Ο κύκλος των χαμένων βουλευτών - Ποιους, γιατί, πότε και πως τους κόβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο ακήρυχτος πόλεμος των ψηφοδελτίων μετράει ήδη θύματα ανάμεσα στους εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πρόκειται για «κόψιμο» από τα ψηφοδέλτια.

Από: antinews.gr

Του Πειραιώτη*


Αλλά για προγραμματισμένες «εκκαθαρίσεις» που θα τις κάνουν ο κομματικός μηχανισμός και τα μήντια.

Ώστε να αδειάσουν θέσεις για τους νέους «εκλέξιμους υποψηφίους».

Ο ασφυκτικός έλεγχος του κομματικού μηχανισμού και των ΜΜΕ (πανελλαδικής αλλά και τοπικής εμβέλειας) επιτρέπουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει κάτι μοναδικό στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Να μετατρέψει τις εκλογές με σταυρό σε εκλογές με λίστα.

Δηλαδή να εκλέξει όποιους βουλευτές θέλει.

Εκτός, βέβαια, από μια συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών (κυρίως υπουργών) που διαθέτουν «ασφαλείς έδρες».

Αλλά η πλειοψηφία των βουλευτών που θα εκλεγούνε στην επόμενη Βουλή θα ανήκουνε αποκλειστικά στην λίστα Μητσοτάκη.

Στις πρώτες θέσεις είναι οι γνωστοί: Γεραπετρίτης, Σκέρτσος (με ερωτηματικό),Πιερρακάκης, Πέτσας, Σκυλακάκης, Παπαθανάσης, Χαρδαλιάς, Ζαχαράκη, Μιχαηλίδου, Χρυσοχοΐδης.

Δηλαδή δέκα σημερινοί μη κοινοβουλευτικοί (ακόμα) υπουργοί.

Αλλά υπάρχουν και οι «άγνωστοι».

Αυτοί, δηλαδή που σήμερα δεν έχουν πολιτική ιδιότητα, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το στενό περιβάλλον του θέλουν να τους κάνουν βουλευτές.

Για λόγους προσωπικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, κοσμικούς, μηντιακούς (δημοσιογράφοι) ή και από απλό καπρίτσιο.

Πρόκειται για λίστα αντίστοιχη, τηρουμένων των αναλογιών, με το μητρώο στελεχών που είχε καταρτιστεί στο κόμμα μετά το 2016.

Κάτι σαν «μητρώο (νέων) βουλευτών» που μαζί με την λίστα των δέκα μη κοινοβουλευτικών (ακόμη) υπουργών αποτελούνε την λεγόμενη «θετική ατζέντα» των νέων κοινοβουλευτικών.

Παρένθεση πρώτη: Η δεκάδα των μη κοινοβουλευτικών υπουργών θα μπορούσε να ήταν ενδεκάδα (κατά την ορολογία Γεραπετρίτη) αλλά ο πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος είναι κομμένος.

Παρένθεση δεύτερη: Στις εκλογικές περιφέρεις Αθηνών οι κομμένοι από την λίστα Μητσοτάκη κόβονται πρώτα από την λίστα «προσκεκλημένων» στα κανάλια.

Σε καθεστώς απόλυτου μηντιακού ελέγχου (λίστα Πέτσα, δες και σχετικό άρθρο Economist στην προτελευταία παράγραφο) οι λίστες «προσκεκλημένων» υπαγορεύονται στα κανάλια από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όχι απαραίτητα σε καθημερινή βάση εκτός αν πρόκειται για κάποιοι συγκεκριμένο γεγονός που απαιτεί ειδικό σχολιασμό.

Αλλά οι σταθερές οδηγίες προς τα κανάλια περιλαμβάνουν κομμένους σε απόλυτο και σε σχετικό βαθμό.

Είναι κάτι σαν τα ιατρικά πρωτόκολλα.

Ο τηλεοπτικός καιάδας στον οποίο ερρίφθη ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την καρατόμησή του από το Υπουργείο Εσωτερικών (οκτώ τηλεοπτικές εμφανίσεις σε πέντε μήνες) σημαίνει καρατόμηση και από την λίστα Μητσοτάκη.

Η προσωπική αυτονόμηση αλλά και η πολυπραγμοσύνη στην διαχείριση κρατικών κονδυλίων που επέδειξε όσο ήταν υπουργός διέρρηξε την σχέση εμπιστοσύνης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εμπλοκή του στις επενδύσεις της ανακύκλωσης και στις σχολικές μάσκες σήμαναν την αρχή του τέλους.

Μετά την καρατόμηση η απόφασή του να ριχθεί άκαιρα και άτσαλα στην «μάχη του σταυρού» τον εξέθεσε.

Εκλήφθηκε περισσότερο ως αγωνία πολιτικής επιβίωσης παρά ως συντεταγμένη κομματική δράση.

Άλλωστε είναι πολύ όψιμος νεοδημοκράτης.

Η εμμονή τους στις σχέσεις με δημάρχους ερμηνεύεται ως σύνδρομο «υπουργικού μεγαλείου».

Το οποίο, όμως, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φάρσα.

Γιατί τώρα αντί να τρέχουν οι δήμαρχοι στο γραφείο του, τρέχει αυτός στα δικά τους.

Η επίσκεψή του στο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών (μόλις ένα μήνα μετά την δική του καρατόμηση από το ίδιο υπουργείο) παρέα με τον δήμαρχο Ζωγράφου (που λόγω επαγγέλματος ξέρει τους άτυπους πολιτικούς κανόνες) τον υποβάθμισε από «υπουργό» σε «πολιτευτή».

Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν είναι ο μόνος «καρατομημένος» υπουργός που πέρασε στην «μαύρη λίστα» όσων προορίζονται να μείνουν απέξω.

Αντίστοιχη περίπτωση (αυτή την φορά όχι στον νότιο, αλλά στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών) είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο διορισμός της πρώην γυναίκας του στην Βουλή είχε διπλή αρνητική ανάγνωση λόγω κυρίως της δικής του αντίδρασης.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ισχυρίστηκε ότι επειδή έχουν χωρίσει πριν σχεδόν ένα χρόνο, έμαθε τον διορισμό της από δημοσιεύματα.

Αλλά είναι παγκοίνως γνωστό ότι οφείλει την πολιτική αναρρίχησή του στην γυναίκα του.

Η οποία είναι κόρη του Αργύρη Καρρά, ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Σαμαράς αναγκάστηκε να τον ορίσει υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής το 2014.

Όχι βέβαια για να εκλεγεί, αλλά για να «τον μάθει ο κόσμος» ώστε να «κατέβει για βουλευτής».

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό.

Ο Κουμουτσάκος κινδύνευσε να έρθει τέταρτος, πίσω από τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

Για να περάσει στον δεύτερο γύρο δεν το συζητούσε κανένας.

Ο Σαμαράς αναγκάστηκε «να τον πάρει στην πλάτη του» ώστε τελικά με 14% (πρωτοφανές ποσοστό για υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας) να καταταγεί μόλις τρείς μονάδες μπροστά από τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό.

Αλλά το τουλάχιστον «περίεργο» παιγνίδι που στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έπαιξε ο Κουμουτσάκος με την Δούρου!

Συμμάχησε μαζί της εναντίον του Σγουρού με αποκορύφωμα το περίφημο τηλεοπτικό debate των 3 στο Mega.

Το αποτέλεσμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της υποψηφιότητας Κουμουτσάκου να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής.

Στην ουσία ο Κουμουτσάκος λειτούργησε ως «λαγός» του ΣΥΡΙΖΑ στην πιο κρίσιμη φάση της κυβέρνησης Σαμαρά.

Γιατί ο ίδιος επεδίωκε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές ώστε να «κεφαλαιοποιήσει» γρήγορα την όποια αναγνωρισιμότητα του προσέφερε η υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής.

Στο μεσοδιάστημα μάλιστα μεταξύ περιφερειακών και βουλευτικών εκλογών (Μάιος 2014-Ιανουάριος 2015) για να μην αναγκαστεί να επιστρέψει στην δουλειά του διορίστηκε στο κόμμα ως γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού.

Έτσι για δεύτερη φορά συνέδεσε κομματικό αξίωμά του στον τομέα της επικοινωνίας με εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρώτη ήταν το 2009 όταν ήταν εκπρόσωπος τύπου του κόμματος στις εκλογές που η Νέα Δημοκρατία έχασε από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Εξίσου άτυχη ήταν και η τρίτη κομματική θητεία του στον τομέα της επικοινωνίας το 2016 όταν για 10 μήνες διετέλεσε και πάλι εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Απομακρύνθηκε άρον-άρον από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν αποκαλύφθηκαν διάλογοί του με κατηγορούμενο τότε δημοσιογράφο.

Η κυβερνητική θητεία του υπήρξε άδοξη αφού ως αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής ήταν μονίμως στην σκιά άλλων.

Αρχικά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στην συνέχεια του Νότη Μηταράκη μέχρι τελικά να τον απομακρύνει οριστικά ο πρωθυπουργός.

Η οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη που επέφερε την καρατόμηση Κουμουτσάκου προκλήθηκε από δύο φωτογραφικά ενσταντανέ τα οποία ξεσήκωσαν πανελλήνια αγανάκτηση και αντίστοιχη πολιτική ζημιά στην Νέα Δημοκρατία.

Στο ένα ο Γιώργος Κουμουτσάκος μεταλαμβάνει (στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού) χωρίς να φοράει μάσκα όταν ο κορωνοϊός είχε αρχίσει να θερίζει στο δεύτερο κύμα της πανδημίας (Σεπτέμβριος 2020).

Είχε προηγηθεί (Μάιος 2020) η φωτογραφία που ο ίδιος τράβηξε με τα πόδια του απλωμένα πάνω στο υπουργικό γραφείο.

Στην φωτό φαινόταν μόνον τα μπατζάκια, οι κάλτσες και τα παπούτσια.

Την ανάρτησε στο διαδίκτυο για να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του ότι χαλαρώνει.

Τελικά αναγκάστηκε να μαζέψει και τα πόδια και την φωτογραφία ζητώντας συγγνώμη.

Αλλά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκνευριζόταν επί χρόνια με την πρωτοφανή εύνοια που ο Κουμουτσάκος απολάμβανε στο Υπουργείο Εξωτερικών λόγω των σχέσεων της γυναίκας του με την οικογένεια του Πέτρου Μολυβιάτη.

Γι’ αυτό στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να βάλει οριστικό τέλος στον «διπλωματικό μύθο» του Κουμουτσάκου.

Στήριξε (σκανδαλωδώς) τον Δημήτρη Καιρίδη για να τον έχει μετεκλογικά «διπλωματικό εκπρόσωπο» στην τηλεόραση.

(Κατά σύμπτωση η σύζυγος του Δημήτρη Καιρίδη είναι και αυτή κόρη ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Του μακαρίτη ευρωβουλευτή Γιώργου Αναστασόπουλου)

Στην «τηλεοπτική εξίσωση» μετά τις εκλογές του 2019 ο Δημήτρης Καιρίδης έχει συντρίψει τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο Κουμουτσάκος από την αρχή του χρόνου (πέντε μήνες) έχει 11 τηλεοπτικές εμφανίσεις και ο Καιρίδης μόνον σε ένα μήνα (Μάιος) έχει 30! (ασχέτως, βέβαια, του τι λέει για τα ελληνοτουρκικά) .

Η έδρα του Κουμουτσάκου προορίζεται για συγκεκριμένο δυνατό όνομα αλλά ο αυθεντικός «καραμανλικός» και με έντονα λαϊκά στοιχεία Σάκης Ιωαννίδης (πρώτος επιλαχών) θα προτιμηθεί από τουλάχιστον τρείς νεότερες γενιές ψηφοφόρων

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι ήδη 60ρης.

Παρά την απλή αναλογική η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει επτά έδρες στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών αφού η όγδοη έδρα χάθηκε για ελάχιστες ψήφους.

Αυτές οι ελάχιστες ψήφοι δεν ήταν της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της Ελληνικής Λύσης.

Έδωσαν στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου την έδρα αντί στην Α’ Αθηνών, όπως αναμενόταν, στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών στερώντας την από την Νέα Δημοκρατία.

Στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών η Νέα Δημοκρατία είναι στην ουσία χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία στις τοπικές κοινωνίες.

Την μία από τις τρείς έδρες κατέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Γνώστης εκ παραδόσεως της δυτικής Αθήνας, αλλά δικαιολογημένα δεν έχει ούτε χρόνο ούτε ιδιαίτερη όρεξη να την περπατήσει.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναθεματίζει την ώρα που έδωσε (γιατί αυτό έγινε) την τρίτη βουλευτική έδρα στον Γιάννη Λοβέρδο.

Εκτός του ότι δεν έχει την παραμικρή ώσμωση με τις τοπικές κοινωνίες είναι τελείως εκτός κλίματος και με την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Η γκάφα με τον κακοποιητή γονέα ήρθε να προστεθεί σε παλαιότερη δήλωσή του ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής του ήταν συμπαθής.

Είναι στην ουσία «κομμένος» από τις τηλεοράσεις με μόλις πέντε τηλεοπτικές εμφανίσεις μέσα στους δύο μήνες Απρίλιο-Μάιο.

Προάγγελος της διαγραφής του από την λίστα Μητσοτάκη.

Η φιλική σχέση που διατηρούσε με την οικογένεια ήταν τόσης ισχύος ώστε να τον κάνει βουλευτή «μιας χρήσης».

Αντικαταστάτης του φέρεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επιλογή που θα οξύνει την δυσαρέσκεια στην ευρύτερη κομματική βάση αφού αυτός δεν είναι καν Νέα Δημοκρατία.

Έτσι η διαρροή ψηφοφόρων προς τα δεξιά ή προς την αποχή ενδέχεται να οδηγήσει στην απώλεια της τρίτης έδρας.

Οι λίγοι σώφρονες φοβούνται ότι υπό ορισμένες αρνητικές συγκυρίες μπορεί να κινδυνεύσει και η δεύτερη έδρα.

Σε αυτήν την περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να αφήσει εκτός Βουλής τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Δηλαδή ένα από τους συνεχιστές της ακραιφνούς δεξιάς ιστορικής παράδοσης στην Νέα Δημοκρατία.

Κάποιοι έχουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανό να το κάνει.

Γιατί όπως λένε «τι όφελος έχει να κρατήσει ένα Βαρβιτσιώτη στην Νέα Δημοκρατία που φτιάχνει;»

Μια άλλη κατηγορία βουλευτών (σε Α’ και Β’ Αθηνών) είναι για διάφορους λόγους στην μαύρη λίστα των κομμένων.

Κυρίως, όμως, γιατί πρέπει να αδειάσουν θέσεις.

Στον νότιο τομέα οι πολιτικά ελλειποβαρείς Γιάννης Καλλιάνος και Άννα Καραμανλή.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου υπάρχει λόγω τηλεόρασης.

Η σχέση του με τις τοπικές κοινωνίες της νότιας Αθήνας είναι ανάλογη με αυτή του Γιάννη Λοβέρδου με τις δυτικές συνοικίες.

Δηλαδή εκτός επαφής με ό,τι γίνεται στην εκλογική περιφέρεια την οποία φαίνεται να αγνοεί και χωροταξικά.

Γι’ αυτό θεωρείται και αυτός βουλευτής «μιας χρήσης».

Οι πρωινές ραδιοφωνικές φιλικές συνομιλίες του με γνωστό πρώην συνάδελφό του ωφελούν μόνον τον ίδιο.

Το κόμμα χάνει.

Γιατί απομακρύνει αναποφάσιστους ψηφοφόρους με όσα εμμονικά λέει υπό τον μανδύα του τεχνοκράτη.

Απόψεις σαν αυτή για το νερό που είναι «απαράδεκτα φτηνό» μπορεί να τις εκστομίσει ανά πάσα στιγμή.

Έμπειροι κομματικοί τρέμουν στην ιδέα να κυκλοφορήσει σε μαζικούς χώρους μετά το τέλος της πανδημίας.

«Στην τηλεόραση μαθαίνεις τι λέει. Αν βγει μόνος του στους δρόμους πως να τον μαζέψεις;»

Το καλύτερο όμως για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου το είπε στον πρωθυπουργό δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ.

«Είναι σαν να βάζεις τον Αλαφούζο να σου φέρει ψήφους».

Αυτό ήταν αρκετό για να πείσει τον Μητσοτάκη να τον θυσιάσει αφού στο νότιο τομέα πρέπει να αδειάσουν θέσεις.

Άλλωστε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στις ερχόμενες εκλογές θα είναι 69 ετών.

Ανάλογη περίπτωση (όχι ηλικιακά) θεωρείται και ο Χάρης Θεοχάρης.

Παρέμεινε στο Υπουργείο Τουρισμού για να διεκπεραιώσει (με ασφάλεια!) την ροή κρατικών κονδυλίων της πανδημίας σε μεγάλες και συγκεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις.

Αλλά κυρίως για να φορτωθεί τις διαμαρτυρίες που εύλογα προκύπτουν κατά την διανομή.

Τον έβαλαν να εγκαινιάσει την τουριστική περίοδο επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει ότι είναι χαμένη.

Απέφυγε έτσι να επαναληφθεί το δικό του περυσινό φιάσκο του Ζάππειου (Greek Summer) με τον Στηβ Βρανάκη που τελικά εκπαραθυρώθηκε.

Επιπλέον ο Χάρης Θεοχάρης είναι ιδανικός σάκος του μποξ.

«Τον βαράς και λέει κι’ άλλο» έχουν συμπεράνει στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με την εκλογική περιφέρεια του νότιου τομέα της Β’ Αθηνών είναι άσχετος.

Έτσι η επανεκλογή του εξαρτάται απολύτως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα τον θυσιάσει αν βεβαιωθεί ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το στόμα του όταν βρεθεί εκτός Βουλής.

Χωρίς ουσιαστικά ερείσματα στην κοινωνία και στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας είναι και ο Κώστας Μπογδάνος.

Αν τον κόψουν από τα main stream media και απομείνει με τις αντεγκλήσεις στα social media χάνει και την έδρα.

Άλλωστε οι έδρες στην Α’ Αθηνών θα μειωθούν τουλάχιστον κατά μια εφόσον καταλάβει έδρα (όπως αναμενόταν στις εκλογές του 2019) η Ελληνική Λύση (την έχασε, όπως προαναφέρθηκε, για λίγες ψήφους).

Αλλά και τα νέα ονόματα (Πιερρακάκης και δύο ακόμη εξίσου τρανταχτά) θα πετάξουν αυτόματα έξω όσους δεν έχουν ισχυρά κομματικά και οικονομικά ερείσματα.

Συμπέρασμα: Οι προγραφές και οι εκκαθαρίσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα προετοιμάζουν το νέο αρχέτυπο βουλευτή.

Δεν θα αρκεί πλέον η προσήλωση στον αρχηγό.

Αυτή υπάρχει και τώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα ένα μεταρρυθμιστικό άλμα (πήδημα).

Δημιουργεί τον βουλευτή που δεν θα εξαρτάται από την λαϊκή αλλά από την δική του ετυμηγορία.

Τον βουλευτή που θα μπορεί να κατέλθει ως υποψήφιος σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια.

Ακόμη και αν δεν έχει πατήσει ποτέ σε αυτήν.

«Πολύ περιφερειακός» (multi constituency) βουλευτής με ανύπαρκτη, όμως, πολιτική οντότητα.

«Θέλει βουλευτές σαν τους… μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής» είναι η κυνική ομολογία στενού συνεργάτη του.

Οι εκκαθαρίσεις ξεκίνησαν ενώ όσοι (γνωστοί και άγνωστοι) περιλαμβάνονται στην «θετική ατζέντα» του Κυριάκου Μητσοτάκη προετοιμάζονται ψυχικά και σωματικά για την θαλπωρή του βουλευτικού εδράνου.

Οι εκλογές γι’ αυτούς θα είναι μια τυπική διαδικασία.

*Ο Πειραιώτης είναι παρεπιδημών στην οδό Πειραιώς. Ερευνά και θα δημοσιοποιήσει στοιχεία και για άλλες εκλογικές περιφέρειες στις οποίες, πάντως, η μεθοδολογία των εκκαθαρίσεων είναι ίδια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail