Από: hellasjournal.com - Γιώργος Χαρβαλιάς
Πραγματικοί χούλιγκανς της δυτικής πολιτικής ορθότητας που κατακεραυνώνουν τους νεομπολσεβίκους του Πούτιν και αλαλάζουν, μαζί με τον πεφωτισμένο πρωθυπουργό μας, υπέρ της αποστολής όπλων, στα αδέλφια μας, τους Ουκρανούς.
Που βρέθηκαν βρε παιδί μου τόσοι πολλοί αντικομουνιστές μαζεμένοι, που εσχάτως τους ψάχναμε στα ελληνικά κόμματα με το ντουφέκι; Φοβούμαι ότι η διατύπωση του ερωτήματος είναι εξ΄αρχής λάθος.
- Γιατί δεν πρόκειται περί αντικομουνιστών με την έννοια της εναντίωσης τους στην Αριστερά. Κομμουνιστική απειλή δεν υπάρχει στις μέρες μας. Και σίγουρα όχι από τη Ρωσία. Ο Πούτιν φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του από τους Μπολσεβίκους και τα καμώματα τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Αφήστε που τον αποκήρυξε κι ο Κουτσούμπας…
Αντι-ρώσοι είναι επομένως αυτοί που αλαλάζουν. Κι αν προσέξετε καλύτερα πρόκειται για το ίδιο ακριβώς συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων και κεντροαριστερών απολογητών του Μνημονίου. Αυτοί δηλαδή που μας λένε ότι η δανειακή μας υποδούλωση είναι το εύλογο τίμημα για την ευρωπαική μας ενηλικίωση. Να γίνουμε κι εμείς σωστοί Γερμανοί για να λαμβάνουμε το μικρό αντίδωρο που μας αναλογεί από την Θεία Ούρσουλα.
Και η Ρωσία γιατί ενοχλεί τόσο το Ατλαντικό στρατόπεδο ΗΠΑ-Γερμανίας μπορεί να αναρωτηθείτε; Επειδή μπήκε ο Πούτιν στην Ουκρανία; Πειστική δικαιολογία, πλην όμως, συνιστά μόνο την αφορμή. Η έχθρα σοβούσε και πριν. Γιατί αυτοί οι…οπισθοδρομικοί Σλάβοι των Ουραλίων, όπως και οι ενοχλητικοί «σχιστομάτηδες» της μακρινής Κίνας που γιγαντώνονται, δουλεύοντας σαν τα μυρμήγκια, δεν συμμερίζονται τις αξίες της Παγκοσμιοποίησης.
Ξέρετε τώρα, πολυπολιτισμικότητα, πολυφυλετισμός, εθνοαποδόμηση, αθεϊσμός, ΛΟΑΤΚΙ δικαιωματισμός, και τα σχετικά. Είναι οπισθοδρομικοί οι άνθρωποι και οπισθοδρομικός όποιος Ευρωπαίος δεν τους μισεί γι αυτό τους το κουσούρι.
Ωραία θεωρία, πράγματι, αλλά δεν χρειάζεται να σας πω που παραπέμπει. Κατευθείαν στη πηγή της ρατσιστικής προκατάληψης. Το πραγματικό αυγό του φιδιού. Που μέχρι τώρα σφύριζε αδιάφορα, παριστάνοντας τον αυστηρό δημοσιονομικό παιδονόμο των τεμπέληδων του Ευρωπαικού Νότου.
Ε, λοιπόν τα πράγματα άλλαξαν, το πήρατε είδηση; Η μεταμελημένη Γερμανία της μεταπολεμικής περιόδου, ο μέχρι τώρα «άκακος» οικονομικός κολοσσός, αλλάζει το σύνταγμα της. Και επανεξοπλίζεται. Σαν αστακός.
Μαζί με τον εύλογο αποτροπιασμό για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυτή η είδηση και μόνο έπρεπε να σκορπά τρόμο στον ελεύθερο πολιτισμένο κόσμο. Ακριβώς γιατί είναι δύσκολο να ερμηνευθεί, χωρίς πολλούς αστερίσκους καχυποψίας.
Αν ο Πούτιν ξεγέλασε τη Δύση ως προς το «τάιμιγκ» της εισβολής, η Γερμανία την έπιασε πραγματικά στον ύπνο. Η μεταστροφή της από νηφάλια περιστερά, σε αιμοσταγές γεράκι, ήταν τόσο κραυγαλέα που τρομάζει. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι εξαγγέλθηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες. Το γερμανικό κόμμα που παραδοσιακά έβλεπε την ανάγκη συνεννόησης με τους Σοβιετικούς στα ανατολικά και την έκανε ως ένα βαθμό πράξη, χάρις στην Οστπολιτίκ του Βίλλυ Μπράντ(κρατώντας βέβαια παρακαταθήκη και τους πυραύλους του ΝΑΤΟ).
- Ο αιφνιδιασμός λοιπόν είναι ακόμη μεγαλύτερος. Γιατί ο σημερινός Καγκελάριος, Ολαφ Σόλτς, παρίστανε όλο το προηγούμενο διάστημα τον ψόφιο κοριό. Ψευδόταν ασύστολα σαν τον Πούτιν, λέγοντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να στείλει όπλα στην Ουκρανία, παρά μόνο…κράνη και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Κι ότι θα απαγόρευε ακόμη και στην Εσθονία να στείλει κάτι παλιά σκουριασμένα ανατολικογερμανικά οβιδοβόλα, που είναι αμφίβολο πετυχαίνουν διώροφο λεωφορείο στα δέκα μέτρα.
Πρέπει να σας πω ότι ήταν ο Σόλτς ήταν εξαιρετικά πειστικός γιατί οι δεσμοί του συγκεκριμένου κόμματος με την Ρωσία ήταν στενοί, ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό τομέα. Και οι Γερμανοί δεν αστειεύονται με αυτά.
Ενας άλλος Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος άλλωστε, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρώην Γερμανός ηγέτης που μετρά τις περισσότερες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πούτιν, ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τις ενεργειακές μπίζνες Βερολίνου-Μόσχας και πλέον σιτίζεται από τους Ρώσους ως μεγαλοστέλεχος στα διοικητικά συμβούλια των μεγαλύτερων εταιρειών φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Σήμερα ο Σρέντερ είναι αμφίβολο αν λέει καλημέρα με τον Σόλτς καθώς ο τελευταίος ακύρωσε προς κατάπληξη πολλών και το μεγάλο ενεργειακό project Νord Stream-2, οδηγώντας την μικτή εταιρεία που το διαχειριζόταν σε πτώχευση. Στενοί συνεργάτες του πρώην Καγκελαρίου που μισθοδοτούνταν από το γερμανικό δημόσιο ήδη παραιτήθηκαν σε ένδειξη νομιμοφροσύνης προς τη νέα πολιτική του Βερολίνου την οποία χαιρέτισαν ήδη τα μεγαλύτερα γερμανικά κόμματα, με προεξάρχοντες φυσικά τους Χριστιανοδημοκράτες.
Προς κατάπληξη πολλών τα σκουριασμένα οβιδοβόλα που οι Γερμανοί δίσταζαν να δώσουν στους Ουκρανούς, έγιναν ολοκαίνουργιοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Stinger. Kαι αυτό είναι μόνο η αρχή.
Γιατί η φιλοπολεμική στροφή των Σοσιαλδημοκρατών, δεν ήταν προσωπική πρωτοβουλία του «άχρωμου και άοσμου» σημερινού Καγκελαρίου. Ηταν προιόν συναπόφασης του πολιτικού και του βιομηχανικού κατεστημένου της Γερμανίας. Ενός βιομηχανικού κατεστημένου που, ας μην ξεχνάμε, στήριξε λυσσωδώς την πολεμική μηχανή της Αυτοκρατορικής Γερμανίας και φυσικά του Τρίτου Ράιχ.
Εφημερίδες που εκφράζουν ιστορικά την γραμμή αυτού του πολιτικο-επιχειρηματικού συμπλέγματος, όπως η FAZ, χαιρέτισαν επίσης τον επανεξοπλισμό, στη λογική «άντε, καιρός ήταν»…Γιατί ο άνθρωπος που μετέπεισε τον Σόλτς, δεν ήταν άλλος από την τέως πολιτική του προισταμένη: Την σύγχρονη «μητερούλα» του γερμανικού έθνους, Αγκέλα Μέρκελ.
Και την συναίνεση του βιομηχανικού λόμπι έδωσε αυτοπροσώπως ο σημερινός υπουργός οικονομικών και αρχηγός του κόμματος των Φιλελεύθερων, Κρίστιαν Λίντνερ, με τον οποίο ο Σόλτς μοιράστηκε την «ιδέα». Δεν μπήκε στον κόπο να την συζητήσει με κανέναν άλλο, ούτε καν με τους άλλους εταίρους του στην κυβέρνηση, τους «Πράσινους»(η συγκατάθεση τους θεωρείτο δεδομένη γιατί σήμερα είναι το πλέον φιλοατλαντικό και αντιρωσικό κόμμα στην γερμανική βουλή).
- Ο Λίντνερ από την πλευρά του, εμφανίστηκε υπερενθουσιώδης: « Η Γερμανία πρέπει να αποκτήσει έναν από τους ισχυρότερους και καλύτερα εξοπλισμένους στρατούς που θα ανταποκρίνεται στη θέση της χώρας και στην ευθύνη που αναλαμβάνουμε για την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. Λες και δεν του φτάνει η σημερινή, άκρως επαγγελματική Bundeswehr των 180 χιλιάδων στρατιωτικών και των 30 χιλιάδων εφέδρων.
Η Γερμανία λοιπόν, που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει, από «άκακη» οικονομική υπερδύναμη, μεταβάλλεται και σε στρατιωτική υπερδύναμη μέσω ενός προγράμματος μαμούθ 100 δις που αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Το ερώτημα είναι βεβαίως, από ποιόν απειλείται η χώρα αυτή με την βεβαρημένη ιστορία επιθετικότητας; Ερώτημα ρητορικό που ασφαλώς δεν απασχολεί τους σύγχρονους Ελληνες «Ρωσοφάγους». Ευτυχώς απασχολεί το Ισραήλ που, αν κρίνουμε από τη στάση του, αντιλαμβάνεται ότι ο παγκόσμιος εχθρός δεν είναι η Ρωσία…