Η Ελλάδα έπρεπε να ταχθεί κατά του πολέμου αλλά όχι κατά της Ρωσίας που έγινε ενεργειακή υπερδύναμη - Επικίνδυνος ο Biden

H Ρωσία καταλήγει να προμηθεύει περίπου το 20% του πετρελαίου της Ευρώπης, το 40% του φυσικού αερίου της και το 20% του άνθρακα που χρησιμοποιεί. 

Από: bankingnews.gr

Εάν παρακολουθήσει κανείς την επιχειρηματολογία που προβάλλεται διεθνώς… ο κόσμος χωρίστηκε στα δύο, όπως άλλοτε με τον ψυχρό πόλεμο.

Από την μια οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, το ΝΑΤΟ οι δυνάμεις του καλού και από την άλλη η Ρωσία και ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος που εκπροσωπεί τις δυνάμεις του κακού.
Προφανώς αυτή η επιχειρηματολογία δεν είναι τίποτε άλλο από φθηνή προπαγάνδα.
Πρωτίστως ας ξεκινήσουμε από ορισμένα βασικά συμπεράσματα.
Πως ξαφνικά η Ρωσία αποφάσισε να επιτεθεί στην Ουκρανία, να ξεκινήσει μια εκτεταμένη εισβολή;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, η Ρωσία ζητούσε να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η Ουκρανία καθώς η χώρα αποτελεί γείτονα της Ρωσίας και ήταν μέλος της άλλοτε Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ παραβίασαν παρελθούσες συμφωνίες που ξεκινούν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την επανένωση της Γερμανίας.
Οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί τότε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς ανατολάς… διαψεύστηκαν… οπότε η νέα Ρωσία είχε εύλογες αμφιβολίες για τις διαβεβαιώσεις του ΝΑΤΟ.
Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος, αποδεικνύεται επικίνδυνος τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τον κόσμο, ένας πολιτικός στα όρια της άνοιας… χρησιμοποίησε προκλητικά το ΝΑΤΟ… για να ωθήσει την Ρωσία να υπερασπιστεί τα ζωτικά της συμφέροντα… και για να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά καθώς δημοσκοπικά Biden και Δημοκρατικοί καταρρέουν.
Εάν ήταν ο Trump – που αποδεικνύεται μεγάλος ηγέτης για τις ΗΠΑ – θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, καθώς όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, εάν οι ΗΠΑ είχαν δηλώσει ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ αλλά θα μπορούσε να γίνει μέλος της ΕΕ… θα είχαν αποτραπεί τα χειρότερα.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σκόπιμα προκάλεσαν την ένταση… εμμένοντας σε κάτι που οι ρώσοι θεωρούν casus belli δηλαδή αιτία πολέμου, να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Πλέον η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και μπορεί η ρωσική προέλαση να είναι πιο αργή αλλά η Ουκρανία νομοτελειακά θα πέσει…

Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιτέθηκαν στο Ιράκ με πρόσχημα τα χημικά όπλα του Σαντάμ Χουσεΐν, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν χημικά όπλα, είχαν κατασκευαστεί από την προπαγάνδα.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πάλι λανθασμένα κατασκεύασαν ένα νέο εχθρό τον Σύριο ηγέτη Αλ Άσαντ με δήθεν χρήση χημικών όπλων που πάλι αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχαν.
Εάν επικαλεστούμε και το φαιδρό επιχείρημα της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, τα αίτια των πολεμικών επιθέσεων ήταν πάντα τα ίδια κατασκευασμένοι εχθροί για να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις σοκ.

Ο πόλεμος καταδικάζεται απερίφραστα αλλά είναι λάθος η πολιτική της Ελλάδος να ταχθεί κατά της Ρωσίας

Λίγες χώρες έχουν τολμήσει να δουν την λογική και να μην αντιμετωπίσουν την εμπόλεμη κατάσταση συναισθηματικά.
Η Ελλάδα έχει διαχρονικές σχέσεις φιλίας τόσο με την Ρωσία όσο και με την Ουκρανία αλλά οι σχέσεις αυτές καλλιεργήθηκαν όχι επί εποχής ΕΣΣΔ αλλά ιστορικά πάνε αιώνες πίσω.
Η Τουρκία επέλεξε να κρατήσει ίσες αποστάσεις απέναντι στην Ρωσία και Ουκρανία, με τον Erdogan τον τούρκο Πρόεδρο να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Putin αλλά και με τον Zelensky της Ουκρανίας που προμηθεύει μη επανδρωμένα Drones.
H Γερμανία λόγω της μεγάλης ενεργειακής της εξάρτησης από την Ρωσία επίσης κρατάει μια στάση περισσότερο διπλωματική, ούσα η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.
Η Ουγγαρία αποφάσισε να μην στείλει όπλα στην Ουκρανία εις βάρος της Ρωσίας.
Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να στηρίξει την Ουκρανία, όχι προφανώς γιατί συμπάθησε τον Zelensky… αλλά γιατί ακολούθησε το διεθνές ρεύμα.
Η αμηχανία και η άτολμη προσέγγιση ήταν ο οδηγός της απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παραγνωρίζοντας ότι τα επιχειρήματα Putin είναι σωστά.
Όντως το ΝΑΤΟ πήγε να εξαπατήσει την Ρωσία.
Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ορθώς αλλά ο κόσμος δεν είναι όπως την περίοδο του ψυχρού πολέμου.
Επίσης θα πρέπει να πάρουμε μια θέση, το ΝΑΤΟ είναι κλινικά νεκρό όπως ανέφερε ο Macron ή είναι κλινικά ζωντανός οργανισμός.
Η Ελλάδα πήγε άβουλα, άτολμα, με την μάζα αντί να ταχθεί κατά του πολέμου που είναι και το σωστό αλλά να ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα θα κρατήσει ίσες αποστάσεις τόσο προς την Ρωσία όσο και ως προς την Ουκρανία.
Προφανώς ο Μητσοτάκης πήρε κάποιες οικονομικές διαβεβαιώσεις αλλά και διαβεβαιώσεις για την Τουρκία για να αποφασίσει να ταχθεί κατά της Ρωσίας μια απόφαση που ιστορικά θα αποδειχθεί λανθασμένη, πολιτικά επιπόλαιη και ιστορικά ατεκμηρίωτη.

Η εξάρτηση της Ευρώπης από την ενέργεια της Ρωσίας

Η Ρωσία γνωρίζει ότι η Ευρώπη παράγει 3,6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, αλλά χρησιμοποιεί 15 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.
Η Ρωσία γνωρίζει ότι η Ευρώπη παράγει 230 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, αλλά χρησιμοποιεί 560 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τον χρόνο.
Η Ρωσία γνωρίζει ότι η Ευρώπη χρησιμοποιεί 950 εκατομμύρια τόνους άνθρακα ετησίως, αλλά παράγει τους μισούς από αυτούς.

Η Ρωσία παράγει 11 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, αλλά χρησιμοποιεί μόνο 3,4 εκατομμύρια.
Η Ρωσία παράγει πλέον πάνω από 700 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, αλλά χρησιμοποιεί μόνο περίπου 400 δισεκατομμύρια.
Η Ρωσία εξορύσσει 800 εκατομμύρια τόνους άνθρακα κάθε χρόνο, αλλά χρησιμοποιεί 300 εκατ. τόνους.

Έτσι η Ρωσία καταλήγει να προμηθεύει περίπου το 20% του πετρελαίου της Ευρώπης, το 40% του φυσικού αερίου της και το 20% του άνθρακα που χρησιμοποιεί.

Πώς είναι δυνατόν οι ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως η Γερμανία, να εξαρτώνται τόσο πολύ από την Ρωσία 30 χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου;
Οι ευρωπαικές χώρες βρίσκονται στα χέρια μιας παραληρηματικής ιδεολογίας που τις καθιστά ανίκανες να κατανοήσουν τη σκληρή πραγματικότητα της παραγωγής ενέργειας.
Η πράσινη ιδεολογία επιμένει ότι δεν χρειαζόμαστε πυρηνικά και ότι δεν χρειαζόμαστε άνθρακα, λιγνίτη.
Επιμένει ότι είναι απλώς θέμα θέλησης και χρημάτων η μετάβαση σε πλήρως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας — και μάλιστα γρήγορα.
Η συνταγή της πράσινης ενέργειας είναι λάθος, είναι ένας υπερφίαλος στόχος που στο τέλος θα κοστίσει πολλαπλάσια και δεν θα διασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης.
Καθώς η Δύση βρίσκεται σε μια κατάσταση υπνωτικής έκστασης σχετικά με την φύση και την πράσινη ανάπτυξη, η Ρωσία έχτισε την ενεργειακή της αυτοκρατορία έξυπνα και στρατηγικά.

Ενώ επέκτεινε την πυρηνική ενέργεια στο εσωτερικό του, ώστε η Ρωσία να μπορεί να εξάγει το πολύτιμο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της στην Ευρώπη, οι δυτικές κυβερνήσεις αφιέρωσαν τον χρόνο και την ενέργειά τους εμμονικά με τα «αποτυπώματα άνθρακα», έναν όρο που δημιουργήθηκε από μια διαφημιστική εταιρεία που εργάζεται για την British Petroleum.
Απαγόρευσαν τα πλαστικά καλαμάκια λόγω της εργασίας – ναι καλά θα διαβάσετε - ενός 9χρονου παιδιού από τον Καναδά που έκανε μια άσκηση στα μαθηματικά.
Αυτά είναι οι γελοιότητες της Δύσης.

Ενώ ο Putin επέκτεινε την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας, διεύρυνε την παραγωγή φυσικού αερίου και στη συνέχεια διπλασίασε την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας για να επιτρέψει περισσότερες εξαγωγές του πολύτιμου φυσικού αερίου, η Ευρώπη, με επικεφαλής τη Γερμανία, έκλεισε τους πυρηνικούς σταθμούς της, έκλεισε πεδία φυσικού αερίου και αρνήθηκε να αναπτύξει περισσότερα. προηγμένες μεθόδους.

Οι αριθμοί εξιστορούν καλύτερα τα δεδομένα.
Το 2016, το 30% του φυσικού αερίου που καταναλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προερχόταν από τη Ρωσία.
Το 2018, το ποσοστό αυτό εκτινάχθηκε στο 40%.
Μέχρι το 2020, ήταν σχεδόν 44% και στις αρχές του 2021, ήταν σχεδόν 47%.
Οπότε η Ευρώπη με την πράσινη ανάπτυξη απέτυχε και η Ρωσία έγινε στο μεσοδιάστημα ο παγκόσμιος ηγέτης στην ενέργεια.
Αυτή είναι η πραγματικότητα… εσείς πιστέψτε ότι προστατεύετε την φύση με την κατάργηση των πλαστικών καλαμακίων…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail