Όπως αναφέρει το militarywatchmagazine.com, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στη χερσόνησο της Κριμαίας, ένα σύνορο εντάσεων με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία έλεγχε παλαιότερα την Κριμαία και πρόσφατα επένδυσε στην απόκτηση σημαντικού αριθμού τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών χαμηλού κόστους, αν και αυτά δε διαθέτουν δυνατότητες αέρος - αέρος.
Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν προηγουμένως σοβαρές απώλειες από ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Συρία στις αρχές του 2020 και φέρεται να έχουν απώλειες σε αντάρτες που υποστηρίζονται από Ρώσους στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας. Οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν από το ρωσικό αεροσκάφος πιστεύεται ότι προέρχονται από τον αντιαρματικό πύραυλο Kornet.
Η νέα ικανότητα για το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orion έρχεται εν μέσω παράλληλων εξελίξεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και το Ιράν, αν και όλα έχουν καταφέρει να ενσωματώσουν μόνο πυραύλους μικρής εμβέλειας μέχρι στιγμής με την ενσωμάτωση κατευθυνόμενων βλημάτων ραντάρ standoff που αναμένεται να επιτευχθεί αργότερα μέσα στη δεκαετία.
Η Ρωσία αναπτύσσει επί του παρόντος ένα μη επανδρωμένο μαχητικό stealth, το S-70 Okhotnik, το οποίο πέταξε για πρώτη φορά το 2019 και αναμένεται να αναπτύξει πυραύλους αέρος-αέρος πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας και να επωφεληθεί από την τρέχουσα έρευνα και ανάπτυξη για την τροποποίηση ελαφρύτερων φθηνότερων σχεδίων drone για ρόλους αέρος-αέρος. Αυτό έχει τη δυνατότητα να καταστήσει τα επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη ολοένα και πιο απαρχαιωμένα, με ολοένα και πιο αυτόνομα drones οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος που αναμένεται να κυριαρχούν όλο και περισσότερο στο μέλλον του εναέριου πολέμου.