Από: Το Παρόν - Υπουργείο Εξωφρενικών
Μάλιστα ο κ. Ερντογάν και οι κ. Ακάρ και Τσαβούσογλου δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν οι τούρκοι στρατιώτες, καθώς βρίσκονται εκεί, όπως λένε, βάσει του μνημονίου που υπέγραψε η Άγκυρα με το καθεστώς Σάρατζ. Συμφωνίες, βεβαίως, που δεν αναγνωρίζονται από το Λιβυκό Κοινοβούλιο, ούτε από τις δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης. Η Αθήνα έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία τόσο στην ΕΕ όσο και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, αναδεικνύοντας αυτήν την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη διαδικασία ομαλοποίησης της κατάστασης στη γειτονική μας χώρα. Γιατί και αυτό είναι ένα ακόμη πρόσθετο στοιχείο που επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις, που ζητούν χαλιναγώγηση του τουρκικού επεκτατισμού, τον οποίο υφίσταται και η Ελλάδα.
Στο τέλος θα βρεθούμε και δαρμένοι…
Και καθώς η συζήτηση για τη Λιβύη θα γίνεται όλο και πιο έντονη, καλό θα είναι η Ελλάδα να επιχειρήσει να εξασφαλίσει από τις δυνάμεις της Λιβύης, τις οποίες σήμερα στηρίζει, δέσμευση ότι εφόσον αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα θα επανεξετασθεί πλήρως το πλαίσιο και η νομιμότητα του μνημονίου που υπέγραψαν οι κ. Σάρατζ και Ερντογάν για τις θαλάσσιες ζώνες και θα ξεκινήσουν άμεσα ελληνολιβυκές συνομιλίες για την οριοθέτηση των μεταξύ των δύο χωρών θαλασσίων ζωνών. Και ότι όλα αυτά θα μπουν ως προϋπόθεση για τη σχέση της Λιβύης με την ΕΕ αλλά και για την υλοποίηση οποιωνδήποτε ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τη χώρα αυτή.
Πρέπει να θυμίσουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη και τη συνάντησή του με τον προσωρινό πρωθυπουργό της Λιβύης οι κυβερνητικές (διθυραμβικές) διαρροές ήταν ότι η Λιβύη είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Ωστόσο, τόσους μήνες μετά, δεν βλέπουμε να έχει γίνει έστω και το παραμικρό βήμα.
Πρέπει να κινηθεί άμεσα ο κ. Δένδιας… Διαφορετικά θα βρεθούμε και… δαρμένοι.