Ζαχάροβα: Όσοι στέλνουν S-300 στην Ουκρανία δημιουργούν μόνοι τους μπελάδες στον εαυτό τους!

Freepen.gr - Οι χώρες που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Σλοβακίας, δημιουργούν άμεσα προβλήματα στον εαυτό τους, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Εάν ληφθεί μια τέτοια απόφαση - όχι μόνο το ζήτημα της Σλοβακίας, αλλά και άλλων χωρών - τότε δημιουργούν προβλήματα στον εαυτό τους... Δημιουργούν άμεσα προβλήματα με ίδια τους τα χέρια", είπε η Ζαχάροβα, απαντώντας σε αίτημα να σχολιάσει ότι η Μπρατισλάβα φέρεται να αποφάσισε να προμηθεύσει το Κίεβο με συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων σοβιετικής παραγωγής.

"Το ίδιο ισχύει και για την στρατολόγηση μισθοφόρων", πρόσθεσε η Ζαχάροβα στον αέρα του καναλιού Rutube Soloviev.Live.

Όσον αφορά το αίτημα του Ζελένσκι προς τις ΗΠΑ, να του στείλουν συστήματα S-300, δηλαδή στην πράξη να διατάξουν άλλες χώρες να στείλουν, αφού η Αμερική δε διαθέτει αυτό το όπλο, η Ζαχάροβα σχολίασε:

«Τέτοιες δηλώσεις είναι ήδη εξαιρετικά επικίνδυνες και τέτοιες προμήθειες θα γίνουν ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας που σίγουρα δε θα φέρει ειρήνη στην Ουκρανία. Και μακροπρόθεσμα, μπορεί να έχουν πολύ πιο επικίνδυνες συνέπειες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail