Από: sportime.gr - Νίκος Μπουρλάκης
Και ο κόσμος τη βιώνει την ακρίβεια παντού. Στην καθημερινότητά του, διότι στην πλειοψηφία από τις 20 κάθε μήνα αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης. Ο μισθός τους (όποτε τον παίρνουν αφού δεν υπάρχει η παραμικρή ασφάλεια και τα εργασιακά δικαιώματα έχουν πάει στο γκρεμό) παραμένει σταθερά χαμηλός ενώ όλα γύρω αυξάνονται.
Είτε μιλάμε για καύσιμα, είτε για τρόφιμα, είτε για το ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικά αναφερόμαστε στα είδη πρώτης ανάγκης. Όποιος έχει την ατυχία να ζει στο ενοίκιο, αντιλαμβάνεται ότι στην καλύτερη χρειάζεται τουλάχιστον ένα μισθό για να το καλύψει αφού ενώ στις δικές του αποδοχές υπάρχει πλαφόν, στα νοίκια δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Την ίδια στιγμή η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να ακούει και να ανέχεται κυβερνώντες που περιφρονούν, δημόσια κι επίσημα, όλη αυτή την κατάσταση. Και τους λέει να μην έχουν αυτοκίνητο, να μην έχουν ζεστό νερό, να μην ανάβουν θερμοσίφωνα, να ψωνίζουν λιγότερα από τα σούπερ μάρκετ και να κουνάνε και το δάχτυλο.
Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Ο πρόλογος αν και μακρύς ήταν απαραίτητος για το συλλογισμό μου, ειδικά από τη στιγμή που είδα στον ΣΚΑΙ και στη γνωστή πρωινή εκπομπή του «αχτύπητου δίδυμου» ένα θέμα συζήτησης για την ακρίβεια. Στο στούντιο ήταν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ο οποίος επέμενε ότι «επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη η οικονομία βελτιώθηκε και έπεσε η ανεργία και χαμήλωσαν οι φόροι»!
Το μεγαλειώδες επιχείρημά του ήταν τα «συγχαρητήρια» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών προς την Ελλάδα! Πραγματικά, να πάει να χτυπήσει την πόρτα ενός νοικοκυριού που δεν έχει να φάει μετά τις 20 του μήνα, όχι επειδή είναι τεμπέληδες και δεν εργάζονται αλλά επειδή το ίδιο το Κράτος δεν τους διασφαλίζει (ως οφείλει) μια αξιοπρεπή ζωή κι ένα φυσιολογικό μέλλον και να τους πει «έχουμε τα συγχαρητήρια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών».
Πιστεύω ότι με αυτά τα συγχαρητήρια θα αγοράσουν μια φρατζόλα ψωμί. Η ακρίβεια θα έχει εξαφανιστεί.
Πέραν τούτου το όλο κλίμα σου προκαλούσε αποστροφή. Οι παρουσιαστές ασκούσαν έλεγχο στην αντιπολίτευση (παρουσία του Νάσου Ηλιόπουλου) αλλά όχι στην κυβέρνηση και σίγουρα πρόκειται για νέο ελληνικό φαινόμενο: Έλεγχος δε γίνεται σ’ αυτούς που κυβερνούν αλλά σ’ εκείνους που τολμούν να αντιπολιτεύονται στις αποφάσεις.
Ακόμα και στις πλέον ακραίες.
Για να καταλάβετε ο «τίτλος» ήταν «πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια». Προφανώς πρόκειται για ένα «συμπέρασμα» που «αθωώνει» το υπαρκτό πρόβλημα της ακρίβειας, πολύ δε περισσότερο όταν τους ακούς (δημοσιογράφοι, κατά τα άλλα) να περνούν την αντίληψη: «Ναι αυτό είναι αλλά πρέπει να την ανεχτείτε και να μη μιλάτε»!
Είναι τρομακτική η κοινωνία που ζούμε, είναι απίστευτος ο τρόπος που λειτουργούν ορισμένα και συγκεκριμένα ΜΜΕ που δεν υπηρετούν την ενημέρωση αλλά κομματικά συμφέροντα.
Την ίδια ημέρα κιόλας που υπάρχει απεργία