Τα αποξηραμένα φρούτα είναι εξαιρετικά θρεπτικά καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.
Από: onmed.gr
Περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα.
Μια μερίδα αποξηραμένων φρούτων παρέχει ένα μεγάλο ποσοστό της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, ο σίδηρος, το σελήνιο, το κάλιο, ο χαλκός και το φυλλικό οξύ.
Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βελτιώνουν τη ροή του αίματος, την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών παθήσεων.
Ειδικά τα αποξηραμένα δαμάσκηνα αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μπορούν να αναστείλουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
Δείτε τα οφέλη που έχει για την υγεία η κατανάλωση αποξηραμένων δαμάσκηνων:
Πηγή: Natural Cures