Νέου τύπου διασταυρώσεις, «έξυπνους» φορο-ελέγχους και κυνήγι οφειλετών!

Νέου τύπου διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων, «έξυπνους» φορολογικούς ελέγχους και ευέλικτη διαδικασία είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών, δρομολογεί η ΑΑΔΕ, με νέο λογισμικό που θα προμηθευτεί.

Από: sofokleousin.gr

Ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκήρυξε διαγωνισμό για την τεχνολογική αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων των TAXIS, TAXISnet - EISPRAXIS, myDATA, ΕΝΦΙΑ, ELENXIS.

Ταυτόχρονα μέσα στις ζητούμενες προδιαγραφές είναι και οι αυξημένες δυνατότητες διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων της Εφορίας, τόσο μεταξύ τους όσο και με τρίτους φορείς όπως είναι π.χ. το Κτηματολόγιο.

Στόχος των κινήσεων αυτών, είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, μέσα από αποτελεσματικότερους φορολογικούς ελέγχους, πολλαπλές διασταυρώσεις στοιχείων και δεδομένων των φορολογουμένων, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών.   

Ειδικότερα η ΑΑΔΕ, προκήρυξε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών «Υλοποίηση αλλαγών στα πληροφοριακά συστήματα της Α.Α.Δ.Ε.».

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό 8,024 εκατ. ευρώ, ενώ αντικείμενο της σύμβασης θα είναι η παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης λογισμικού για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών της Α.Α.Δ.Ε. που αφορούν στην ανάπτυξη, προσαρμογή σε νέες απαιτήσεις και επικαιροποίηση, του λογισμικού εφαρμογών των πληροφοριακών συστημάτων της και κάλυψη της διαλειτουργικότητας τους με τρίτα συστήματα και εφαρμογές.

Οι εφαρμογές θα αναπτυχθούν σταδιακά στην προσεχή τετραετία, έως το 2025, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ. Πιο αναλυτικά, οι αναβαθμίσεις θα αφορούν στους ακόλουθους τομείς.

  1. Πληροφοριακά Συστήματα Φορολογίας (Ενδεικτικά: TAXIS, TAXISnet, - EISPRAXIS, myDATA, ΕΝΦΙΑ)
  2. Πληροφοριακά συστήματα Τελωνείων (Ενδεικτικά: ICISnet, Σύστημα Εισροών Εκροών Πρατήριων υγρών καυσίμων, Σύστημα Εισροών – Εκροών Φορολογικών αποθηκών και πλωτών μέσων)
  3. Πληροφοριακό Σύστημα Ελεγκτικών Υπηρεσιών (ELENXIS)
  4. Πληροφοριακό Σύστημα Διοικητικής Πληροφόρησης (MIS)
  5. Πληροφοριακό Σύστημα Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΧΚ)
  6. Πληροφοριακά Συστήματα εξυπηρέτησης φορολογουμένων και υποστηρικτικών υπηρεσιών (ΚΕΦ, Ηλεκτρονικό Ραντεβού, e-ticketing)

Τι θα περιλαμβάνουν οι αλλαγές

Οι αλλαγές υφιστάμενων εφαρμογών ή/και η υλοποίηση νέων εφαρμογών για το σύνολο των παραπάνω Πληροφοριακών Συστημάτων δύναται να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  1. Ικανοποίηση μεταβολών της επιχειρησιακής λογικής του Λογισμικού Εφαρμογών, λόγω μεταβολών της νομοθεσίας, των οποίων η υλοποίηση απαιτεί να εκτελεσθεί υποσύνολο του πλήρους κύκλου ανάπτυξης εφαρμογών.
  2. Δημιουργία νέων εφαρμογών, των οποίων η υλοποίηση απαιτεί να εκτελεσθεί εξαρχής ο πλήρης κύκλος ανάπτυξης εφαρμογών.
  3. Υλοποίηση μηχανισμών διαλειτουργικότητας του Λογισμικού Εφαρμογών, για διασύνδεση τους με τρίτα πληροφοριακά συστήματα.
  4. Βελτίωση του Περιβάλλοντος Χρήσης του Λογισμικού Εφαρμογών, με υλοποίηση νέων τρόπων χρήσης των διαθέσιμων λειτουργιών του, καθώς και νέων λειτουργιών παρουσίασης των διαθεσίμων δεδομένων.
  5. Μεταφορά τεχνογνωσίας για τις εφαρμογές που εντάσσονται σε Παραγωγική Λειτουργία.
  6. Διασφάλιση της ολοκληρωμένης υποστήριξης των εφαρμογών που τροποποιούνται ή επηρεάζονται από τροποποιούμενες ή νέες εφαρμογές.
  7. Εκσυγχρονισμός υπαρχουσών εφαρμογών με χρήση νέων ή αναβαθμισμένων τεχνολογικών προτύπων, συμπεριλαμβανομένων και της αναβάθμισης των εφαρμογών σε νεότερες εκδόσεις του εργαλείου ανάπτυξης ή της βάσης δεδομένων ή της μεταφοράς τους σε νέο περιβάλλον λειτουργίας (Virtual Machines, Cloud).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail