Η Lockheed Martin σε χθεσινό της tweet αναφέρει:
"Εργαζόμαστε για να φέρουμε ναυτική ικανότητα στο Πολεμικό Ναυτικό και οικονομική ευκαιρία στην Ελλάδα με το MMSC. Αυτή την εβδομάδα η ομάδα μας επισκέφθηκε τα Ελληνικά Ναυπηγεία για να συζητήσει πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να παράσχουμε αυτή τη δυνατότητα στην Ελλάδα".
We’re working to bring maritime capability to the Hellenic Navy and economic opportunity to Greece with the Multi-Mission Surface Combatant. This week our team visited Greek shipyards to discuss how we can partner to deliver this capability to Greece. https://t.co/oHX9KqVraS pic.twitter.com/H5CCg3kW4u
— Lockheed Martin (@LockheedMartin) March 11, 2021
Επίσης η Lockheed Martin στην ιστοσελίδα της σημειώνει σε ενότητα για τα 8 πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για τις MMSC:
Η MMSC είναι προσαρμόσιμη ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.
Η διαμόρφωση ικανότητας του πλοίου σχεδιάζεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών. Εάν ένα ναυτικό χρειάζεται περισσότερες δυνατότητες αεράμυνας ή ανθυποβρυχιακού πολέμου, ο σχεδιασμός του πλοίου μπορεί να τροποποιηθεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Μπορεί πραγματικά να είναι ένα προσαρμοσμένο πλοίο για το Ελληνικό Ναυτικό. Η MMSC είναι ικανή να μεταφέρει όπλα που θα είναι ένας πραγματικός game changer για την Ελλάδα.
Eπιπλέον αναφέρεται ότι:
Πολλές από τις λειτουργίες της MMSC είναι αυτοματοποιημένες. Σε παλαιότερα πλοία, πράγματα όπως η λειτουργία της μονάδας πρόωσης θα χρειάζονταν παραπάνω από 20 ναυτικούς. Στην MMSC, αυτές οι διαδικασίες είναι αυτοματοποιημένες και απαιτούν λιγότερους από πέντε ναυτικούς.
Προηγουμένως, η Καθημερινή ανέφερε ότι η σύμβαση θα περιλαμβάνει την προμήθεια τεσσάρων φρεγατών MMSC, την αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών τύπου MEKO, πλοία ενδιάμεσης λύσης και τη συμμετοχή Ελληνικών Ναυπηγείων στην ανάπτυξη της νέας αμερικανικής φρεγάτας τύπου FFG(X).
Πάντως τα σχόλια κάτω από το tweet της εταιρείας μόνο θετικά δεν τα λέει κανείς.