Εθνικός ανταρτοπόλεμος για τα δίκαια της πατρίδας

Λίγες εβδομάδες πριν, στις 9 Ιουνίου, σε σημείωμα υπό τον τίτλο «Τίποτε το επείγον για την Ελλάδα» και πριν καν αρχίσουν οι Σκοπιανοί τις προκλήσεις με τις φανέλες στο Euro, έγραφα από αυτήν εδώ τη θέση:

«Τέλος, προκύπτει καί ἕνα ἀκόμη ζήτημα, τό βασικώτερο: Κανείς δέν ἔκανε τόν κόπο νά ἀποτιμήσει ἕως τώρα τό κόστος – ὄφελος ἀπό τήν ἕως τώρα ἐφαρμογή τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν, τήν ὁποία ἡ Ν.Δ. εἶχε δεσμευτεῖ ὅτι θά ἀξιολογεῖ. Οἱ γείτονες κάνουν πώς ἐφαρμόζουν τή Συμφωνία εἰς ὅ,τι τούς ἀφορᾶ. Ὑποκρίνονται, ὅμως. Δέν τήν ἐφαρμόζουν. Στή Θεσσαλονίκη εἶδα προσφάτως μέ τά μάτια μου νά κυκλοφοροῦν αὐτοκίνητα ἀπό τά Σκόπια μέ πινακίδες MKD (Μακεδονία). Τά σχολικά βιβλία τους, τά ὁποῖα βρίθουν ἀπό ἀλυτρωτισμό γιά τή “Μακεδονία τοῦ Αἰγαίου”, δέν ἔχουν ἀλλάξει λέξη. Ὁ πρόεδρός τους καί ὁ πρωθυπουργός τους ἀνακίνησαν προσφάτως ζήτημα προστασίας τῶν δικαιωμάτων τῶν “Μακεδόνων” τῆς Ἑλλάδος, κάτι πού ἀποτελεῖ ρητή παραβίαση ἄρθρου τῆς Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν περί μή ἀνάμιξης στά ἐσωτερικά ἄλλων κρατῶν. Γιά τά ἐμπορικά σήματα τῆς Μακεδονίας μας νά μήν πῶ τί ἰσχύει, εἶναι γνωστά. Ὅταν λοιπόν οἱ Σκοπιανοί δέν ἐφαρμόζουν τή συμφωνία καί καταπατοῦν τά περίφημα χρονοδιαγράμματα Κοτζιᾶ, γιατί πρέπει νά ἔρθει τό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο νά ψηφίσει καί τά μνημόνια ἀμυντικῆς συνεργασίας, ἀναγνωρίζοντας ἐπί Ν.Δ. τό ὄνομα “Βόρειος Μακεδονία”;

(…)

Τό ἐρώτημα, λοιπόν, εἶναι σαφές καί συγκεκριμένο: Ἐάν ὁ ΣΥΡΙΖΑ θέλησε νά πιαστεῖ ἡ χώρα κορόιδο καί νά κάνει μία τέτοια παραχώρηση, πού δίδει σήμερα στούς συμμάχους τή δυνατότητα νά μᾶς φορτώνουν τούς Σκοπιανούς ὡς συνεταίρους (!) στό λιμάνι τῆς Ἀλεξανδρούπολης, γιατί θά πρέπει νά πιαστεῖ κορόιδο καί ἡ ΝΔ; (…) Ἡ λύση εἶναι ἁπλή, ἀγαπητοί. Τίποτε τό ἐπεῖγον δέν ὑπάρχει γιά τήν Ἑλλάδα. Τίποτε πού νά τήν ἀναγκάζει νά ψηφίζει καλοκαιριάτικα τό ὄνομα “Βόρειος Μακεδονία”. Γιά ἄλλους μπορεῖ νά ὑπάρχει ἐπεῖγον, ὄχι γιά ἐμᾶς! Ἡ λύση εἶναι ἁπλή καί ὀνομάζεται ἐπ’ ἀόριστον ἀναβολή».

Για το σημείωμα αυτό δέχθηκα διαδικτυακή επίθεση από ορισμένους ανόητους θερμοκέφαλους -οι οποίοι πρώτα μιλούν και μετά σκέπτονται- ότι διά της επιχειρηματολογίας αυτής διευκολύνεται η κυβέρνηση να ψηφίσει τη συμφωνία! Στις μέρες που ακολούθησαν, η στήλη μας, γνωρίζοντας τις διεργασίες που υπήρχαν σε εξέλιξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης και τον προβληματισμό που διατυπωνόταν, ανέδειξε έναν έναν τους λόγους για τους οποίους τα μνημόνια έπρεπε να τεθούν στο ράφι της Ιστορίας: την απαίτηση των Σκοπιανών να είναι στα «μακεδονικά» το κείμενο που θα κυρώσει η Βουλή μας (και για αυτή την αποκάλυψη δεχθήκαμε νέα επίθεση ανόητων ψευτοπατριωτών), την αθέτηση της υποχρέωσής τους να αποσύρουν τα χαρτονομίσματα με το όνομα «Μακεδονία», την αμέλειά τους να αλλάξουν την ονομασία στα διαβατήρια, την επιθυμία τους να μη γράφουμε στα σχολικά μας βιβλία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «Ελληνας βασιλιάς». Και, βεβαίως, γνωρίζοντας το παρασκήνιο, υπογραμμίσαμε την προειδοποίηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη προς τον Ζάεφ για τη «διχαστική ρητορεία του». Τέλος, την Τρίτη το βράδυ, στη ραδιοφωνική εκπομπή μου στον Real FΜ προανήγγειλα και τις εξελίξεις: «Δεν περνάει το μνημόνιο από τη Βουλή». Χθες, έγινε γνωστό ότι, με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο οποίος χρησιμοποίησε σε tweet του την παλαιά ονομασία της χώρας του, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «παγώνει» επ’ αόριστον την κύρωση των μνημονίων με τα Σκόπια.

Σεμνύνομαι να ισχυριστώ ότι η προσέγγιση της εφημερίδας μας στα εθνικά θέματα δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Και θα δικαιωθεί προσεχώς και σε άλλα θέματα, που αφορούν τη Θράκη και τα Ελληνοτουρκικά. Να το θυμάστε! Σήμερα, που είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να πληροφορούμαστε ότι η κεντροδεξιά παράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» εις τον αιώνα τον άπαντα, θα αποκαλύψουμε πώς φθάσαμε σε αυτή την απόφαση, στη λήψη της οποίας μας διευκόλυνε η αδιαλλαξία διαρκείας των Σκοπίων. Η στήλη μας συνομιλεί όλον αυτόν τον καιρό με πάρα πολλούς βουλευτές της Ν.Δ., πληροφορείται τις θέσεις των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για το θέμα (σε πρωτοσέλιδό μας αποκαλύψαμε ότι ο δεύτερος καταψηφίζει τη συμφωνία), διαβάζει μετρήσεις, σφυγμομετρεί το Μαξίμου, γνωρίζει το ένστικτο πολιτικής επιβίωσης που διαθέτει ο πρωθυπουργός, ώστε να απορρίπτει τις εισηγήσεις διαφόρων «αρουραίων» του περιγύρου του και ενημερώνει.

Οι λόγοι που «παγώνουν» τα μνημόνια είναι πολλοί. Με κυρίαρχο το γεγονός ότι οι γείτονες εδώ και καιρό παραβιάζουν συστηματικώς τη συμφωνία. Ο πλέον βασικός λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια αυτά είναι το DNA της κεντροδεξιάς παράταξης. Αυτό που δεν θα καταλάβουν ποτέ, πλην εξαιρέσεως, οι εισαγόμενοι «πασόκοι» που είναι γύρω του. Αλλά ο ίδιος, παρά τις ταλαντεύσεις και τους πειρασμούς, το γνωρίζει άριστα. Αν η Ν.Δ. ψήφιζε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», θα άνοιγε μεγάλη πληγή στα δεξιά της. Πληγή, η οποία θα πυορροούσε έως τις κάλπες, αλλά και ύστερα από αυτές. Οι αντιρρήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, καθώς και πλειάδας βουλευτών (ο Μπογδάνος ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να τις πει δημοσίως) δεν ήταν προσωπικές μόνον. Ήταν αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας που ερχόταν απευθείας από τη βάση της κεντροδεξιάς παράταξης, η οποία συχνά λοιδορείται στο όνομα ενός ασαφούς Κέντρου. Όλα τα κόμματα που δημιουργήθηκαν στα δεξιά της Ν.Δ. (ΠΟΛ.ΑΝ., ΛΑΟΣ, ΑΝ.ΕΛ., Χρυσή Αυγή) ιδρύθηκαν με αφορμή ζητήματα εθνικής ταυτότητας και εθνικής κυριαρχίας. Αν η Ν.Δ. ψήφιζε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», δύο τινά θα συνέβαιναν: Ή ο Βελόπουλος θα εκτοξευόταν ή νέο δεξιό κόμμα θα ιδρυόταν. Η τελευταία μέτρηση του ΕΛΙΑΜΕΠ (παρακαλώ), με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έδειξε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έκανε λάθος. Οχι 10 χρόνια, όχι 20 χρόνια να περάσουν, όχι 30, το όνομα δεν ξεχνιέται. Επτά στους 10 Ελληνες διαφωνούν -ακόμη και σήμερα, που ακούν το «Βόρεια Μακεδονία» διαρκώς στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνά μας- με την παραχώρηση του τίτλου της ιστορικής μας κληρονομιάς. Διαφωνούν με την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία». Από εκεί που δίναμε μάχη να μην ονομαστούν «Μακεδονία», σήμερα θα δίναμε μάχη για να ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία»; Θα έπρεπε να είναι «τρελός» ο πρωθυπουργός για να προχωρήσει στην κύρωση των μνημονίων με αυτό το όνομα. Θα αποτελούσε τούτο το πρώτο και μέγα στρατηγικό λάθος του κατά τη διάρκεια της διετούς διακυβέρνησής του. Και πολύ σοφά δεν το έκανε. Όπως πολύ σοφά απέτρεψε και άλλα εγκληματικά λάθη που επιχείρησαν κάποιοι ευρω-φιρφιρίκοι με τήβεννο να διαπράξουν πίσω από την πλάτη του, στο ζήτημα της ονομασίας της μειονότητας της Θράκης, που πάλι επισημάναμε και μάλλον αποτρέψαμε.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν για την ιδιότυπη μοναξιά που αισθανόμαστε σε αυτόν εδώ τον προμαχώνα του Τύπου, όταν τραβάμε τον δρόμο μας και λέμε δυνατά την «αιρετική» άποψή μας. Δεχόμαστε επιθέσεις ακόμη και από θεωρητικώς δικούς μας ανθρώπους, που δεν γνωρίζουν τα παρασκήνια της πολιτικής. Μετά το επ’ αόριστον «πάγωμα» της ψήφισης των μνημονίων των Πρεσπών αισθανόμαστε τουλάχιστον ότι έχει νόημα αυτός ο εθνικός ανταρτοπόλεμος, για τον οποίο μίλησα πρώτη φορά σε εκδήλωση του Συλλόγου «Αριστοτέλης» στη Φλώρινα, στις αρχές του 2019. Όταν η συμφωνία ήταν νωπή. «Γι’ αυτό έφαγα τα δακρυγόνα στο Πισοδέρι;» μου φώναζε προχθές στα τηλέφωνα ο φίλος μου ο Στέργιος ο Τάτης από τη Σιάτιστα. «Γι’ αυτό κάναμε συγκεντρώσεις κατά της συμφωνίας, ενώ η Ασφάλεια παρακολουθούσε τα mail μας;» μου διαμαρτύρονταν προσφάτως τα παιδιά του «Αριστοτέλη» στη Φλώρινα, ο Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Πέτρος Γώγος, ο Βασίλης Αμπάς. Η τελική απόφαση του πρωθυπουργού αποδεικνύει τελικώς ότι όλα έχουν νόημα, αρκεί να τα προσπαθούμε. Ο μικροελλαδισμός δεν είναι ο προορισμός μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail