Νωρίτερα, είχε δημοσιεύσει διαρρεύσει φωτογραφίες του SLRC, σημειώνοντας πως είναι σε θέση να επιφέρει μια επανάσταση στον πόλεμο πυροβολικού. Ακριβώς πώς θα επιτευχθεί το τεράστιο εύρος που θα κατέχει το κανόνι δεν έχει ακόμη εξηγηθεί από τον αμερικανικό στρατό, αλλά είναι πιθανό ότι θα πυροδοτήσει βλήματα με πυραύλους.
Μια ειδική επιτροπή που σχηματίζεται από τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, μηχανικής και Ιατρικής λέγεται ότι μελετά επί του παρόντος τη σκοπιμότητα της τεχνολογίας, με σχέδια να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο το 2023. Το SLRC οραματίζεται ως ρυμουλκούμενο όπλο που τραβιέται από ένα βαρύ φορτηγό. Η τεράστια εντυπωσιακή του εμβέλεια θα χρησιμοποιηθεί για να πλήξει τις εχθρικές αεροπορικές και θαλάσσιες άμυνες.
Ωστόσο, ως χερσαίο σύστημα, το SLRC αντιμετωπίζει περιορισμούς, καθώς θα χρειαζόταν αεροδρόμια σε αρκετά κοντινές τοποθεσίες, έναν ασφαλή εναέριο χώρο και την Πολεμική Αεροπορία να μεταφέρει τα μεγάλα όπλα, καθώς και άδεια από ξένα κράτη να το αναπτύξουν στο έδαφός τους. Ως όπλο που βασίζεται σε φορτηγά, θα περιοριζόταν σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Η προτεινόμενη λύση, γράφει το περιοδικό, θα μπορούσε να είναι να τοποθετηθούν μερικά από τα κανόνια στα πλοία.
Ένα πολεμικό πλοίο θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταφέρει ολόκληρη την συστοιχία τεσσάρων πυροβόλων όπλων που ο αμερικανικός στρατός οραματίστηκε να αναπτύξει στο εξωτερικό, καθώς και βλήματα για τα όπλα. Ένα σκάφος θα επέτρεπε τη μετεγκατάσταση των κανονιών στη θάλασσα, καθιστώντας πιο δύσκολο για τις εχθρικές δυνάμεις να τα στοχεύσουν. Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι το 1940, οι περισσότερες μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις είχαν διατηρήσει μεγάλους στόλους πολεμικών πλοίων που έφεραν μεταξύ οκτώ και δώδεκα όπλων, διαμέτρου μεταξύ 12 και 18 ιντσών.
Το SLRC θα μπορούσε ενδεχομένως να βασιστεί σε μια νέα κατηγορία θωρηκτών, επιτρέποντάς του να χτυπήσει στόχους σε πρωτοφανείς σειρές. Θα μπορούσε να λύσει το έργο πιο φθηνά από έναν μαχητικό που κοστίζει 45.000 δολάρια την ώρα για να πετάξει, λέει το Popular Mechanics, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο έναν πιλότο. Επιπλέον, από τη Βόρεια Θάλασσα, θα μπορούσε να βομβαρδίσει στόχους στη Δυτική Ρωσία και ακόμη και την ίδια τη Μόσχα, ισχυρίζεται το περιοδικό.
Στον Ινδικό Ωκεανό ένα πολεμικό πλοίο που μεταφέρει τα νέα όπλα θα μπορούσε να στοχεύσει το μεγαλύτερο μέρος του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, του Ιράν, της Υεμένης και της Σομαλίας. Στον Ειρηνικό, το θωρηκτό θα μπορούσε ενδεχομένως να βομβαρδίσει στόχους στη Βόρεια Κορέα και τόσο δυτικά όσο το Πεκίνο και η Σαγκάη.
Απαντώντας στις αναφορές, ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexei Leonkov, υποβάθμισε το έργο SLRC ως όχι περισσότερο από μια προσπάθεια να δημιουργηθεί το φθηνότερο δυνατό ανάλογο των τακτικών πυραυλικών συστημάτων "Tochka-U" και "Iskander" της Ρωσίας, επειδή το σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό, είναι αισθητά κατώτερο και από τα δύο, σε εμβέλεια και ακρίβεια, ο Leonkov αναφέρθηκε.