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο στο Λαχόρη για διάπραξη βλασφημίας, αν και δεν υπήρχαν τέτοια αποδεικτικά στοιχεία", αναφέρει το tweet του Malook.
Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σχεδόν επτά χρόνια μετά την αρχική κατηγορία βλασφημίας κατά του Pervaiz από μουσουλμάνο συνάδελφο τον Οκτώβριο του 2013.
Στις 2 Οκτωβρίου 2013, ένας μουσουλμάνος με το όνομα Saeed Ahmeed Khokar κατηγόρησε τον Pervaiz ότι του έστειλε βλασφημικά μηνύματα από το κινητό του τηλέφωνο. Οι κατηγορίες βλασφημίας σύμφωνα με τις Ενότητες 295-A, 295-B και 295-C του Ποινικού Κώδικα του Πακιστάν καταγράφηκαν εναντίον του Pervaiz στο αστυνομικό τμήμα της Πράσινης Πόλης στη Λαχόρη.
Όταν ο Pervaiz ενημερώθηκε για τις κατηγορίες, κρύφτηκε. Στις 9 Οκτωβρίου, μετά από μια εβδομάδα έρευνας, η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς από τους συγγενείς του Pervaiz, συμπεριλαμβανομένων δύο γαμπρών και της μητέρας του, Νάσεμ Ακτάρ. Σύμφωνα με την Ακτάρ, η αστυνομία της είπε ότι θα σκότωναν τον Pervaiz όταν τον βρουν, εκτός αν τους βοήθησε να εντοπίσουν τον γιο της.
Η Ακτάρ οδήγησε την αστυνομία στο σπίτι του Waseem Anwar, του αδελφού του Pervaiz. Εκεί, η αστυνομία έδειρε τον Waseem μέχρι που ομολόγησε ότι γνώριζε πού κρυβόταν ο Pervaiz. Στις 10 Οκτωβρίου 2013, ο Pervaiz συνελήφθη από την αστυνομία στο Sahiwal.
Σύμφωνα με την οικογένεια του Pervaiz, ο Pervaiz και ο Khokar ήταν συνάδελφοι σε ένα εργοστάσιο ενδυμάτων με το όνομα Shami Textile, που βρίσκεται στη γειτονιά Youhanabad της Λαχόρης. Στη δουλειά, ο Khokar πίεζε συχνά τον Pervaiz να μεταστραφεί στο ισλάμ, κάτι που αρνήθηκε ο Pervaiz. Πριν από τις 2 Οκτωβρίου, ο Pervaiz έχασε την κάρτα SIM του κινητού τηλεφώνου του και δε ζήτησε από την εταιρεία να την απενεργοποιήσει. Σύμφωνα με την οικογένεια του Pervaiz, ο Khokar χρησιμοποίησε τν χαμένη κάρτα SIM για να στείλει τα βλασφημικά μηνύματα κειμένου που χρησιμοποίησε για να καταγράψει την ψευδή κατηγορία εναντίον του Pervaiz.
Στο Πακιστάν, οι ψευδείς κατηγορίες για βλασφημία είναι ευρέως διαδεδομένες και συχνά υποκινούνται από προσωπικές βεντέτες ή θρησκευτικό μίσος.