mezopotamyaajansi29.com - Arjin Dilek Öncel / Παρουσίαση Freepen.gr
Η Αμάρα κηδεύτηκε σε νεκροταφείο ανώνυμων, χωρίς πλέον συγγενείς. Ο Αχμέτ Μοχάμεντ Ντούλα συνελήφθη και συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να διαφύγει στη Συρία, με τη 12χρονη κόρη του. Ο 12χρονος L. Dwla τοποθετήθηκε σε ίδρυμα παιδικής μέριμνας.
Παρόλο που ο Αχμέτ Μοχάμεντ Ντούλα είπε ότι ήταν «δολοφονία τιμής», η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική όταν το ημερολόγιο της Αμάρα βρέθηκε πέρα από τις δηλώσεις των γειτόνων της.
ΒΙΑ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΥΜΑ
Οι πληροφορίες που αποκτήθηκαν, αποκαλύπτουν ότι ο Mohammad Dwla είχε εμπλακεί σε πολλά βίαια επεισόδια στο παρελθόν. Η οικογένεια που μετανάστευσε στη Συρία από την Παλαιστίνη πριν από μερικά χρόνια με τις δύο κόρες της, άλλαξε τρεις πόλεις πριν μετακομίσει στην Urfa. Ο Mohammed Dwla παντρεύτηκε με 3 διαφορετικές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Amara με θρησκευτική τελετή και άσκησε βία εναντίον όλων. Ο Mohammed Dwla επιχείρησε να δολοφονήσει μία από αυτές τις γυναίκες. Η μητέρα της Amara έπρεπε να ξεφύγει από αυτόν και να μεταναστεύσει στο Λίβανο.
Ο Μοχάμεντ Ντούλα που τραυμάτισε ένα αγόρι στο Χατάι ισχυριζόμενος ότι κακοποιούσε την κόρη του, αναζητούνταν για τα εγκλήματα που διέπραξε. Μετακομίζοντας στην Urfa, τρέχοντας μακριά από τη Συρία, ο Ντούλα ζει εδώ τους τελευταίους 4 μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τους γείτονές του, ο πατέρας που εργαζόταν στην οικοδομή δεν επέτρεψε στις κόρες του να βγουν έξω και τις έκλεισε στο σπίτι ενώ απουσίαζε.
Η ΑΜΑΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΓΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ
Οι γείτονες μοιράστηκαν τις πληροφορίες ότι μια συριακή οικογένεια επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους με δώρα, είπαν ότι έμαθαν μετά από λίγο πως ο Mohammed Dwla εξανάγκασε την Amara να παντρευτεί ως αντάλλαγμα για να παντρευτεί την κόρη της συριακής οικογένειας. Οι γείτονες υπογράμμισαν επίσης ότι ο άντρας που αναγκάστηκε να παντρευτεί η Αμάρα ήταν πολύ μεγαλύτερος από εκείνη και ο πατέρας απαίτησε 2 χιλιάδες λίρες από την άλλη οικογένεια για να αφήσει την κόρη του να παντρευτεί από άντρα.
ΙΧΝΗ ΒΙΑΣΜΟΥ
Η Αμάρα βασανίστηκε για έναν ολόκληρο μήνα επειδή δε δέχτηκε τον γάμο. Οι γείτονες παρόλο που υποπτεύονταν τι μπορεί να συμβαίνει, είπαν πως δεν μπλέχτηκαν νομίζοντας ότι ήταν «οικογενειακά ζητήματα». Οι γείτονες είπαν πως δεν μπορούσαν να δουν το πρόσωπο της Αμάρα όταν παρέδιδαν κάποια εφόδια για να συντηρήσουν την οικογένεια. Ανέφεραν ότι η Αμάρα άνοιξε ελαφρώς την πόρτα και τους κοίταξε με φόβο στα μάτια της, ενώ έπαιρνε τα εφόδια από τους γείτονες και επέστρεφε. Οι γείτονες δήλωσαν ότι λυπούνται που δεν έκαναν κάτι και δε βοήθησαν την Αμάρα.
Αφού ακούσαμε τι είχαν να πουν οι γείτονες, πήγαμε στο σπίτι της οικογένειας Dwla. Τα ίχνη αυτού που συνέβη, τα ίχνη βασανιστηρίων και τα ίχνη της δολοφονίας της ήταν ακόμα ορατά στο σπίτι. Ο τοίχος του χωρίσματος που χρησιμοποιείται ως μπάνιο είναι δίπλα στην αποθήκη του φούρνου στο δρόμο. Οι γείτονες πιστεύουν πως αυτός είναι ο λόγος που δεν άκουσαν τη φωνή της Αμάρα, η οποία βασανιζόταν συνεχώς στο μπάνιο.
Το σπίτι δεν έχει παρά έναν καναπέ -κρεβάτι, ένα στρώμα, ένα μικρό ραδιόφωνο, ένα ψυγείο, μερικά σκεύη κουζίνας, παιδικά ρούχα και παιχνίδια. Οι γείτονες λένε ότι η οικογένεια ήρθε στη γειτονιά με λίγες μόνο βαλίτσες και πως αυτά τα είδη τα προμηθεύτηκαν από μερικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Το πιο εντυπωσιακό πράγμα στο σπίτι είναι τα παιχνίδια των παιδιών, οι εικόνες που σχεδίασε η Αμάρα, τα ποιήματα που έγραψε, οι στίχοι και οι σημειώσεις στο ημερολόγιό της. Παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 13 ετών, η Αμάρα άλλαξε τρεις πόλεις σε τρεις χώρες και την Τουρκία. Ποιος ξέρει τι πέρασε σε αυτό το σπίτι των λίγων τετραγωνικών μέτρων. Η Αμάρα, που δεν ήθελε να θυσιαστεί και αντιτάχθηκε στο γάμο που ήθελε να κάνει ο πατέρας της, ίσως ήξερε τι την περίμενε. Γι 'αυτό στάθηκε ενάντια στην επιμονή του πατέρα της και γι' αυτό βασανίστηκε και κάηκε μέχρι θανάτου.
Οι σημειώσεις που άφησε η Αμάρα, η ιστορία και οι στίχοι που έγραψε αποκαλύπτουν το βάρος των εμπειριών της παρά την παιδική της ηλικία. Οι σημειώσεις που κράτησε ήταν η αναπαράσταση των κραυγών της, καθώς βασανιζόταν ως παιδί.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΑ
Στις ιστορίες που έγραψε στο ημερολόγιό της, η Αμάρα περιέγραψε τι θα μπορούσε να της συμβεί αν ήταν να παντρευτεί με αυτόν τον άντρα. Η Αμάρα έγραψε μια ιστορία όπου ονόμασε τον κύριο χαρακτήρα, Σάφα. Η Σάφα, η οποία υπέστη βία και αναγκάστηκε να παντρευτεί από τον πατέρα της, συνεχίζει να υφίσταται βασανιστήρια από το σύζυγό της στην ιστορία. Στην ιστορία, η Σάφα είναι μια πολύ δυστυχισμένη γυναίκα. Οι άλλες γυναίκες της ιστορίας, η Latife και η Zeynep είναι επίσης δυστυχισμένες, βασανισμένες γυναίκες.
Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ SAFA
Σε ένα μέρος της ιστορίας της, η Αμάρα λέει: «Η Σάφα βγαίνει στο δρόμο με το κοντό της φόρεμα και παίζει στη βροχή σαν παιδί». Η Αμάρα που ήταν κλεισμένη σε ένα σπίτι που περιγράφει ως φυλακή, η οποία υφίσταται συνεχή βία χωρίς να μπορεί να ακουστεί, συνεχίζει να ελπίζει ότι θα απελευθερωθεί μια μέρα και θα απαλλαγεί από αυτό το σκοτάδι. Η Αμάρα έγραψε: "Βρίσκομαι σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος. Νιώθω πληγωμένη, αλλά δεν έχασα την ελπίδα μου. Θα πετάξω μια μέρα ακόμα κι αν τα φτερά μου είναι σπασμένα. Κανείς δε θα μπορεί να σταθεί εναντίον μου". Και πάλι σε ένα σημείωμα της 3ης Ιουλίου 2021, η Αμάρα λέει: "Ανησυχώ ότι θα μας απελάσουν. Όλοι λένε ότι οι μισθοί των Σύριων είναι υψηλότεροι από τους Τούρκους. Φοβάμαι μη μας επιτεθούν".
Σε μια από τις χειρόγραφες σημειώσεις της, η Αμάρα λέει: "Τα μάτια μου λένε την ιστορία της ζωής μου. Η μοναξιά μέσα μου μοιάζει με τα κύματα που ανέτρεψαν τη βάρκα μου. Τι μου συνέβη; Δεν μπορώ να εμπιστευτώ κανέναν. Είμαι σε απόγνωση. Έχω λιώσει στη γη και είμαι χαμένη. Είπα ότι ήμουν ευτυχισμένη αλλά είπα ψέματα. Θυσιάστηκα σε αυτό το δρόμο. Είμαι μόνη στο σκοτάδι. Κλαίω και τα δάκρυά μου είναι σαν να έπεσε η βροχή από τον ουρανό. Η κραυγή μέσα από μένα με καταπίνει. Έχασα τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Όλα τα ίχνη της ζωής μου εξαφανίστηκαν. Η θλίψη που βίωσα μου στέρησε τα όνειρά μου. Έχω κουραστεί από όσα έχω περάσει ".
Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΑ
Η Αμάρα έγραψε σε άλλη σελίδα, "Μέσα σε όλα τα βάσανα, δε βρήκα ούτε ασφαλές λιμάνι ούτε αίσθηση γαλήνης μέχρι που μια μέρα η Νουρ ήρθε να με επισκεφτεί. Η Νουρ έγινε φως μέσα μου, με φώτισε. Έσκισε το σκοτάδι στην καρδιά μου. Μου είπε να ξεκινήσω τη ζωή μου και να γεμίσω την καρδιά μου με ελπίδα. Μου είπε να μην ονειρεύομαι αλλά να εργάζομαι για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Σκούπισα τα ίχνη της τεμπελιάς από τον εαυτό μου, προσπάθησα για να μπορέσω να πάρω αυτό που ήθελα, ακόμα και αν και το σκάφος μου επέστρεψε, το πανί μου ήταν ασφαλές».
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΑ
Η Αμάρα έγραψε τους στίχους ενός τραγουδιού στο ημερολόγιό της, "Μητέρα. Είσαι η ειρήνη και είσαι η εμπιστοσύνη. Ο χτύπος της καρδιάς σου είναι η πηγή της ειρήνης. Δεν παραπονιέσαι ποτέ. Είσαι το φάρμακο της εποχής και είσαι το φως στο μονοπάτι μου". Πήρε άλλη μια σημείωση σε μια σελίδα γεμάτη σχέδια με λουλούδια, "Έδωσα στον εαυτό μου μια υπόσχεση ότι θα προστατέψω τους αθώους και τους αδύναμους. Η θέλησή μου είναι ακλόνητη όπως τα βουνά".
Η τελευταία σημείωση της Αμάρα στο ημερολόγιό της ήταν η εξής: "Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι σωστό, αλλά κάνουν το λάθος έτσι κι αλλιώς".