Αποκαλύπτεται το προσωπικό όφελος του Προέδρου της Τουρκίας: Τα έργα στην Κύπρο δίνονται σε φίλους του Ερντογάν

Πέρα από τους εθνικούς στόχους, ο Ερντογάν φροντίζει και για τη… τζέπη του στην Κύπρο

Εκεί που ο Ερντογάν είπε ότι θα κτιστεί “Προεδρικό Μέγαρο” στα κατεχόμενα, είναι περιοχή χαρακτηρισμένη ως πάρκο 

Από: infognomonpolitics.gr

 Οι Τούρκοι της ΤΔΒΚ*, απαντώντας στις ανακοινώσεις Ερντιγάν, δήλωσαν ότι το νησί ήταν θαμμένο σε σκυρόδεμα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων (KTMMOB) των κατεχομένων, Seran Aysal, τόνισε ότι τα έργα που εξεγγέλθηκαν στο νησί δόθηκαν στους υποστηρικτές του Ερντογάν και της Τουρκίας, ενώ οι ίδιοι ζήτησαν επενδύσεις σε έργα προτεραιότητας ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων (KTMMOB) κατεχομένων, Seran Aysal αφού τόνισε ότι η προτεραιότητα και η ανάγκη του λαού δεν είναι το “Προεδρικό Μέγαρο”, είπε:

“Οι μόνες πράσινες περιοχές, είναι οι στρατιωτικές περιοχές. Αυτό που χρειάζονται οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι ούτε το Προεδρικό Μέγαρο, ούτε το κτίριο του Κοινοβουλίου, ούτε ο εθνικός κήπος. Το μόνο που χρειάζεται η Κύπρος είναι ο σεβασμός της ύπαρξης και της θέλησής της. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι το περιβάλλον, είναι το πράσινο, να αναπτύξουμε τον πολιτισμό μας, να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των περιοχών που θα καθορίσουμε. Η πιο όμορφη κληρονομιά που θα αφήσουμε στο μέλλον είναι τα δάση μας”.

Ο βιολόγος Χασάν Σαρπτέν, ο οποίος ζει στα κατεχόμενα, επεσήμανε ότι υπήρχε μια έκρηξη κατασκευών στο νησί και είπε:

«Η οικονομία χτίστηκε με βάση την άσφαλτο και το σκυρόδεμα. Δεν έχει απομείνει κανένα σημείο χωρίς μπετόν. Απομένουν μόνο οι στρατιωτικές ζώνες. Υπάρχει τώρα ένα πολύπλοκο έργο. Θέλουμε οι στρατιωτικές περιοχές να παραμείνουν πράσινες».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στους βουλευτές στην ειδική σύνοδο του κοινοβουλίου του ψευδοκράτους, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα με την ευκαιρία της επετείου της εισβολής. Εξηγώντας ότι θα δώσει «καλά νέα» στην ΤΔΒΚ πριν από την επίσκεψή του, ο Ερντογάν είπε σε ομιλία του: «Η Προεδρία της ΤΔΒΚ δεν διαθέτει ούτε ένα κατάλληλο προεδρικό κτίριο ούτε ένα συγκρότημα ή ένα κατάλληλο κοινοβούλιο. Δεν ταιριάζει αυτό στην ΤΔΒΚ “. Χρησιμοποιώντας τη φράση “μια παράγκα της βρετανικής περιόδου” για το προεδρικό κτίριο, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν “ένα προεδρικό μέγαρο και ένας εθνικός κήπος” στην περιοχή Metehan και αυτά τα παρουσίασε ως “καλά νέα”. «Τα έργα τα ανέλαβαν φίλοι του Ερντογάν»

Ο πρόεδρος των KTMMOB, Seran Aysal, ο οποίος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ της Τουρκίας, στην εφημερίδα μας, είπε ότι η περιοχή που πρότεινε ο Ερντογάν να χτιστεί το προεδρικό μέγαρο, είναι χαρακτηρισμένη ως πάρκο. Όσον αφορά την εξαγγελία για το προεδρικό μέγαρο, ο Aysal είπε ότι ήταν μια έκπληξη για αυτούς και συνεχίζοντας ανέφερε ότι:

«Όταν ακούσαμε για προεδρικό μέγαρο και εθνικό κήπο, αναρωτηθήκαμε τι είναι αυτά που λέει. Αυτά είναι θέματα που δεν απασχολούν τους Τουρκοκύπριους». Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία επενδύει στις κατασκευές μαζί με την κυβέρνηση της ΤΔΒΚ, ο Aysal είπε: «Υπήρξε μια λανθασμένη αντίληψη ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί μέσω των κατασκευών. Είδαμε πώς κατέληξε η οικονομία της Τουρκίας που στηρίχθηκε σ’ αυτό. Έκαναν πολλά έργα κατασκευασυτικές εταιρείες φιλικές προς την Άγκυρα. Έχουμε σπίτια περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. Όταν λέμε το αεροδρόμιο προς το Τας Γιαπί, την τοποθεσία του ξενοδοχείου προς το Λιμάκ, τις διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες και τις ευκαιρίες μαρίνας στο άλλο, φυσικά, υπάρχει μια κατοικία πολύ πάνω από την ικανότητα που χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή. Υπάρχει μια ανομία και μια έλλειψη προγραμματισμού στο θέμα των κατασκευών. Έχουμε περιέλθει σε μια τέτοια κατάσταση που οι πράσινες προστατευόμενες περιοχές είναι πλέον μόνο οι στρατιωτικές ζώνες. Μόνο οι στρατιωτικές περιοχές χαρακτηρίζονται ως πράσινες περιοχές στα πολεοδομικά σχέδια. Μόνο αυτές οι περιοχές προστετεύονται από τη δόμηση και τα έχουμε ως περιοχές πάρκων, ως μέρος πρασίνου. Κατά τ’ άλλα, δεν έχει μείνει περιοχή χωρίς μπετόν. Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που δεν αναγνωρίζει το νόμο, ούτε καν το σύνταγμα. Υπάρχει μια πολύ κακή διαχείριση σε όλα αυτά».

Λέγοντας ότι υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις προσανατολισμένες στην ανάπτυξη, ο Aysal είπε: «Αν κάτι πρέπει να γίνει εδώ, πρέπει να το κάνουν οι εταιρείες και οι άνθρωποι που κατοικούν εδώ. Αυτό το μέρος είναι δικό μας. Εν τέλει, αυτή η περιοχή δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι “εθνικός κήπος. Ας είναι κάτι που ανήκει στην Κύπρο». «Εμείς χρειαζόμαστε νοσοκομείο»

Ο βιολόγος Χασάν Σαρπτέν είπε κι αυτός με τη σειρά του: «Υπάρχει καταστροφή στο νησί. Δεν υπάρχει κανένα σημείο που δεν έχει καλυφθεί με μπετόν. Μόνο στις στρατιωτικές περιοχές δεν κατασκευάζονται σπίτια και συγκροτήματα. Το έργο του προεδρικού μεγάρου κυκλοφόρησε τώρα. Κανείς εδώ δεν ήξερε τίποτε γι’ αυτό. Παρόλο που θα το ονομάσουν εθνικό κήπο, θα ανοίξουν κι αυτήν την περιοχή στην ανοικοδόμηση. Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη εδώ. Η πολύ πιο σημαντική ανάγκη μας είναι το νοσοκομείο. Δεν έχει νόημα να ξοδεύουμε χρήματα σε τόσο περίπλοκα έργα».

*ΤΔΒΚ: ο όρος χρησιμοποιείται για το ψευδοκράτος των κατεχομένων

**Σημείωση Ινφογνώμων Πολιτικά: Είναι γνωστό στους πάντες στην Τουρκία ότι οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες είναι οι βασικοί χρηματοδότες της οικογένειας Ερντογάν.

Πηγή: cumhuriyet

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail