Αναφέρομαι σε τρία πρόσφατα περιστατικά. Το πρώτο ήταν αυτό με τα σφιχταγκαλιάσματα του Υπουργού Ανάπτυξης Κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρώην σύμβουλο του κ. Τσίπρα, τον κ. Νίκο Καρανίκα και τη συγνώμη του υπουργού για τη στάση του απέναντι στο θέμα της φαρμακευτικής κάναβης, που είχαν κάνει σημαία τους στη Νέα Δημοκρατία ότι είχε βαλθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει στους μπάφους όλη την Ελληνική κοινωνία.
Ο δε κύριος Καρανίκας, δήλωσε ενθουσιασμένος από τη γνωριμία του με τον κ. Γεωργιάδη και το θάρρος που έδειξε ο υπουργός να αναγνωρίσει το λάθος του λέγοντας ένα mea culpa και μ' αυτό ξεμπέρδεψε.
Το δεύτερο περιστατικό είναι με τις δηλώσεις του κυρίου Δένδια προ εβδομάδων σε αραβόφωνο κανάλι, όπου διαβεβαίωσε τους πετρελαιοπαραγωγούς πως η Ελλάδα δεν προτίθεται να εξορύξει τον υποθαλάσσιο ορυκτό της πλούτο, που είναι οι υδρογονάνθρακες και να κοιμούνται ήσυχοι οι Άραβες παραγωγοί πετρελαίου. Και τα σχέδια για συνεργασία και συμμαχίες με το Ισραήλ και τις άλλες χώρες της Μεσογείου τι γίνονται, πάνε περίπατο; Ο αγωγός που θα περνά από την Κρήτη και θα τροφοδοτεί την Ευρώπη, ναυάγησε; Η κρίση με την Τουρκία γιατί υπήρξε; Για τους υδρογονάνθρακες δεν φτάσαμε στο χείλος του πολέμου; Και σ’ αυτή την περίπτωση, μετά τις επίμαχες δηλώσεις, δεν κουνήθηκε φύλλο.
Τρίτη και φαρμακερή ήταν η περίπτωση με τη δήλωση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία βάλθηκε να μας αποτελειώσει και να μας στείλει στο ψυχιατρείο. Χωρίς κανένα ενδοιασμό, βγήκε στο ΣΚΑΙ και είπε ότι για τη...«Βόρεια Μακεδονία», τη λύση έδωσε η Νέα Δημοκρατία, η οποία το πάλεψε πολλά χρόνια πριν:
«Η λύση των θεμάτων που είχαμε στα Βαλκάνια, ήταν όρος μιας ευρύτερης σταθερότητας στην περιοχή. Και ναι, το παλέψαμε πάρα πολύ. Το πάλεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Το παλέψαμε εμείς με τον Κώστα Καραμανλή. Διότι κάναμε μια ειλικρινή προσπάθεια να βρούμε μια άκρη με τον Γκρουέφσκι, αλλά με τον Γκρουέφσκι βεβαίως τέτοια άκρη ήταν αδύνατον να βρεθεί και προχωρήσαμε κρατώντας το θέμα ανοιχτό, ώστε να υποχρεωθεί η Βόρεια Μακεδονία να έρθει σε ένα συμβιβασμό και σε μια συμφωνία. Εξακολουθώ να λέω ότι αυτή η συμφωνία έχει δυο αδυναμίες, αλλά έχοντας πει αυτά, μπαίνουμε σε μια καινούργια μέρα εδώ και καιρό. Δηλαδή μπαίνουμε σε μια καινούργια περίοδο».
Στην κυβέρνηση αυτή, αναθεωρούν τα πάντα εν μια νυκτί και μας παρουσιάζουν το άσπρο - μαύρο. Εμείς καλούμαστε να δεχθούμε αυτή την κατάσταση ως φυσιολογική ειδάλλως θα πρέπει να πάρουμε τα βουνά για να γλιτώσουμε τα χειρότερα.