Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό στο παρελθόν, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο νέου καρδιαγγειακού επεισοδίου και θανάτου εάν πίνουν καθημερινά πράσινο τσάι και καφέ.
Από: onmed.gr
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε πρόσφατη ιαπωνική έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημόσιας Υγείας Χιρογιάσου Ίσο του Πανεπιστημίου της Οσάκα.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 46.000 ανθρώπους από 40 έως 79 ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν ζήσει μετά από ένα πρώτο έμφραγμα και έπιναν έναν καφέ την ημέρα, είχαν περίπου 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσους σπάνια έπιναν καφέ.
Επίσης, οι άνθρωποι χωρίς ιστορικό εγκεφαλικού ή εμφράγματος που έπιναν έναν ή περισσότερους καφέδες ημερησίως, είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου καφέ.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Stroke».
Από: onmed.gr
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε πρόσφατη ιαπωνική έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημόσιας Υγείας Χιρογιάσου Ίσο του Πανεπιστημίου της Οσάκα.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 46.000 ανθρώπους από 40 έως 79 ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν ζήσει μετά από ένα πρώτο έμφραγμα και έπιναν έναν καφέ την ημέρα, είχαν περίπου 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσους σπάνια έπιναν καφέ.
Επίσης, οι άνθρωποι χωρίς ιστορικό εγκεφαλικού ή εμφράγματος που έπιναν έναν ή περισσότερους καφέδες ημερησίως, είχαν 14% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου καφέ.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Stroke».