Μόνο μια πατριωτική κυβέρνηση θα ακύρωνε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Θέμα των ημερών για ακόμη μια φορά η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών” μετά τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις που αποσταθεροποιούν την ομαλότητα στα Σκόπια και επηρεάζουν την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά που μπορεί να θέσουν σε άλλη βάση την ενδοτική για τα ελληνικά συμφέροντα “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Έτσι έγραφα την Τρίτη (9/11/2021):

Πριν από τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του τη “Συμφωνία των Πρεσπών” υποσχόμενος:

«Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ.».

Η εντολή δε ήταν, οι σημερινοί πρωτοκλασάτοι Υπουργοί του, Άδωνις Γεωργιάδης (Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και Αντιπρόεδρος της ΝΔ), Μάκης Βορίδης (Εσωτερικών) και Θανάσης Πλεύρης (Υγείας) να συμμετέχουν σε όλες τις λαοσυνάξεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί η ΝΔ το πολιτικό τους παρελθόν στο κόμμα ΛΑΟΣ και κατ΄ αυτόν τον τρόπο να καρπωθεί η ΝΔ τις ψήφους των ιδιαίτερα ευαίσθητων για τα εθνικά θέματα συμμετέχοντες σε αυτά.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, η σχεδιασμένη υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών – πατριωτών πέτυχε. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε και απώλεσε την εξουσία, η δε ΝΔ κέρδισε τις εκλογές σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από 10χρονες συμμαχικές κυβερνήσεις κομμάτων.


Αφού η ΝΔ υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων, ακολούθως άλλαξε πλεύση…

Ωστόσο μετά τις εκλογές η στάση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ άλλαξε 100%. Στα δυο και πλέον χρόνια που έχουν τις τύχες της Πατρίδας στα χέρια τους, όχι μόνο υπερασπίζονται την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, αλλά και μέλημά τους ήταν η απόλυτη νομιμοποίηση αυτής της συμφωνίας. Που θα επιτυγχανόταν με την ψήφιση των τριών εφαρμοστικών νόμων ή αλλιώς, Μνημονίων συνεργασίας, ή πρωτόκολλων συμφωνίας με τα Σκόπια.

Μια νομιμοποίηση που καθυστερεί επί 16 μήνες, επειδή δεν τολμάει να φέρει αυτά τα Μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια στη Βουλή των Ελλήνων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή αντιστέκεται σθεναρά ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο οποίος με δηλώσεις του έχει τονίσει σε όλους τους τόνους πως θα τα καταψηφίσει.

Αλλά για να γίνει τελείως κατανοητό, τι ακριβώς πρεσβεύουν αυτά τα τρία Μνημόνια, αρκεί να σας πούμε πως αφορούν:

- την ένταξη της χώρας των Σκοπίων στην Ε.Ε. με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”.

- την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

- την φύλαξη του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αλλά ακύρωση αυτής της ενδοτικής συμφωνίας, που δεν υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις προεκλογικές της υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό, θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους του Σκοπιανούς εθνικιστές που δεν θέλουν η χώρα τους να λέγεται “Βόρια Μακεδονία”, αλλά σκέτο “Μακεδονία”.

Βέβαια ο καλός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργός της γείτονας χώρας Ζόραν Ζάεφ, ουδέποτε τήρησε στο έπακρό της αυτήν την συμφωνία, δίνοντας το δικαίωμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να την καταγγείλει.

Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να εκλιπαρεί και σήμερα τα Σκόπια προκειμένου να μην καταπέσει η “Συμφωνία των Πρεσπών”. Προφανώς, γιατί αυτή είναι η εντολή των ΗΠΑ, της Γερμανίας και του ΟΗΕ.

Από τη στιγμή που τα πολιτικά δρώμενα στα Σκόπια άλλαξαν μετά τη συντριβή του κόμματος Ζάεφ στις εκεί δημοτικές εκλογές και τον θρίαμβο των εθνικιστών του κόμματος VMRO. Αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να αναγγείλει πως θα παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, αλλά και από Πρόεδρος του κόμματός του.

Προ αυτών των εξελίξεων ο ηγέτης του VMRO Χριστιάν Μιτσκόσκι προσπαθεί να επισπεύσει την πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ, δίνοντας προθεσμία παραίτησης αυτής της κυβέρνησης μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (7/11) διαφορετικά θα υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας στο κοινοβούλιο της χώρας. Να σημειωθεί ότι το VMRO είναι το μεγαλύτερο κόμμα της σημερινής αντιπολίτευσης, μαζί με το κόμμα της αριστεράς (Levica) και τα αλβανικά κόμματα “Συμμαχία για τους Αλβανούς” και BESA, και τα οποία έχουν συμφωνήσει για την πτώση της κυβέρνησης Ζόραν Ζάεφ.

Το ζητούμενο λοιπόν και μπροστά σε αυτές τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα επιδείξουν ελληνικά-εθνικά αντανακλαστικά ακυρώνοντας την ενδοτική συμφωνία για τα ελληνικά συμφέροντα, και την οποία ψήφισε η προηγούμενη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (145) και η Ομάδα των 8, που ενήργησαν ως ο “Δούρειος Ίππος” της αρπαγής της Μακεδονίας μας από τους Σκοπιανούς;


Προς πολιτική αποσταθεροποίηση τα Σκόπια…

Έτσι την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή των Σκοπίων κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, που επιμελήθηκε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολιτεύσεως (VMRO), αλλά και θριαμβευτής στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Την εισήγηση – παρουσίαση της προτάσεως μομφής έκανε ο Βουλευτής του VMRO-DPMNE Αλεξάνταρ Νικόλοφσκι, και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η πρόταση υποστηρίζεται από 61 βουλευτές από του συνόλου των 120 που αριθμεί η Σκοπιανή Βουλή.

Να σημειωθεί πως την πρόταση – σύμφωνα με τον Αλεξάνταρ Νικολόφσκι – υποστηρίζουν το VMRO-DPMNE που αριθμεί 44 Βουλευτές, το κόμμα

“Συμμαχία για τους Αλβανούς-Εναλλακτική” με 12 Βουλευτές, το κόμμα “BESA” με 3 Βουλευτές (αλβανικά κόμματα τα δυο τελευταία) και το κόμμα “Levica” - Αριστερά με 2 Βουλευτές.

Ωστόσο προκλήθηκε μεγάλη ταραχή, από τη στιγμή που Βουλευτής του αλβανικού κόμματος “Συμμαχία για τους Αλβανούς-Εναλλακτική”, είπε πως δεν μπορεί να υποστηρίξει μια μομφή, η οποία υποστηρίζεται και από το κόμμα “Levica”, αιτιολογώντας ότι αυτό το μικρό κόμμα εκφράζει διαρκώς αντιαλβανικό μένος.

Παρ΄ όλα ταύτα στην αντιπολίτευση εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα πείσουν τον Βουλευτή που αντιδρά, ώστε να υπάρξει ο μαγικός αριθμός 61.

Αυτή η συζήτηση θα διαρκέσει 3 ημέρες και θα άρχιζε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021.

Στο σημείο αυτό ας αναλογισθούμε, που “δώρισε” την Μακεδονία μας ο εθνομηδενιστικός ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια χώρα εφεύρημα του Τίτο, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και του ΟΗΕ.

Μιας χώρας που κατοικείται από Σκοπιανούς, Σέρβους, Αλβανούς, Βούλγαρους, αλλά και από Έλληνες.

Αλλά αυτή η πρόταση μομφής της Σκοπιανής Αντιπολιτεύσεως, αναδίπλωσε τον Πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και ο οποίος υπεραμυνόμενος της “Συμφωνίας των Πρεσπών” (την οποία επανειλημμένως καταπάτησε υπό την ανοχή της κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη), δήλωσε πως δεν παραιτείται από Πρωθυπουργός.

Αναγνωρίζοντας επίσης, πως η χώρα του αυτοκαταστρέφεται.


Ο “πολύς” Π. Παυλόπουλος, ο διεθνιστής Α. Τσίπρας και ο υπερφίαλος Κ. Μητσοτάκης…

Όμως και στην Ελλάδα το ζήτημα παίρνει εκ νέου μεγάλες διαστάσεις, αφού ενεπλάκη ήδη και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ένας Προκόπης Παυλόπουλος των ήξεις – αφ΄ ήξεις.

Του ΠτΔ που δεν είχε λάβει επίσημη θέση επί της ενδοτικής Συμφωνίας και την οποία τελικά “ενέκρινε”.

Προχθές λοιπόν, έκανε ηχηρή παρέμβαση μοιράζοντας το καρπούζι στη μέση.

Από την μια πλευρά ισχυρίστηκε, όσα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περί μιας διεθνούς συμφωνίας που αφορά κράτη και όχι κυβερνήσεις.

Συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό πως δεν γίνεται τίποτε πλέον μετά την απομάκρυνση από το ταμείο. Δηλαδή, από τη στιγμή που η Συμφωνία κυρώθηκε από τη Βουλή, δεν ακυρώνεται.

Όμως από την άλλη πλευρά “καρφώνει” τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας, πως πρέπει ν’ αποκλεισθεί οποιαδήποτε πρόοδος ως προς την κύρωση, από τη Βουλή των Ελλήνων των πρόσθετων πρωτοκόλλων συνεργασίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η βόρεια γείτονά μας υιοθετεί πλέον “επικίνδυνους ατραπούς” και οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή της προοπτική.Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο εμπνευστής της ενδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών Αλέξης Τσίπρας, δεν αλλάζουν μυαλά ο κόσμος να χαλάσει.

Ενώ τα Σκόπια “φλέγονται”, εκείνοι υπεραμύνονται αυτής της συμφωνίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για άσκηση επικίνδυνης εξωτερικής πολιτικής, επειδή δεν φέρνει στη Βουλή για ψήφιση την απόλυτη νομιμοποίηση του κράτους των Σκοπίων, με το ψευδεπίγραφο “Βόρεια Μακεδονία”.

Αλλά και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο, ισχυριζόμενος μέσω του κυβερνητικού του εκπροσώπου:

«Η επιλογή μας να μη βιαστούμε να κυρώσουμε τα μνημόνια αποδεικνύεται σωστή, δεδομένου ότι τα μνημόνια συνιστούν ένα μηχανισμό ελέγχου ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Δηλαδή, ο πατριωτισμός της ΝΔ δεν προώθησε στη Βουλή τα τρία Μνημόνια συνεργασίας της ολοκλήρωσης της “Συμφωνίας των Πρεσπών” και όχι ο τσαμπουκάς του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που θα δημιουργούσε τεράστιες εσωκομματικές αντιδράσεις;


Ακυρώστε την ενδοτική Συμφωνία…

Κλείνοντας το παρόν άρθρο, μέχρι το επόμενο, να θυμίσω για άλλη μια φορά τα ερωτήματα που έθεσα στο προηγούμενο άρθρο μου για την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”:

H “Συμφωνία των Πρεσπών” μήπως ψηφίστηκε παράνομα και αντισυνταγματικά;

Δεν θα έπρεπε σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, να ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής;

Πού σημαίνει ότι η συμφωνία αυτή, είναι άκυρη;

Αλλά αυτή η Συμφωνία, δεν είναι μια διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων, όπως ισχυρίζονται Μητσοτάκης και Παυλόπουλος (αφορά κράτη και όχι κυβερνήσεις); Και ως τέτοια απαιτείται να ψηφιστεί από 180 βουλευτές;

Επίσης, η εκχώρηση τμήματος της ελληνικής ΑΟΖ στα Σκόπια, δεν είναι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Όποιος δηλαδή ψήφισε υπέρ της παραχώρησης του ελληνικότατου ονόματος Μακεδονία σε ξένο κράτος, δεν διέπραξε εθνική προδοσία;

Εσχάτη προδοσία και η οποία τιμωρείται με ισόβια φυλάκιση, αφού έχει καταργηθεί η θανατική ποινή. Η οποία ποτέ δεν παραγράφεται, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail