Εκτός του ότι έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, τα αντιοξειδωτικά λαχανικά περιέχουν επίσης βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, β-καροτένιο και σελήνιο.
Από: onmed.gr
Τα σκουρόχρωμα λαχανικά έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Μερικά από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι αυτά που έχουν έντονο πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.
Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών.
Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει το σπανάκι, το κάρδαμο, τη ρόκα κ.α.
Τα σκουρόχρωμα λαχανικά έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Μερικά από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι αυτά που έχουν έντονο πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.
Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών.
Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει το σπανάκι, το κάρδαμο, τη ρόκα κ.α.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποια λαχανικά περιέχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά:
Πηγή: Bestie