Από: komotinipress.gr - Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
Στις 17/11/2020 ο Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποιεί μία σημαντική επίσκεψη στα ΗΑΕ, και τον συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Θάνος Ντόκος.Στο Άμπου Ντάμπι υπεγράφη η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και η συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της ‘Αμυνας.
Δεν γνωρίζουμε εάν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού και ειδικά ο κ. Θανάσης Ντόκος είχαν ενημερωθεί για τα σχέδια των Εμιρατιανών στα Δυτ. Βαλκάνια και την πρόθεσή τους να επιλέξουν ανάμεσα σε Κρήτη και Δυρράχιο για την κατασκευή μαρίνας και άλλων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων ελλιμενισμού.
Ωστοσο, τέλη Νοεμβρίου ανακοινώθηκε στα αλβανικά και διεθνή μέσα η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στις 14/12/2021. Η εν λόγω συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του πολυεθνικού ομίλου ακινήτων Emaar Group, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,προβλέπει τη μετατροπή του λιμένα Δυρραχίου, με έργα προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά λιμάνια της Αδριατικής.
Το γνώριζαν αυτό οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τότε; Υπήρχε δυνατότητα να αλλάξει κάτι; Υπήρχαν (αντι)προτάσεις; Είχαν τεθεί τα συγκεκριμένα θέματα στην προηγουμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στα ΗΑΕ;
Έχουμε αναρωτηθεί κι άλλες φορές για το πώς ενημερώνονται οι Έλληνες Πρωθυπουργοί αλλά και το πώς συνεργάζονται με την κοινότητα των πληροφοριών.. Το ζήτημα είναι αν οι πληροφορίες που φθανουν σε αυτούς φιλτραρονται εξ αρχής ή εχουν την δυνατότητα να αναθεωρούν τους μηχανισμούς πληροφόρησής τους και όχι απλώς επικοινωνίας!
Προκαλεί εντύπωση, πάντως, γιατί κάποια εκδοτικά συμφέροντα ανασύρουν τώρα μια παλιά είδηση, την επικαιροποιούν και την χρησιμοποιούν στοχοποιώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε μία εποχή “πολυεπίπεδης εθνικής προσπάθειας”. Το δεύτερο ερώτημα αφορά στους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού και σε αυτούς τους μηχανισμούς που πρέπει να τον προστατεύουν.
Και μην ξεχνάμε ότι η (αντι)πληροφόρηση είναι το μόνο αντίδοτο στις υβριδικές απειλές!