Ζαχάροβα: Η υστερία του Λευκού Οίκου είναι πιο ενδεικτική από ποτέ, οι Αγγλοσάξονες χρειάζονται πόλεμο

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα - Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας/TASS
Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βοηθού Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και άλλων αξιωματούχων της Ουάσιγκτον για τα φερόμενα πολεμικά σχέδια της Ρωσίας για την Ουκρανία, είπε ότι αυτό καταδεικνύει το ενδιαφέρον των ίδιων των ΗΠΑ για τη σύγκρουση.

"Η υστερία του Λευκού Οίκου είναι πιο ενδεικτική από ποτέ. Οι Αγγλοσάξονες χρειάζονται πόλεμο. Με κάθε κόστος. Προκλήσεις, παραπληροφόρηση και απειλές είναι η αγαπημένη μέθοδος επίλυσης των δικών τους προβλημάτων. Ο κύλινδρος της αμερικανικής στρατιωτικής-πολιτικής μηχανής είναι έτοιμος να ξαναπεράσει πάνω από τις ζωές των ανθρώπων Όλος ο κόσμος παρακολουθεί πώς εκτίθενται ο μιλιταρισμός και οι ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες», είπε στο TASS.

Νωρίτερα, ο Sullivan διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα μπορούσε να λάβει επιθετικά βήματα κατά της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Είπε επίσης ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ, η Ρωσία, σε περίπτωση πιθανής εισβολής στην Ουκρανία, θα μπορούσε να καταλάβει τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.

Πρόσφατα, σε δυτικές χώρες, αλλά και στο Κίεβο, έγιναν δηλώσεις για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε αυτές τις πληροφορίες κενές και αβάσιμη κλιμάκωση της έντασης. Τόνισε πως η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. 

Ταυτόχρονα, ο Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προκλήσεων για να δικαιολογήσει τέτοιες δηλώσεις και προειδοποίησε ότι οι απόπειρες χρήσης βίας για την επίλυση της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα έχουν τις πιο σοβαρές συνέπειες.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail