Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο αγγλικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, αποκάλυψε πως η επόμενη συνάντηση των αντιπροσωπιών Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου 2021, προκειμένου να επαναληφθούν οι διερευνητικές συζητήσεις, που ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021 και που είχαν διακοπεί για μια πενταετία, με στόχο την προσπάθεια οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο χωρών.
Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
Αλλά πως είναι δυνατόν να υπάρξει η ελάχιστη προσέγγιση μεταξύ των δυο χωρών, όταν η μια (Τουρκία) θέτει στο τραπέζι κατά την συνάντηση της Κωνσταντινουπόλεως – τουλάχιστον - θέματα “γκρίζων ζωνών”, αποστρατικοποίησης των νησιών μας και παραμονή του καθεστώτος των 6 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο Πέλαγος και η άλλη (Ελλάς), δεν απαιτεί απολύτως τίποτε επιβεβαιώνοντας τον όρο του φτωχού συγγενούς σε αυτές τις διερευνητικές συζητήσεις.
Κι όμως θα μπορούσε η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπία να θέσει ζητήματα στην Τουρκία και όχι να επιτρέπει σε εκείνη το επιθετικό κρεσέντο διεκδικήσεων. Επί παραδείγματι, δεν είναι ζητήματα για εμάς η Ίμβρος και η Τένεδος και η εξαφάνιση από εκεί της ελληνικής μειονότητας; Δεν είναι ζήτημα οι Λαγούσες νήσοι, στην έξοδο των Δαρδανελίων και οι οποίες παραχωρήθηκαν, όπως η Ίμβρος και η Τένεδος στην Τουρκία με τη Συμφωνία της Λωζάνης (1923);
Μήπως πρέπει η ελληνική διπλωματία να γίνει τόσο επιθετική όσο – τουλάχιστον - και η τουρκική;
Ενημέρωσαν κάποιοι, τον σημερινό Πρωθυπουργό, πως στις 19 Νοεμβρίου 1999, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, παραθέτοντας γεύμα στην Αθήνα προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, που επισκεπτόταν την ελληνική Πρωτεύουσα, μεταξύ άλλων στην ομιλία του έκανε αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης και πιο συγκεκριμένα μίλησε και για τα παραπάνω αναφερόμενα νησιά λέγοντας:
«…οι διεκδικήσεις επί διαφόρων νήσων και νησίδων του Αιγαίου δεν θα έπρεπε ούτε ως σκέψεις να διατυπωθούν, αν η Τουρκία ενθυμείτο τις υποχρεώσεις της, τις προκύπτουσες από τη Συνθήκη της Λωζάνης, συμφώνως προς τα άρθρα 12 και 16 της οποίας παρητήθη παντός δικαιώματος και οποιουδήποτε τίτλου επί νήσων κειμένων πέραν των τριών μιλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση την Ίμβρο, την Τένεδο και τη νήσο των Λαγωών…».
Η Γερμανία επιβάλλει τις διερευνητικές επαφές Ελλάδος - Τουρκίας, όπως και τη μη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία…
Από τη στιγμή λοιπόν που υπήρξε αυτή η τραγική εξέλιξη για την ελληνική πλευρά στις διερευνητικές συζητήσεις της Κωνσταντινουπόλεως, γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιζητά συνέχιση αυτών των συζητήσεων στην Αθήνα; Όπου είναι σίγουρο ότι θα επιδειχτεί από την ελληνική πλευρά, η ίδια ηττοπαθής στάση στις παράλογες απαιτήσεις – αξιώσεις της Τουρκίας, δηλαδή η στάση του κατευνασμού, που κυριαρχεί στο μυαλό του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Είναι δυνατόν να ευσταθεί η πληροφορία που μας έφτασε από το Μαξίμου, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω των διερευνητικών συζητήσεων της Αθήνας επιδιώκει να εκθέσει στα μάτια των ευρωπαίων “εταίρων” μας την Τουρκία, λόγω της επιθετικής και αδιάλλακτης στάσης της, εν όψει της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου;
Δεν πήρε το μάθημά του, από το αποτέλεσμα των δυο προηγούμενων Συνόδων Κορυφής στις 1-2 Οκτωβρίου 2020 και στις 10-11 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους;
Όπου σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε. αναφέρονται τα παρακάτω:
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανήλθε στα συμπεράσματά του της 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2020 σχετικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία υπό το πρίσμα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δυστυχώς, η Τουρκία προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις και έχει κλιμακώσει τη ρητορική της κατά της ΕΕ, κρατών μελών της ΕΕ και ευρωπαίων ηγετών. Οι τουρκικές μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, μεταξύ άλλων και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημείωσε την απόσυρση του τουρκικού σκάφους Oruç Reis και ενέμεινε στη θέση του για συνεχή αποκλιμάκωση ώστε να καταστεί δυνατή η ταχεία επανέναρξη των άμεσων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Επίσης, οι ηγέτες της ΕΕ επιβεβαίωσαν εκ νέου ότι αποτελεί στρατηγικό συμφέρον για την ΕΕ η ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία και τόνισαν ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.
Η προσφορά ενός θετικού θεματολογίου ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να ισχύει, εφόσον η Τουρκία επιδείξει ετοιμότητα να προωθήσει μια πραγματική εταιρική σχέση με την Ένωση και τα κράτη μέλη της και να επιλύσει τις διαφορές μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο…».
Ωστόσο, καμιά απόφαση δεν έλαβε η γερμανική ΕΕ για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, που ζήτησαν η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Παραπέμποντας το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής του προσεχούς Μαρτίου και το βέβαιο είναι πως η Γερμανία θα κερδίσει νέο χρόνο παραπέμποντας εκ νέου τις οικονομικές κυρώσεις κατά τις Τουρκίας στις καλένδες.
Αφού από το παραπάνω αναφερόμενο κείμενο που αποτελεί το συμπέρασμα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των κρατών – μελών της ΕΕ, το ζητούμενο για τη Γερμανία ήταν και είναι η συνέχιση των διερευνητικών συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας. Από τη στιγμή που αυτές συνεχίζονται, ισχυροποιείται η απόφαση της Γερμανίας, ώστε ποτέ να μην επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία. Αφού επιπρόσθετος στόχος της Γερμανίας είναι “να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας”.
Έτσι δυστυχώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να “άγεται και φέρεται” από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, της εξόχως φιλότουρκης Ανατολικογερμανίδας.
Αυτή είναι εθνική – στρατηγική πολιτική…
Όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σίγουρο, πως έστω και άθελά του (θέλει να πιστεύει ο ελληνικός λαός) ενεργεί κατά του εθνικού συμφέροντος. Εθνικό συμφέρον που περικλείεται στις πολιτικές θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κι ο οποίος ισχυρίζεται πως:
Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος. Και η Τουρκία είναι “πειρατής”.
Αν προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο και αυτό θα είναι συνθηκολόγηση με την Τουρκία.
Η “Συμφωνία των Πρεσπών” δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε είδε κάποιο καλό η Ελλάδα. Απεναντίας προξένησε μια απέραντη ζημιά, δίνοντας η Ελλάδα όνομα, ταυτότητα, γλώσσα στα Σκόπια.
Δέσμιος ο Μητσοτάκης και στην αντιμετώπιση της “πανδημίας” με τις αποφάσεις της Μέρκελ…
Αλλ΄ όμως και στο άλλο τεράστιο ζήτημα που ταλαιπωρεί και ταλανίζει τον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέτυχε παταγωδώς.
Αφού για 3η φορά στις 9 Φεβρουαρίου 2021με νέο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, τον οποίο απαξιωτικά εξακολουθεί να αναφέρει ως “συμπολίτες”, τον υποχρέωσε σε νέο βίαιο γενικό εγκλεισμό, lockdown τον λένε οι “πολιτισμένοι”, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και από εκεί και μετά βλέποντας και κάνοντας από τους νεόκοπους μάγους της πολιτικής, οι οποίοι ακούγεται πως σκέπτονται να προτείνουν τον περαιτέρω εγκλεισμό του λαού.
Έτσι από ανικανότητα και ανευθυνότητα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα μόλις χρόνο, έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε έναν “αργό και σίγουρο θάνατο”.
Αφού δεν υφίσταται εκπαίδευση, αθλητισμός, κοινωνικές συναναστροφές. Αλλά μέσω της κυβερνητικής “τρομοκρατίας” καθώς και της προπαγάνδας των αργυρώνητων ΜΜΕ, δημιουργείται φόβος για τον απέναντί σου που παντί τρόπω προσπαθείς να αποφύγεις.
Αυτή η ανεπαρκής πολιτική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του, έχουν διαλύσει την οικονομία, αφού η επιχειρηματικότητα μετρά τα κομμάτια της, με τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και λιανικού εμπορίου να υφίστανται τον “θάνατο του εμποράκου”. Προσπαθώντας οι ελληνικές οικογένειες να ζήσουν με το “κυβερνητικό φιλοδώρημα” των 534 ευρώ και τις στρατιές των νέων ανέργων να περιμένουν να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας.
Αυτή η κυβέρνηση των νέων διωγμών του Χριστιανισμού, απαγόρευσε ακόμη και την εκπλήρωση του ιερού χρέους των Ελλήνων στην θρησκευτική τους Πίστη.
Έτσι είναι σίγουρο, ότι το πέρας αυτής της “πανδημίας” θα δημιουργήσει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στον ελληνικό λαό.
Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην περίπτωση της “πανδημίας” ακολουθεί κατά πόδας τις εντολές της Γερμανικής Καγκελαρίας.
Αντιδρούν τα Μέσα της Γερμανίας κατά της Καγκελαρίου…
Όταν στη Γερμανία υπάρχει έντονη αμφισβήτηση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την Άγκελα Μέρκελ και την γερμανική κυβέρνηση.
Αφού πρόσφατο δημοσίευμα στο περιοδικό Der Spiegel, παρουσίασε μελέτη και η οποία κατέδειξε πως το1/3 των παιδιών στη Γερμανία εμφανίζει ψυχολογικά προβλήματα ένεκα των κυβερνητικών μέτρων υποστήριξης του lockdown στην αντιμετώπιση του Covid-19.
Αλλά και η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών, που σε κάθε συνέντευξή του κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει ότι, εκπρόσωπος της Κομισιόν λέγει πως τα κράτη – μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει σε κοινή γραμμή όσον αφορά τα ταξίδια σε άλλες χώρες και αυτή δεν προβλέπει διευκολύνσεις…
Αλλά αν φύγουμε από τη Γερμανία και μεταφερθούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα δούμε πως η κυβέρνησή του δημοσιεύει σοκαριστική έκθεση σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου.
Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
Αλλά πως είναι δυνατόν να υπάρξει η ελάχιστη προσέγγιση μεταξύ των δυο χωρών, όταν η μια (Τουρκία) θέτει στο τραπέζι κατά την συνάντηση της Κωνσταντινουπόλεως – τουλάχιστον - θέματα “γκρίζων ζωνών”, αποστρατικοποίησης των νησιών μας και παραμονή του καθεστώτος των 6 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο Πέλαγος και η άλλη (Ελλάς), δεν απαιτεί απολύτως τίποτε επιβεβαιώνοντας τον όρο του φτωχού συγγενούς σε αυτές τις διερευνητικές συζητήσεις.
Κι όμως θα μπορούσε η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπία να θέσει ζητήματα στην Τουρκία και όχι να επιτρέπει σε εκείνη το επιθετικό κρεσέντο διεκδικήσεων. Επί παραδείγματι, δεν είναι ζητήματα για εμάς η Ίμβρος και η Τένεδος και η εξαφάνιση από εκεί της ελληνικής μειονότητας; Δεν είναι ζήτημα οι Λαγούσες νήσοι, στην έξοδο των Δαρδανελίων και οι οποίες παραχωρήθηκαν, όπως η Ίμβρος και η Τένεδος στην Τουρκία με τη Συμφωνία της Λωζάνης (1923);
Μήπως πρέπει η ελληνική διπλωματία να γίνει τόσο επιθετική όσο – τουλάχιστον - και η τουρκική;
Ενημέρωσαν κάποιοι, τον σημερινό Πρωθυπουργό, πως στις 19 Νοεμβρίου 1999, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, παραθέτοντας γεύμα στην Αθήνα προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, που επισκεπτόταν την ελληνική Πρωτεύουσα, μεταξύ άλλων στην ομιλία του έκανε αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης και πιο συγκεκριμένα μίλησε και για τα παραπάνω αναφερόμενα νησιά λέγοντας:
«…οι διεκδικήσεις επί διαφόρων νήσων και νησίδων του Αιγαίου δεν θα έπρεπε ούτε ως σκέψεις να διατυπωθούν, αν η Τουρκία ενθυμείτο τις υποχρεώσεις της, τις προκύπτουσες από τη Συνθήκη της Λωζάνης, συμφώνως προς τα άρθρα 12 και 16 της οποίας παρητήθη παντός δικαιώματος και οποιουδήποτε τίτλου επί νήσων κειμένων πέραν των τριών μιλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση την Ίμβρο, την Τένεδο και τη νήσο των Λαγωών…».
Η Γερμανία επιβάλλει τις διερευνητικές επαφές Ελλάδος - Τουρκίας, όπως και τη μη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία…
Από τη στιγμή λοιπόν που υπήρξε αυτή η τραγική εξέλιξη για την ελληνική πλευρά στις διερευνητικές συζητήσεις της Κωνσταντινουπόλεως, γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιζητά συνέχιση αυτών των συζητήσεων στην Αθήνα; Όπου είναι σίγουρο ότι θα επιδειχτεί από την ελληνική πλευρά, η ίδια ηττοπαθής στάση στις παράλογες απαιτήσεις – αξιώσεις της Τουρκίας, δηλαδή η στάση του κατευνασμού, που κυριαρχεί στο μυαλό του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Είναι δυνατόν να ευσταθεί η πληροφορία που μας έφτασε από το Μαξίμου, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω των διερευνητικών συζητήσεων της Αθήνας επιδιώκει να εκθέσει στα μάτια των ευρωπαίων “εταίρων” μας την Τουρκία, λόγω της επιθετικής και αδιάλλακτης στάσης της, εν όψει της προγραμματισμένης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου;
Δεν πήρε το μάθημά του, από το αποτέλεσμα των δυο προηγούμενων Συνόδων Κορυφής στις 1-2 Οκτωβρίου 2020 και στις 10-11 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους;
Όπου σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε. αναφέρονται τα παρακάτω:
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανήλθε στα συμπεράσματά του της 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2020 σχετικά με τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία υπό το πρίσμα της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δυστυχώς, η Τουρκία προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις και έχει κλιμακώσει τη ρητορική της κατά της ΕΕ, κρατών μελών της ΕΕ και ευρωπαίων ηγετών. Οι τουρκικές μονομερείς και προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται, μεταξύ άλλων και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημείωσε την απόσυρση του τουρκικού σκάφους Oruç Reis και ενέμεινε στη θέση του για συνεχή αποκλιμάκωση ώστε να καταστεί δυνατή η ταχεία επανέναρξη των άμεσων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Επίσης, οι ηγέτες της ΕΕ επιβεβαίωσαν εκ νέου ότι αποτελεί στρατηγικό συμφέρον για την ΕΕ η ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία και τόνισαν ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.
Η προσφορά ενός θετικού θεματολογίου ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να ισχύει, εφόσον η Τουρκία επιδείξει ετοιμότητα να προωθήσει μια πραγματική εταιρική σχέση με την Ένωση και τα κράτη μέλη της και να επιλύσει τις διαφορές μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο…».
Ωστόσο, καμιά απόφαση δεν έλαβε η γερμανική ΕΕ για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, που ζήτησαν η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Παραπέμποντας το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής του προσεχούς Μαρτίου και το βέβαιο είναι πως η Γερμανία θα κερδίσει νέο χρόνο παραπέμποντας εκ νέου τις οικονομικές κυρώσεις κατά τις Τουρκίας στις καλένδες.
Αφού από το παραπάνω αναφερόμενο κείμενο που αποτελεί το συμπέρασμα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των κρατών – μελών της ΕΕ, το ζητούμενο για τη Γερμανία ήταν και είναι η συνέχιση των διερευνητικών συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας. Από τη στιγμή που αυτές συνεχίζονται, ισχυροποιείται η απόφαση της Γερμανίας, ώστε ποτέ να μην επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία. Αφού επιπρόσθετος στόχος της Γερμανίας είναι “να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας”.
Έτσι δυστυχώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να “άγεται και φέρεται” από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, της εξόχως φιλότουρκης Ανατολικογερμανίδας.
Αυτή είναι εθνική – στρατηγική πολιτική…
Όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σίγουρο, πως έστω και άθελά του (θέλει να πιστεύει ο ελληνικός λαός) ενεργεί κατά του εθνικού συμφέροντος. Εθνικό συμφέρον που περικλείεται στις πολιτικές θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κι ο οποίος ισχυρίζεται πως:
Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος. Και η Τουρκία είναι “πειρατής”.
Αν προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο και αυτό θα είναι συνθηκολόγηση με την Τουρκία.
Η “Συμφωνία των Πρεσπών” δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε είδε κάποιο καλό η Ελλάδα. Απεναντίας προξένησε μια απέραντη ζημιά, δίνοντας η Ελλάδα όνομα, ταυτότητα, γλώσσα στα Σκόπια.
Δέσμιος ο Μητσοτάκης και στην αντιμετώπιση της “πανδημίας” με τις αποφάσεις της Μέρκελ…
Αλλ΄ όμως και στο άλλο τεράστιο ζήτημα που ταλαιπωρεί και ταλανίζει τον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέτυχε παταγωδώς.
Αφού για 3η φορά στις 9 Φεβρουαρίου 2021με νέο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, τον οποίο απαξιωτικά εξακολουθεί να αναφέρει ως “συμπολίτες”, τον υποχρέωσε σε νέο βίαιο γενικό εγκλεισμό, lockdown τον λένε οι “πολιτισμένοι”, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και από εκεί και μετά βλέποντας και κάνοντας από τους νεόκοπους μάγους της πολιτικής, οι οποίοι ακούγεται πως σκέπτονται να προτείνουν τον περαιτέρω εγκλεισμό του λαού.
Έτσι από ανικανότητα και ανευθυνότητα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα μόλις χρόνο, έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε έναν “αργό και σίγουρο θάνατο”.
Αφού δεν υφίσταται εκπαίδευση, αθλητισμός, κοινωνικές συναναστροφές. Αλλά μέσω της κυβερνητικής “τρομοκρατίας” καθώς και της προπαγάνδας των αργυρώνητων ΜΜΕ, δημιουργείται φόβος για τον απέναντί σου που παντί τρόπω προσπαθείς να αποφύγεις.
Αυτή η ανεπαρκής πολιτική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του, έχουν διαλύσει την οικονομία, αφού η επιχειρηματικότητα μετρά τα κομμάτια της, με τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και λιανικού εμπορίου να υφίστανται τον “θάνατο του εμποράκου”. Προσπαθώντας οι ελληνικές οικογένειες να ζήσουν με το “κυβερνητικό φιλοδώρημα” των 534 ευρώ και τις στρατιές των νέων ανέργων να περιμένουν να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας.
Αυτή η κυβέρνηση των νέων διωγμών του Χριστιανισμού, απαγόρευσε ακόμη και την εκπλήρωση του ιερού χρέους των Ελλήνων στην θρησκευτική τους Πίστη.
Έτσι είναι σίγουρο, ότι το πέρας αυτής της “πανδημίας” θα δημιουργήσει τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στον ελληνικό λαό.
Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην περίπτωση της “πανδημίας” ακολουθεί κατά πόδας τις εντολές της Γερμανικής Καγκελαρίας.
Αντιδρούν τα Μέσα της Γερμανίας κατά της Καγκελαρίου…
Όταν στη Γερμανία υπάρχει έντονη αμφισβήτηση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την Άγκελα Μέρκελ και την γερμανική κυβέρνηση.
Αφού πρόσφατο δημοσίευμα στο περιοδικό Der Spiegel, παρουσίασε μελέτη και η οποία κατέδειξε πως το1/3 των παιδιών στη Γερμανία εμφανίζει ψυχολογικά προβλήματα ένεκα των κυβερνητικών μέτρων υποστήριξης του lockdown στην αντιμετώπιση του Covid-19.
Αλλά και η μεγάλη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών, που σε κάθε συνέντευξή του κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει ότι, εκπρόσωπος της Κομισιόν λέγει πως τα κράτη – μέλη της ΕΕ έχουν συμφωνήσει σε κοινή γραμμή όσον αφορά τα ταξίδια σε άλλες χώρες και αυτή δεν προβλέπει διευκολύνσεις…
Αλλά αν φύγουμε από τη Γερμανία και μεταφερθούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα δούμε πως η κυβέρνησή του δημοσιεύει σοκαριστική έκθεση σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου.